آخرین و مهمترین خبرهای اجتماعی

چند راهکار ساده برای پیشگیری از سکته مغزی/ سن سکته مغزی در ایران ۱۰ سال جوان تر از میانگین جهانی

اداکسو

دکتر « لیلا افشار هزارخانی» افزود: کسانی که به فشارخون بالا، چربی خون، مرض قند، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند، احتمال سکته مغزی در آنها نسبت به دیگران بسیار زیادتر است و هر یک از این بیماری ها خودشان به تنهایی می توانند باعث سکته مغزی باشند.

وی اضافه کرد: به همین خاطر براحتی با تغییر رژیم غذایی و کاهش مصرف نمک، شکر، قند، چربی و غذاهای سرخ کردنی ها( روغن های مانند زیتون استفاده کنیم) مصرف گوشت قرمز و جایگزینی آن با گوشت سفید از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری کرد و تا ۴۰ درصد جلوی سکته های مغزی نیز را گرفت.

دکتر هزارخانی، مصرف سیگار و دخانیات، کم تحرکی، ابتلا به آپنه خواب( خور وپف شبانه ناشی از نرسیدن اکسیژن به مغز) و استرس ( به صورت غیر مستقیم با آزاد کردن هورمون در خون) را از دیگر عوامل سکته مغزی برشمرد و گفت: این علت ها را نیز می توان با تغییر سبک زندگی مانند عدم مصرف سیگار و ورزش کردن حدقل سه روز در هفته و معاینه پزشکی و رفع آپنه خواب تا حد بسیار زیادی کاهش داد.

سن ابتلا به سکته مغزی در ایران ۱۰ سال جوان تر از میانگین جهانی است

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه با ابراز تاسف از اینکه میانگین سن ابتلا به سکته مغزی در ایران ۱۰ سال جوان تر از نرم جهانی آن است، گفت: در این زمینه نیاز به تحقیق و مطالعات علمی داریم؛ که چرا میانگین ابتلا به سکته مغزی در ایران از ۴۰ سالگی شروع می شود در حالی که میانگین جهانی آن از ۵۰ سالگی شروع می شود.

دکتر هزارخانی یکی دیگر از دلایل بروز سکته مغزی را عوامل ژنتیکی اعلام کرد و افزود: مطمئنا با دانستن این نکته که از نظر ژنتیکی ممکن است زمینه ابتلا به سکته مغزی داشته باشیم با کنترل مرتب و تحت درمان قرار گرفتن می تواند تا حد زیادی آن را به عقب بندازیم و حتی پیشگیری کنیم.

وی انسداد رگ خون با رسوب چربی در طول زمان با افزایش سن را از دیگر عوامل سکته مغزی برشمرد و اظهار داشت: افراد با افزایش سن باید مرتب و دوره ای برای کنترل وضعیت جسمانی و بدنی خود ویزیت شوند و با تحت درمان قرار گرفتن دارویی امکان سکته مغز را به اندازه بسیار زیادی کاهش دهند.

چند راهکار ساده برای پیشگیری از سکته مغزی/ سن سکته مغزی در ایران ۱۰ سال جوان تر از میانگین جهانی

بیمار سکته مغزی باید در کوتاهترین زمان ممکن به بیمارستان منتقل شود

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: به محض دیدن علائم سکته مغزی در افراد مانند سنگینی دست و پا، دو بینی و تار دیدن، کجی صورت و بد تکلم کردن او را باید به سرعت به بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب که در کرمانشاه بیمارستان امام رضا (ع) و فارابی است، برسانید تا در زمان طلایی که کمتر از چهار و نیم ساعت است به او رسیدگی شود.

دکتر هزارخانی تاکید کرد: فرد مبتلا باید در کوتاهترین زمان ممکن به بیمارستان تخصصی رسانده شود زیرا در هر دقیقه ۲ میلیون سلول مغزی او آسیب می بیند و از بین می رود و ممکن است فرد را فلج کند.

وی گفت: اگر افراد سکته مغزی در کمتر از چهار ساعت به بیمارستان رسانده شوند، شاید بتوان برای آنها کاری کرد هرچند کسی در مدت نیم ساعت به بیمارستان منتقل شود با فردی با ۲ ساعت و یا سه ساعت تاخیر مراجعه کند از میزان آسیب دیدگی باهم بسیار متفاوت اند.

او علت اصلی سکته مغزی را ایجاد لخته خون در رگ های مغز براثر عوامل مختلف دانست و بیان داشت: بسیار مهم است ابتدا علت سکته مغزی شناسایی شود، اما معولا به ۲ روش تزریق دارو و آنژیوگرافی بیماران سکته مغزی درمان می شوند.

این متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: اگر بیمار سکته مغزی به موقع به بیمارستان رسانده شوند تا ۸۰ درصد با تزریق دارو لخته خونی آنها رقیق و برطرف می شود و ۲۰ درصد که وضعیت خون ریزی داخلی دارند و یا به خاطر بیمارهای زمینه ای دیگر تزریق خون برای آنها خطرناک است با جراحی آنژیوگرافی لخته خونی از رگ آنها خارج می شود.

وی تاکید کرد: این در مورد سکته های مغزی حاد است اما بسیار اتفاق می افتد که سکته مغزی با بروز علائم سنگینی دست و پا، کجی صورت و ۲ بینی و بد تکلم به طرف دست زده، اما زود خودش رفع می شود؛ در این موارد افراد معمولا آن را جدی نمی گیرند و از کنار آن می گذرند، در حالی که خیلی مهم است که به متخصص مراجعه و تحت درمان دارویی قرار گیرند که وضعیت حادتر نشود.

افراد با پیشگیری سعی کنند بیمار نشوند

دکتر هزارخانی در قسمت پایانی صحبت های خودگفت: سکته مغزی بسته به حاد بودن و شدت آسیبی که به سول های عصبی مغز وارد می کند، عوارضی مانند فلج شدن یک طرف بدن، فلجی دست و صورت و دیگر موارد به همراه دارد، بنابراین افراد تا آنجایی که می توانند موارد پیشگیری را رعایت کنند.

وی در ادامه مراقبت و بازتوانی پس از سکته مغزی را بسیار مهم دانست و گفت: سه ماه اول نسبت به سه ماه دوم و ۶ ماه اول نسبت به ۶ ماه دوم از نظر درمان، مراقبت و بازتوانی بیماران سکته مغزی بسیار حساس و با اهمیت است، به همین خاطر دوره های بازتوانی بسیار پر هزینه تر، پر زحمت تر و طاقت فرساتر از پیشگیری است بنابراین باز تاکید می کنم سعی کنید، بیمار نشوید و دوره های منظم معاینه و کنترل بدنی در برنامه زندگی خودتان داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

واکسن آنفلوآنزا خطر سکته مغزی را کاهش می دهد؟

علائمی که بدن یک ماه قبل از سکته نشان می‌دهد!

236 35

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا