آخرین و جدیدترین اخبار کرونا

یزدی ها برای پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون دُز سوم واکسن را تزریق کنند

اداکسو

به گزارش ایرنا، دکتر عبدالحمید خطیبی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از عوامل موثر در کاهش موارد بستری مبتلایان به کرونا و فوت بیماران کووید -۱۹ در استان یزد ، واکسیناسیون افراد در ماه‌های اخیر است.

وی با بیان اینکه وضعیت بهداشتی یزد به لحاظ پوشش واکسیناسیون در کشور مطلوب است، اظهار کرد: هم اکنون ۹۱.۴ درصد افرادی بالای ۱۲ سال استان واکسن دریافت کرده اند.

خطیبی ادامه داد: همچنین ۷۹.۱ درصد افراد واجد شرایط استان هر ۲ دُز و ۴۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال هم دز سوم را ترزیق کردند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که سه ماه از تزریق دز دوم واکسن آنها علیه کرونا گذشته باشد در راستای افزایش ایمنی در شرایط شیوع سویه اُمیکرون نسبت به ترزیق دز سوم واکسن اقدام کنند.

وی از شناسایی مواردی از سویه اُمیکرون در استان یزد خبرداد و گفت: ساده‌انگاری نسبت به این سویه در مرحله اول منجر به افزایش بیماران سرپایی و سپس موارد بستری‌ها و در نهایت فوت می شود.

خطیبی با بیان این که وضعیت زیرساخت های حوزه بهداشت و درمان یزد براساس نظام سطح بندی کشور در شرایط نسبتاً خوبی نسبت به سایر استانها قرار دارد، اظهار کرد: در سفر آذرماه رییس جمهور به یزد ، تکمیل برخی از مراکز درمانی مصوب و در این مورد اعتبار خوبی هم منظور شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد هم با اشاره به شناسایی مواردی از سویه اُمیکرون در استان گفت: تاکنون این سویه آفریقایی در شهرستان‌های یزد، اشکذر، میبد، تفت، اردکان و بافق شناسایی شده‌ است.

استان یزد با یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت ۱۱ شهرستان دارد.

دکتر محسن میرزایی افزود: جوانترین فرد مبتلا ۱۰ سال و مسن‌ترین ۶۹ سال دارد ، از مجموع ۲۰ بیمار ۱۷ نفر مرد و بقیه زن هستند،همگی سرپایی درمان شدندو نیازی نبود کسی بستری شود.

وی تصریح کرد: شهروندان نسبت به ترزیق دُز سوم واکسن اقدام کنند ،در صورت کوتاهی ظرف چندماه آینده تعداد مبتلایان به اُمیکرون در استان افزایش می یابد.

دکتر حبیب نیکوکار معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد هم در رابطه با اقدام پیشگیری در حوزه سلامت اظهار کرد: سبک نادرست زندگی و کم تحرکی موجب بروز بسیاری از بیماری‌ها در استان شد که باید اصلاح و فرهنگسازی شود تا مردم بیشتر به تحرک بدنی خود اهمیت بدهند.

همچنین معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پاسخ به سئوالی در مورد نتیجه بررسی میزان سموم در محصول گلخانه‌ای استان به دنبال برگشت برخی محصول صادارتی از کشورهای مقصد گفت: این موضوع ناشی از تغییر استانداردهای روسیه و اضافه شدن چهار مورد از سموم جدید به استانداردها اتفاق افتاد که از سوی وزارتخانه بهداشت و جهادکشاورزی در دست پیگیری است.

دکتر بهروز حیدری افزود: در همین راستا محصول گلخانه‌ای و صادارتی استان به آزمایشگاه‌های مرجع ارسال شد که به دلیل اندک بودن تعداد آنها در کشور و حجم بالای درخواست‌ها در هفته اخیر با کمی تاخیر دنبال می‌شود و پاسخ آزمایش فلفل‌های ارسالی یزد نیز قرار است فردا اعلام شود.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید – ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰ میلادی) بروز پاندمی (همه‌ گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد ،این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا