پزشکی

نکات بهداشتی که باید در تهیه و توزیع نوشیدنی های نذری سرد و گرم رعایت کرد

اداکسو

در تهیه و توزیع نذورات، اطمینان از سالم بودن مواد غذایی اولیه، لوازم و وسایل طبخ و توزیع مواد غذایی و همچنین سلامت کامل افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند، بسیار اهمیت دارد.

به گزارش بهداشت نیوز،در این بخش با نکات بهداشتی برای تهیه و توزیع نوشیدنی ها آشنا می شویم.

نکات بهداشتی تهیه و توزیع نوشیدنی ها

تمامی افراد درگیر در تهیه و توزیع آب، چای و شربت باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
رعایت بهداشت فردی (کوتاهی ناخن ها، شستشوی مرتب دست ها و استفاده از روپوش کار مناسب) در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
دخالت افراد متفرقه در امر تهیه و توزیع نوشیدنی ها ممنوع است.
تا حد امکان از نوشیدنی های بسته بندی شده استفاده شود.
در صورت تهیه نوشیدنی های باز، از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که نوشیدنی ها داخل آن است، جلوگیری شود.
برای خنک کردن آب و شربت های باز باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی است.
در صورت توزیع شیر باز باید از شیر پاستوریزه یا شیری که دست کم به مدت پنج دقیقه جوشیده حداقل به مدت ۵ دقیقه است، استفاده کرد.
در توزیع نوشیدنی های باز در مراسم از لیوان یک بار مصرف استفاده شود.
نوشیدنی گرم وداغ (بالای۶۵درجه سانتی گراد) در لیوان یک بار مصرف گیاهی یا سلولزی توزیع شود.
در صورت استفاده از ظروف چند بار مصرف برای توزیع نوشیدنی ها، لازم است به طور مستمر شست و شو و گندزدایی شود.
در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی با شماره ۱۹۰ تماس گرفته شود.
دکتر «محمدحسین کاوه»، عضو هیات علمی گروه آموزش بهداشت دانشکده بهداشت شیراز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا