دسته‌بندی نشده

واکنش «خزعلی» به حواشی سخنان اخیرش/ غربی‌ها تنها تساوی زن و مرد را می‌بینند/ درصد تجرد در روستاها بیشتر از شهر است

اداکسو
واکنش «خزعلی» به حواشی سخنان اخیرش/ غربی‌ها تنها تساوی زن و مرد را می‌بینند/ درصد تجرد در روستاها بیشتر از شهر است

ایسنا نوشت: معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره حواشی ایجاد شده نسبت به سخنانش در دیدار اخیر خود با دختران دانش آموز روزه اولی مبنی بر اینکه "از الان برای تشکیل خانواده برنامه ریزی کنید"، گفت: تحریف، تهمت و تقطیع در این سخنان وجود دارد و از داخل و خارج به شدت تلاش می‌کنند اقدامات این دولت را تحریف و تقطیع کنند.

انسیه خزعلی که شب گذشته در برنامه‌ای تلویزیونی به منظور ارائه گزارش عملکرد معاونت امور زنان و خانواده دولت سیزدهم طی ۲۰۰ روز گذشته حاضر شده بود، درباره حواشی ایجاد شده نسبت به سخنانش در دیدار اخیر خود با دختران دانش آموز روزه اولی مبنی بر اینکه " از الان برای تشکیل خانواده برنامه ریزی کنید "، اظهار کرد: این نیست که اگر بخواهیم حرکتی انجام دهیم بگذارند آرام برویم. اگر قطاری حرکت می‌کند باید منتظر سنگ‌ها باشد و اگر می‌خواهیم تحولی ایجاد کنیم باید بدانیم این ریل گذاری و تحول هزینه دارد وهزینه‌هایش را بپذیریم. تعبیر آقای رئیس جمهوری این بود که زنان و خانواده مورد هجوم دشمن هستند و این حقیقتی است که دشمن برای اینکه نگذارد این حرکت پا گیرد و به جهان معرفی شود، سرمایه گذاری می‌کند.

وی با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع)، ادامه داد: حضرت علی (ع) می‌فرمایند که اگر حرفی بزنم می‌گویند حرص بر دنیا دارد و اگر حرفی نزنم می‌گویند ترسیده است. اکنون نیز هرچه ما انجام دهیم چیزی از آن در می‌آورند. در این سخنان تحریف، تهمت و تقطیع وجود دارد و از داخل و خارج به شدت تلاش می‌کنند اقدامات این دولت را تحریف و تقطیع کنند.

شغل مادری چیز کمی نیست

خزعلی تصریح کرد: دختران روزه اولی گفتند ما می‌خواهیم "سلیمانی" باشیم، ما به این دختران گفتیم شما هم می‌توانید "سلیمانی" باشید و هم پرورش دهنده "سلیمانی" باشید و باید در افق دور تمام جنبه ها و ابعاد وجودی خود را ببینید. تاکید کردیم جنبه های فردی خود را ببینید که این جنبه‌های فردی باید رشد کنند تا یک فرد به آن قله کمال خود برسد. تاکید کردیم جنبه های فردی و خانوادگی و اجتماعی خود را ببینید و بهره مند شوید. همچنین باید در جامعه و خانواده به مزیت نسبی که دختران دارند و عنایتی که خدا به دختران کرده است تاکید شود. شغل مادری چیز کمی نیست، مادری با تولید مثل متفاوت است. مادری یک مقام مقدس است که می‌تواند تاثیر گذار باشد.

تدوین لایحه برای مادران و کودکان فاقد هویت

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگر سخنان خود با دادن این خبر که این معاونت در حال تدوین لایحه‌ای برای کودکان فاقد هویت است، گفت: در حال تدوین لایحه و ارائه آن به هیات دولت برای بچه ها و مادران بدون هویت هستیم. در استان‌های مختلف نظیر سیستان و بلوچستان، قم، یزد و خراسان با این امر مواجه هستیم. برخی از این مادران و کودکان از کشور همسایه و برخی ایرانی ‌اما اسناد هویتی ندارند و همین امر موجب شده نتوانند از آموزش و بهداشت مناسب برخوردار شوند.

‌وی با بیان اینکه بخشی از امورات این مادران و کودکان بی هویت از طریق کمک‌های خیرین می‌گذرد، افزود: این لایحه در مراحل نهایی تدوین است و پس از آماده شدن آن را به هیات دولت ارائه می‌کنیم. این لایحه به گونه‌ای تدوین شده است که بتوانیم برای این مادران و کودکان راهکاری ارائه دهیم که اگر شناسنامه هم دریافت نکردند به گونه‌ای شناسایی شوند و به آنها کد داده شود و تحت پوشش قرار گیرند. این کار بین دستگاهی است و طبیعتا پس از اینکه این لایحه به دولت رود دستگاهای مختلف باید درباره آن نظر دهند.

