چرا با تزریق واکسن، باز هم کرونا میگیریم؟
ایرنا نوشت: چند عامل در ابتلای افراد واکسینه شده به کووید-۱۹ موثرند که با ظهور گونه به شدت مسری اومیکرون نمایان شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، اعلام کرد سویه اومیکرون کرونا احتمال بیشتری دارد که افراد را آلوده کند؛ حتی اگر آنها را خیلی بیمار نکند. افزایش آلودگی به این سویه همزمان با آغاز فصل سفر و تعطیلات در بسیاری از نقاط جهان بوده است.
«لوئیس مانسکی»، محقق ویروس شناسی در دانشگاه مینهسوتا، میگوید مردم ممکن است به اشتباه فکر کنند واکسنهای کووید-۱۹ به طور کامل عفونت را مسدود میکنند، اما این واکسنها عمدتاً برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای شدید طراحی شدهاند. به ویژه برای افرادی که دزهای تقویتی واکسن را دریافت کردهاند.
به گفته وی، تزریق دو دز واکسن های کرونا هنوز محافظت قوی در برابر ابتلا به موارد شدید بیماری ناشی از آلودگی به اومیکرون فراهم نمی کند. تزریق دز اولیه این واکسن ها در مسدود کردن آلودگی به اومیکرون بسیار خوب نیستند و تزریق دزهای تقویتی این واکسن ها تنها سطوح آنتی بادی ها را برای کمک به دفع عفونت افزایش می دهند.
به نظر می رسد که اومیکرون بسیار کارآمدتر از گونه های قبلی کرونا تکثیر می شود. اگر افراد آلوده به این سویه کرونا دارای بار ویروسی بالایی باشند، احتمال زیادی وجود دارد که آن را به سایر افراد به ویژه افراد واکسینه نشده منتقل کنند. افراد واکسینه شده که به سویه اومیکرون آلوده می شوند، احتمالاً علائم خفیفی دارند زیرا این واکسنها باعث ایجاد چند دفاع در سیستم ایمنی بدن میشود و عبور از همه این دفاع ها را برای اومیکرون دشوارتر میکند.
با این حال توصیه برای رعایت کردن پروتکل های بهداشتی هنوز تغییر نکرده است. پزشکان می گویند از شلوغی پرهیز کنید و واکسن های کرونا و دزهای تقویتی آنها را تزریق کنید. اگرچه این واکسن ها همیشه شما را از ابتلا به این ویروس مصون نمی دارند، اما احتمال زنده ماندن بیمار و ترخیص از بیمارستان را بسیار بیشتر می کنند.
بیشتر بخوانید:
هشدارها نسبت آغاز موج ششم کرونا با سویه اومیکرون جدی شد
دستورالعمل تزریق دز سوم واکسن کرونا اعلام شد
۴۷۲۳۱