آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

پوتین: از انتخاب مردم ارمنستان حمایت خواهیم کرد

اداکسو

رئیس جمهور روسیه اظهار داشت که در توافق صلح ارائه شده توسط ایالات متحده از ارمنستان خواسته شده «قره باغ کوهستانی» را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از جمهوری آذربایجان به رسمیت بشناسد.

به گزارش وبگاه «رادیو اروپای آزاد» «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه که روز پنجشنبه در نشست سالانه باشگاه گفت‌وگوی «والدای» روسیه صحبت می‌کرد، گفت روسیه به ایروان در این زمینه هیچ فشاری وارد نمی‌آورد.

وی گفت که آمریکا به رسمیت شناختن حاکمیت جمهوری آذربایجان بر قره‌باغ را به‌عنوان یک کل را در نظر می‌گیرد و روسیه از هر انتخابی از سوی مردم ارمنستان حمایت خواهد کرد.

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده که قدرت‌های غربی به جای میانجی‌گری یک راه‌حل «متوازن» برای مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان، در تلاش هستند تا روسیه را از قفقاز خارج کنند.

نخست وزیر ارمنستان روز چهارشنبه گفت که سازمان پیمان امنیت جمعی باید به ارمنستان کمک کند تا اراضی خود را که توسط جمهوری آذربایجان در جریان درگیری‌های مرزی اخیر اشغال شده، پس بگیرد.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در پارلمان این کشور گفت که خواستار برگزاری نشست اضطراری سران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی است.

پاشینیان گفت: «ما جلسه فوق‌العاده شورای امنیت جمعی را به منظور بررسی این گزارش برگزار می‌کنیم. امیدوارم این جلسه هرچه زودتر برگزار شود.»

وی گفت ایروان انتظار دارد که سازمان پیمان امنیت جمعی، خصومت‌های ۱۳ تا ۱۴ سپتامبر(۲۲ و ۲۳ شهریور) را به عنوان تجاوز نظامی جمهوری آذربایجان علیه کشورعضو خود محکوم کند و نقشه راهی برای بازگرداندن تمامیت ارضی ارمنستان ارائه دهد. کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه چندی قبل به «آرارات میرزویان» همتای ارمنستان خود گفت که سازمان پیمان امنیت جمعی آماده است ناظران خود را به مرز ارمنستان با جمهوری آذربایجان بفرستد.

تنش‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در هفته‌های اخیر در میانه اتهامات پی‌درپی درباره نقض آتش‌بس مرزی که مه ۲۰۲۱ آغاز شد، تشدید شده است. این تنش‌ها بین ۱۲ تا ۱۴ سپتامبر (۲۱ تا ۲۳ شهریور) قبل از دستیابی به آتش‌بس متزلزل با میانجیگری روسیه شدت یافت. هر یک از طرفین دیگری را مقصر تشدید تنش‌ها می‌داند.

جنگ در منطقه قره‌باغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۰ بیش از ۶۵۰۰ کشته از نظامیان دو طرف در پی داشت که با توافقنامه‌ای تحت نظارت روسیه به طور نسبی پایان یافت و ارمنستان از ادعای خود برای تملک اراضی که از دهها سال پیش در اختیار خود داشت، عقب‌نشینی کرد و روسیه نیز ۲۰۰۰ نیروی برای نظارت بر روند آتش‌بس به منطقه فرستاد.

تلاش‌های برای صلح نهایی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حالی است که دو کشور پس از پایان جنگ در پی تقویت بنیه نظامی خود برآمده‌اند. در این راستا رسانه‌ها روز سه شنبه از افزایش بودجه نظامی جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و نوشتند که تقویت توان نظامی جمهوری آذربایجان و تامین امنیت ملی اولویت اصلی هزینه‌های بودجه دولتی است و در بودجه دولتی سال ۲۰۲۳، ۳.۱ میلیارد دلار که ۱۷.۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ است به این اهداف اختصاص یافته است.

ارمنستان نیز در حال بازسازی نیروهای مسلح خود برآمده و در این خصوص یک شرکت دفاعی هند اعلام کرده که از ارمنستان برای راکت‌های «پیناکا» سفارش دریافت کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا