ژاپن موشکهای دوربرد تولید میکند
درخواست بودجه برای تولید انبوه موشکهای کروز زمینپرتاب، نسخهای از موشکهای صنایع سنگین میتسوبیشی طراحی شده از نوع ۱۲ است که در حال حاضر نیز از آن برای حمله به ناوها و موشکهای بالستیک جدید و پرسرعت با قابلیت اصابت به زمین استفاده میشود.
این وزارتخانه همچنین به دنبال منابع مالی برای توسعه پرتابه های دیگر از جمله کلاهک های مافوق صوت است.
ژاپن به تازگی طرحی را برای افزایش بودجه دفاعی خود ارائه کرده است.
به باور وزارت دفاع ژاپن، کره شمالی یک تهیدید به شمار می آید.
همچنین به باور شماری از کارشناسان، ژاپن نگران آن است که جنگ اوکراین به بیثباتی در شرق آسیا دامن بزند و از این رو به دنبال «تقویت محسوس» توان نظامی خود است.
دولت فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن در واکنش به توسعه نظامی چین و برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی، با افزایش بودجه دفاعی بی سابقه ای برای سال ۲۰۲۲ موافقت کرد که بخش عمده ای از بودجه، به خرید جنگنده های اف-۳۵ از آمریکا اختصاص دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این بودجه برای سال مالی آتی که از ۱ آوریل (۱۲ فروردین ۱۴۰۱) آغاز می شود، ۱.۱ درصد افزایش می یابد و به ۵.۴ ۴۷.۱۸ میلیارد دلار می رسد، اما طبق آمار رسمی پکن همچنان کمتر از یک چهارم بودجه نظامی چین در سال جاری است.
برنامه افزایش بودجه بدنبال دیدار جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و سوگا یوشیهیده نخست وزیر وقت ژاپن در ماه آوریل (فروردین) طراحی شد که در جریان آن سوگا متعهد شد توان دفاعی کشورش را در پرتو یک محیط امنیتی منطقه ای چالش برانگیزتر تقویت کند.
موارد قابل توجه در بودجه دفاعی شامل اختصاص ۱۲۸ میلیارد ین برای ۱۲ فروند جنگنده رادارگریز اف – ۳۵ شرکت لاکهید مارتین است.
وزارت دفاع ژاپن همچنین ۸۶ میلیارد ین در بودجه سال آتی را برای تولید اولین جت جنگنده داخلی در طول سه دهه کنار گذاشته است.
وزارت دفاع ژاپن بعلاوه ۳۴ میلیارد ین برای تقویت سطوح دفاع در برابر حملات سایبری تخصیص داده و ۷۹ میلیارد ین را برای پروژه های فضایی همچون ماهواره ها و لیزهای ردیابی اهداف فراتر از جو در نظر گرفته است.
آمریکا و ژاپن متحدان دیرینهای هستند و همکاریهای خود را در سالهای اخیر از طریق گروهبندی با کشورهای استرالیا و هند موسوم به "چهارجانبه" و در مواجهه با افزایش قدرتگیری چین در منطقه تعمیق کردهاند.