به «پایتخت ۵»، ۹ میلیارد تومان کمک کردیم که از آگهی، ۱۸۳ میلیارد تومان درآمد داشت
احسان محمدحسنی، رییس سازمان سینمایی اوج، در یک نشست خبری، از کمک ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی به فصل پنجم «پایتخت» و درآمد ۱۸۳ میلیارد تومانی آگهیهای این سریال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری احسان محمدحسنی، رییس سازمان هنری رسانهای اوج، امروز (یکشنبه ۲۵ مهر) برگزار شد.
محمدحسنی، در ابتدای نشست، به ده ساله شدن سازمان اوج اشاره کرد و گفت: «سازمان اوج سال ۱۳۹۰ پس از دو سال مطالعه و طراحی با کمک مالی ۳۹۰ میلیون تومانی سپاه پاسداران، تاسیس شده است. ما دو سال تمام دستگاههای خصوصی کشور را به دقت بررسی کردیم و برای اولینبار سازمانی را تشکیل دادیم که هیچیک از اعضای آن، عضو نهاد یا ارگانی سازمانی نیستند و نیروی آزاد و قراردادی به حساب میآیند.»
او درباره تعداد نیروهای این سازمان گفت: «اوج، کم عده و چابک است، بلایی که سر سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی و شهرداری آمده، اینجا رخ نداده است. برخی از سازمانها به قدری، نیروی زیادی دارند که تا میخواهد اقدام کنند که کاری انجام دهند، ماه به پایان رسیده و باید بودجه برای حقوق هزاران کارمند را فراهم کنند. این درحالی است که کل نیروی سازمان اوج، ۱۰۰تا ۱۲۰ نفر است.»
رییس سازمان اوج درباره میزان بودجه سال ۱۳۹۹ گفت: «سال گذشته، سازمان اوج ۱۸ میلیارد بودجه داشته و در نهایت بیش از ۹۰ میلیارد تومان درآمد به دست آورده است و این درآمد را با فروش فیلم و سریالها یا حتی صادر کردن آنها به دست آورده است. وقتی صحبت درآمد ناشی از صادرات میشود، یعنی فیلم سینمایی «به وقت شام»، مثلا در کره ۱۰۰هزار دلار و در تایوان ۷۰ هزار دلار به فروش رسیده است وهمه اینها درآمد به شمار میآید.»
ماجرای همکاری اوج با «پایتخت»
محمدحسنی، درباره همکاری اوج با «پایتخت» و انتقادات از آن فصل سریال گفت: «خاطرهای از روزهای سخت «پایتخت۵» بگویم که بد نیست. بسیاری از دوستان اثر را پیش از اتمام قضاوت کردند. یادم میآید که جلسهای در جایی بود که خیلی از مسئولان عالی بودند. عزیز عالیرتبهای که همه او را میشناسید، در آن زمان که قسمت بالنسواری پایتخت پخش شده بود، به سریال حمله کرد و گفت فساد را در این سریال ترویج دادهاید و ادامه داد اگر یک روز به فعالیتم مانده باشد، بچههای اوج را پایین میکشم. گفتم مصداقتان چیست؟ گفت مشروب خوری را در بالن مطرح کردید، گفتم در بالن تعارف میکنند اما اولینبار است که در رسانه ملی میشنویم که خانواده معمولی میگویند این نجسی است. این تبلیغ مشروبخواری است؟ به ما میگفتند تبلیغ گردشگری ترکیه را میکنید، اما ما نشان دادیم که فرودگاه، کوچههای کثیف آنجا ناامن است، یعنی پشت ظاهر بزک کرده آنجا خطراتی وجود دارد.»
او ادامه داد: «بچههای «پایتخت» پس از فصل ۴، کمی ناامید شده بودند و برای ساخت فصل ۵، ما رقمی حدود ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به آنها کمک کردیم وبازدهی مالی حاصل از تبلیغاتش، ۱۸۳ میلیارد تومان بود. برای فصل ششم هم خواستیم با آنها همکاری کنیم که فرصت پیش نیامد.»
تولیدات جدید سازمان اوج چیست؟
محمدحسنی درباره تولیدات تازه سازمان اوج هم گفت: «سریال «قصههای خوب برای بچههای خوب» در حال تولید است. اوج تا امروز، حدود ۱۹ فیلم سینمایی و انیمیشن تولید کرده است. در کنار استفاده از بچههای نامی، تلاش کردهایم با بچههای تازه کار هم کار کنیم وآنها بیش از ده اثر را تولید کردهاند که بخشی از آن امسال به نمایش درمیآید وهمچنان هم هفت اثر پخش نشده داریم. سه اثر از تاریخ انقلاب، یک اثر در حوزه مرگ آگاهی و دو فیلم انیمیشن داریم. فیلم سینمایی حضرت خدیجه (س) به نویسندگی داود میرباقری را امسال میخواهیم به تولید برسانیم که کار بزرگی است و ممکن است به جشنواره فجر نرسد، اما روند را متوقف نمیکنیم. مذاکرات اولیه برای کارگردان هم انجام شده است.»
او در زمینه دیگر آثار تولیدی توضیح داد: «فیلم سینمایی «روز بلوا» و «منصور» در هفتههای آینده به نمایش درمیآیند. برخی از دوستان ارتش گله کرده بودند که چرا اوج، کاری برای ارتش نمیکند اما مستندهای زیادی در این حوزه ساختهایم. در سالهای گذشته با اینکه اولویت ما تولید سریال نبود، هفت سریال تولید کردیم، هشت سریال هم در حال تولید است. در مجموع ۲۵ سریال را در دستور ساخت قرار دادیم. سریال «نجیبزادگان» را میخواهیم شروع کنیم که مربوط به دوره صفوی است و نزدیک به ۶۰ قسمت است. در تاریخ اسلام، سریال «نائله» را داریم که مربوط به وقایع بعد از عاشورا است. سریال «عمار» هم متن آن در حال نگارش است. در حوزه پهلوانی و عیاری، ریل جدیدی را آمادهسازی کردهایم. سریالهای سیاسی را هم داریم که یکی از آنها، «باستیهیلز» است. در حوزه تاریخ انقلاب ،سریال «نغمه» را داریم. در حوزه دفاع مقدس تلاش میکنیم هر سال، یکی از شهدا را موضوع قرار دهیم و امسال شهید بروجردی را داریم که تا زمستان آماده است. سریال «گلستان یازدهم» را هم داریم. یک ریل جدید ایجاد کردیم که مثل «ایستاده در غبار» و «تنگه ابوقریب» است و سعی میکنیم که اقتباسهای خوبی داشته باشیم.»
عذرخواهی محمدحسنی از خانمها
رییس سازمان اوج، در ادامه گفت: «دو عذرخواهی هم دارم. اول از خانمهای این سرزمین که انصافاً در حق آنها کمکاری کردهایم. شاید نزدیک به ۲۰۰ قسمت «نیمه پنهان ماه» تولید شده یا مجموعه «پا به ماه» هم جزو تولیدات خوب است که با محوریت و ساخته خانمهاست. ما کلیپ و دیوارنگاره درباره خانمها داشتیم ولی از دید خودمان کافی نیست. شاید اگر بخواهیم ایدهآل نگاه کنیم، نیاز است یک سازمان اوج با حضور خانمها و همین تولیدات داشته باشیم. حلالیت دوم از خانواده شهداست. آنها صاحبان انقلاب هستند. خون دادهاند جوان دادهاند، آثار زیادی تولید کردهایم اما حتماً میوه کرم خورده هم در میان آنهاست و ممکن است یک جاهایی ته دل آنها را خالی کرده باشیم. برای تک تک آثاری که آنها را رنجاندهایم، عذرخواهی میکنم. در حوزه جنگ و مقاومت نیز آنچه که توقع داشتهایم را انجام ندادهایم و هنوز حق مطلب را ادا نکردهایم.»
محمدحسنی، در پایان این نشست، درباره دلیل اکران نشدن دو فیلم سینمایی «مصلحت» و «لباس شخصی» گفت: «موضوعاتی از جانب قوه قضاییه مطرح شده است که این موارد بهزودی رفع خواهد شد.»
۵۸۲۴۵