آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

نقض حقوق انسان‌ دوستانه در کارزار جهانی مقابله با تجاوز روسیه به اوکراین

اداکسو

به انتشار از سایت معرفت نیوز

نقض حقوق انسان‌ دوستانه در کارزار جهانی مقابله با تجاوز روسیه به اوکراین

کامبیز نوروزی ، حقوق دان در یادداشت تلگرامی خود نوشت : رفتار فیفا ، یوفا ، رسانه های اروپایی و شهردار مونیخ با اصول حقوق انسان‌دوستانه تعارض دارد . عمل متجاوزانۀ دولت روسیه دلیلی برای نقض حقوق اجزا و افراد غیرسیاسی روس نمی تواند باشد .

حملۀ نظامی روسیه به اوکراین مصداق کامل یک تجاوز نظامی است . از نظر حقوق بین الملل هیچ توجیهی برای این اقدام وجود ندارد . تاکنون نشنیده ام که روس ها برای اقدام خود توجیه حقوقی روشنی ارائه کنند . آنچه تا حال از آنها منتشر شده است ، درچارچوب سیاست بین الملل و نبرد قدرت با غرب می گنجد نه حقوق بین الملل . آنها برای پیشبرد اهداف خود به آسانی حق حاکمیت سرزمینی اوکراین و حقوق انسانی مردم این کشور را نقض کرده اند. اما در کنار این تجاوز نظامی و نقض حقوق بین الملل ، رفتار سازمانهای غیر سیاسی و غیرنظامی بین المللی یا اروپایی با افراد و سازمانهای غیرنظامی و غیرسیاسی روسیه هم حکایت و سویه ای دیگر از این واقعیت پنهان جهان امروز است که آنچه از حقوق انسانی و استقلال سیاست از حقوق انسانی امور غیرسیاسی تبلیغ می شود تا چه اندازه تحت تأثیر منازعۀ قدرت در روابط بین الملل است .
فیفا و یوفا تمامی تیمهای ملی و باشگاهی روسیه را از مسابقات بین المللی فوتبال محروم کردند . تا جایی که می دانم این محرومیت پایۀ حقوقی ندارد . شعار عدم مداخلۀ سیاست در ورزش از شعارهای اصلی سازمانهای ورزشی است که با جنبش المپیک رواج یافت .

نقض حقوق انساندوستانه در کارزار جهانی مقابله با تجاوز روسیه به اوکراین

بیشتر بخوانید:

  • انتقاد تند مطهری از نحوه پوشش خبری حمله نظامی پوتین به اوکراین : صدا و سیما مانند یکی از مستعمرات روسیه گزارش می کند

  • سوپر دفاع خبرگزاری دولت از روسیه/ منتقدان ایرانی حمله پوتین به اوکراین مبتلایان به «جهل یا خیانت» و «وادادگان » هستند

شهردار مونیخ ، رهبر ارکستر فیلارمونیک مونیخ را که روس است و از محکوم کردن حملۀ روسیه به اوکراین خودداری کرده است ، از اجرای کنسرها ممنوع کرد. سپس او را از رهبری ارکستر فیلارمونیک برکنار کرد . در حالی که وی یک هنرمند است و اگرچه تجاوز روسیه به اوکراین را محکوم نکرده ولی از آن حمایت هم نکرده است .
در اطلاع رسانی ، جریان اصلی به شکل تردیدبرانگیزی از اصل بی طرفی عدول می کند و حتی اطلاعاتی منتشر می کند که نمی توان به صحت آنها کمترین اعتمادی داشت . تلفات ۵۷۰۰ نفری روس ها در اوکراین خبر شگفت آوری است که با آنچه تاکنون از اخبار جنگ منتشر شده است اصلاً سازگاری ندارد . باوجود آنکه همۀ رسانه های جریان اصلی اروپایی امکان حضور در اوکراین و انتشار اخبار و عکس و فیلم از میدان را دارند اما تقریباً فیلم و عکس حرفه ای از این رسانه ها منتشر نمی شود . روس ها نیز به همین روش عمل می کنند . خبرها عمدتاً چیزهایی هستند که با موبایل و توسط افراد غیرحرفه ای جمع آوری و منتشر می شوند و هیچ شناختی از میدان جنگ به مخاطب نمی دهند . گویی قرار نیست تصویر روشن و گویایی از وضعیت جنگ اوکراین ترسیم شود . به نظر می رسد هر دو سوی منازعه تصویر راز آلود و مبهم را برای پیشبرد اهدافشان مفیدتر می دانند. به جریان آزاد اطلاعات ، بی طرفی در خبررسانی ، سرعت و دقت در کسب و انتشار خبر فعلاً نیازی نیست.
تفاوت رفتار آنها با مهاجران جنگی اوکراینی و مهاجران جنگی خاورمیانه‌ای نمونه‌ای دیگر است از رفتار دوگانه در حقوق انساندوستانه. رفتار فیفا ، یوفا ، رسانه های اروپایی و شهردار مونیخ با اصول حقوق انساندوستانه تعارض دارد . عمل متجاوزانۀ دولت روسیه دلیلی برای نقض حقوق اجزا و افراد غیرسیاسی روس نمی تواند باشد .
اگر مشابه همین رفتار در کشورهای غیراروپایی اتفاق می افتاد به یقین خشم و انتقاد گستردۀ نهادهای مدنی و سیاسی اروپایی را برمی انگیخت اما وقتی این رفتار در قلمرو اروپا رخ می دهد ، واکنش ها دگرگون است .
عدم موفقیت جنبش جهانی حقوق بشر ناشی از همین چندگانگی هاست . حقوق بین الملل و حقوق بشر همواره قربانیان قدرت و جنگ قدرت در روابط بین الملل اند.

۲۱۷

محتوای منتشر شده به صورت خودکار از رسانه ی معتبر خبرگزاری خبر آنلاین جمع اوری شده است و معرفت نیوز در قبال محتوای منتشر شده هیچ مسئولیتی ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا