دروغ صادرات گاز اسراییل به لبنان از کجا آمد؟
اعتماد نوشت:شنبه پیش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از موافقت دولت امریکا با توافق صادرات گاز به لبنان از طریق یک لوله و با عبور از خاک اردن و سوریه خبر داد و مدعی شد که همه این کارها با هدف جلوگیری از صادرات سوخت ایران به لبنان و بیم از افزایش نفوذ ایران صورت میگیرد.
این کانال عبریزبان در ادامه ادعا کرد که طبق طرح جدید، قرار است گاز مورد نیاز از میادین «تامار» و «لیفیاثان» فلسطین اشغالی که در دریای سرخ و تحت اشغال رژیم صهیونیستی واقع شده است، از طریق یک خط لوله ابتدا به اردن، سپس سوریه و از آنجا سرانجام وارد لبنان شود.
اما روز (یکشنبه، ۱۶ ژانویه)، وزارت انرژی لبنان از کذب بودن خبر کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی مبنی بر موافقت امریکا با توافقنامه واردات گاز از فلسطین اشغالی به لبنان خبر داد و اعلام کرد که در توافق گازی میان دولت لبنان و دولت مصر که روی آن کار میشود به شکلی صریح عنوان شده که این گاز از مصر است، مصر مقادیر زیادی از این گاز را در اختیار دارد و داخل کشور خودش صد برابر آنچه قرار است برای لبنان تامین کند، مصرف میکند بنابراین بخش کوچکی از تولید خود را در اختیار لبنان قرار خواهد داد. در ادامه این بیانیه عنوان شده، این گاز از اردن عبور خواهد کرد و سپس به سوریه میرسد تا در نهایت خط از آن استفاده شود. بر اساس توافقنامه تزانزیت و «سوآپ» مقادیر موازی گاز از میدانهای گازی در حمص به ایستگاه «دیر عمار» در شمال لبنان وارد میشود تا برای تامین برق شهروندان لبنانی مورد استفاده قرار گیرد.
وزارت انرژی لبنان تاکید کرد: اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه این گاز اسراییلی است، کاملا کذب است.
پس از بیروت، دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه امریکا طی پستی در توییتر بدون روشن کردن این امر که آیا اساسا چنین توافقی وجود دارد یا خیر، نوشت: «گزارشهای رسانهها مبنی بر اینکه امریکا در توافق انرژی میان اسراییل و لبنان میانجیگری کرده، نادرست است».
روزنامه «رای الیوم» با انتشار یادداشتی در خصوص اهداف پشت پرده تلآویو از انتشار چنین دروغ شاخداری نوشت که این اقدام رژیم صهیونیستی ممکن است به منظور کاشتن بذر نزاع و درگیری ابتدا در صحنه لبنان و سپس بین لبنان و برادرانش در سوریه، اردن و مصر باشد، بهویژه که وزرای انرژی چهار کشور مذکور درباره همه جزییات لجستیکی مربوط به نحوه وصول گاز مصر به لبنان رایزنی کردهاند.
در سرمقاله رای الیوم آمده است: « دلیل تاخیر در اجرای این پروژه به عدم موافقت امریکا باز میگردد، همانطور که چند روز پیش یک مقام مصری اعلام کرد. به نظر میرسد دولت امریکا که از طریق دوروتی شیا سفیر خود در لبنان این طرح را پیشنهاد کرده بود، متوجه شده که صبر لبنانیها در حال تمام شدن است و نتایج معکوسی میدهد. حزبالله که محاصره نفتی را با نفتکشهای حامل مازوت و سایر سوختها در هم شکسته، همین کار را در خصوص رساندن گاز تکرار خواهد کرد، زیرا ایران آماده ارایه جایگزین است و به همین دلیل عجله کرد و چراغ سبز نشان داد».
به اعتقاد نویسنده، انتشار شایعاتی از این دست از سوی تلآویو، تلاشی برای ایجاد سردرگمی و تشدید اوضاع در لبنان است. آن هم در شرایطی که بحران و بنبست ایجاد شده در کابینه لبنان با بازگشت وزرای فراکسیون حمایت از مقاومت برای شرکت در جلسات دولت در حال گشایش است. بنا بر این یادداشت، مقامات سوریه که به دلیل مقابله با رژیم اشغالگر اسراییل و مقاومت در قبال غصب حقوق عربها، بهای گزافی را برای امنیت، ثبات و تمامیت ارضی خود با خون شهدای خود پرداختهاند، نمیتوانند عبور گاز مسروقه اسراییلیها از خاک خود به سوی اراضی لبنان را بپذیرند. در غیر این صورت، چرا این گاز مستقیما با کوتاهکردن صدها کیلومتر، از طریق راسالناقوره به لبنان نمیرسد. سوریه پیشتر نیز با عبور خط لوله گازی قطر از اراضیاش برای رسیدن به اروپا و رقابت با روسیه مخالفت کرده بود.
از سوی دیگر، «سید حسن نصرالله» که محاصره نفتی علیه لبنان را در هم شکست همانگونه که تحریمهای امریکایی سزار علیه سوریه را شکست نیز نمیتواند رسیدن این گاز مسروقه و مسموم اسراییلی به خانههای لبنانی را بپذیرد. لذا تجربه پیشین اردن که مردم شریف اردن که حاضر به پذیرش این امر نشدند، در لبنان تکرار نخواهد شد. در ادامه این یادداشت آمده است: «مردم ملی و مقاوم لبنان، غذای خود را روی آتش گاز مسروقه دشمن که بارها او را شکست دادهاند و کشورشان را از اشغال آن آزاد کردهاند، نخواهند پخت و انشاءالله میتوانند حاکمیت و ارادهشان را در میادین گازی و نفتی خود در آبهای منطقهای با قدرت تحمیل کنند. گاز مسروقه از سوی اسراییل یک خط قرمز مهم است و تا زمانی که مقاومتی برای صیانت از ثوابت و ارزشهای عربی و اسلامی وجود دارد و آماده مقابله بزرگ نظامی برای حمایت از حق در فلسطین اشغالی است، وارد خانههای لبنانی نخواهد شد.»
23302