عدالت جنسیتی را چطور معنا می کنیم؟

خزعلی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اقدامات این معاونت در راستای "عدالت جنستی"، توضیح داد: عدالت را چطور معنی می‌کنیم؟. آیا عدالت را تساوی می‌دانیم؟، آیا عدالت را انصاف می‌دانیم؟، یا عدالت را تناسب می‌دانیم؟، همه اینها می‌تواند معنی شود. من معتقدم هر کدام از این معانی می‌تواند جای خود را داشته باشد و معنی شود. برخی جاها وقتی شرایط مساوی است عدالت واقعا "تساوی" است. جاهایی عدالت باید به "انصاف" معنی شود چراکه شرایطی را در طرف مقابل می‌بینم که انصاف حکم می‌کند متفاوت عمل کنیم یا متناسب با شرایط فیزیولوژی، کاری و موقعیتی که در آن قرار گرفته باید حکم کنیم و عدالت را باید با این سه وجه ببینم.

غربی ها تنها تساوی زن و مرد را می بینند

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه مشکلی که در نگاه لیبرالی و غربی وجود دارد این است که تنها تساوی زن مرد و وجه کمی را می‌بینند و به مسائل کیفی و ویژگی های منطقه، آداب و رسوم، اعتقادات و شرایط خاص توجه نمی‌کنند، درباره شاخص‌های عدالت جنسیتی مصوب دولت قبل نیز افزود: این شاخص‌ها در ۸ محور اصلی، ۲۵ مولفه و ۱۷۷ شاخص که زیر شاخه‌های این ۱۷۷ شاخص تا ۵۰۰ تا هم میرسد، تدوین شده است. عمدتا این شاخص‌ها کمی هستند و همین کمی بودن باعث می‌شود در تحلیل بِلنگند. به دلیل اینکه بسیاری از موارد به گونه ای تنظیم شده که گزارش گیری از این شاخص ها سخت است. خیلی از دستگاه ها همکاری لازم را ندارند و خیلی ها می‌گویند برای این شاخص‌ها ما نیاز به بودجه و اعتبار داریم.

وی ادامه داد: نهایتا مجموعا تمام دستگاه ها ۶۰ درصد گزارش این شاخص ها را به ما داده اند اما تحلیل درستی نمی‌توان روی آن گذاست. تعداد فارغ التحصیلان و تعداد بیکاران و … (آمارهای مربوط به این شاخص‌ها) باید با شرایط و با موقعیت و با انصاف سنجیده شوند. اینکه فقط آمار را کنار هم بگذاریم و بگوییم برابری وجود دارد یا خیر قابل تحلیل است؟. برابری با عدالت جنسیتی فرق می‌کند.

نمی دانیم کار تصویب لایحه"حمایت از زنان در برابر خشونت" چقدر طول می‌کشد

وی در میان سخنان خود با بیان اینکه تصویب هر قانونی مراحل سختی را طی می‌کند، به لایحه "حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت" به عنوان نمونه‌ای از مراحل سخت تصویب قانون و زمان بر بودن آن نیز اشاره کرد و گفت: تصویب هر قانونی مراحل سختی را طی می‌کند، نظیر لایحه "حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت" که ۱۰ سال است به نتیجه نرسیده و در مجلس است. با اینکه این لایحه با قید دو فوریت در مجلس است اما نمی‌دانیم کار تصویب چقدر طول می‌کشد.

درصد تجرد در روستاها بیشتر از شهر است

خزعلی با اشاره به تجرد متولدین دهه ۶۰، در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: از جمله مسائلی که فرزندآوری را با مخاطره مواجه می‌کند، متولدین دهه شصت هستند که اگر در سال‌های آینده ازدواج نکنند ممکن است دوره فرزندآوری آنها از دست برود. از این رو امتیازاتی را برای زوجین دهه ۶۰ روستایی در نظر گرفتیم، چراکه در این زمینه روستاها وضعیت بدتری نسبت به شهرها دارند و درصد تجرد آنها بیشتر از شهر است. درصد تجرد روستاها ۱۲ در هزار و درصد تجرد شهرها ۵ در هزار است چراکه آقایان روستا به شهرها مهاجرت کرده و در شهر ازدواج می‌کنند و تعداد دختران مجرد در روستا بیشتر است.

وی با اشاره به تسهیلات پرداختی برای ازدواج زوجین متولد دهه ۶۰ روستایی، در سال ۱۴۰۰، گفت: امیدواریم با هماهنگی با دستگاه‌ها بتوانیم در سال ۱۴۰۱ نیز این تسهیلات را داشته باشیم. از سوی دیگر از جمله اقدامات ما برای حمایت از فرزندآوری دادن زمین به خانواده‌های صاحب چهارقلو و بیشتر بود که در سال ۱۴۰۰ تعداد اینها ۲۶ خانواده بود. در این راستا مکاتبه کرده ایم اما اجرای آن با وزارت مسکن است. خانواده چهار قلوها با آمدن چهار فرزند دچار شوک اقتصادی می‌شوند و اکثرا از طبقات محروم هستند که گاهی هزینه آنها از خیرین تامین می‌شود. اکثریت اینها فاقد مسکن هستند و دادن زمین یا مسکن آرامش خاطری به آنها می‌دهد که سعی می‌کنیم در این راستا خانواده سه قلوها را در ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دهیم.

بیشتر بخوانید:

خانم خزعلی! آدرس جهیزیه و سیسمونی را همه می‌دانند، مهارت زندگی را کجا یاد بگیرند؟

4747

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا