فرمانده کل سپاه: آماده راهاندازی «راهیان نور پیشرفت» هستیم
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز یکشنبه (٣٠ مرداد) در دومین روز از سی و ششمین اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: نکتهای که بسیار مهم است و ما از دوران کودکی در مسیر رشد و تکامل تدریجی خود آن را در محور زمان دیدهایم، این است که معلمان ما شخصیتهایی وارسته، متخلق، اسوه در فضایل اخلاقی و انسان هایی شایسته برای ساخت زیربنای فکری، علمی، معرفتی و تربیتی برای نسل های نونهال و نوجوانان و جوان ما هستند.
وی افزود: معلم یک نقطه منفصل از محیط اجتماعی نیست بلکه حقیقتی جاری و شخصیتی تکثیر شونده است، یک مدل و الگوی تعمیم یابنده است. معلم، قلهای است از فضائل که از آن ارزشهای اخلاقی، تربیتی، دانش و علوم معارف میجوشد و در دامنه محیط اجتماعی سرازیر شده در جامعه را برای آینده میسازد. یعنی افرادی که بنای عظیم ساخت انسانی کشور را برای آیندهای که مستمراً به حال تبدیل میشود را میسازند معلمان ما هستند.
سرلشکر سلامی با بیان اینکه وسعت هر کشور در ابعاد و طول و عرض جغرافیایی آن نیست، تصریح کرد: وسعت هندسی یک عامل قدرت است اما عنصر اصلی که عظمت و وسعت و شکوه یک جامعه را تعیین میکند، وسعت ذهنها و قلب هاست. هر کشوری به وسعت مساحت ذهنی بزرگ یا کوچک است.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نبرد دشمن علیه کشورمان تاکید کرد: امروز زبان و قلم، سلاح ماست که میتواند ما را از قلب یک نبرد نیرومند با موفقیت خارج کند. دشمن همه ابزارهای به تسلیم کشیدن ما را اعمال کرده است، تمام زوایای متنوع نبرد را به روی ما گشوده و همه راهها را طی کرده است.
وی افزود: دشمن از قدرت نظامی خود به اندازه ممکن استفاده کرده است. از تهدید اقتصادی به عنوان ویرانگرترین سلاح برای به تسلیم کشاندن اراده این ملت بهره برده است. از نبردهای نیابتی در مقیاس عظیم برای محاصره امنیتی ما بهره برده است. از یک نبرد اطلاعاتی عظیم، ترور، خرابکاری و دستکاری در نظام امنیت داخلی ما استفاده کرده است. تمام این ابزارهای نبرد سخت را به کار گرفته، اما راه بسته است.
سرلشکر سلامی با اشاره به راهبردهای خطرناک دشمن علیه ایران گفت: خطرناک ترین راهبرد دشمن و ویرانگرترین تهدیدی که انتخاب کرده است حمله به قلب ها و ذهنهاست. باید در این خصوص مطالعه کنید. البته حتما پیش از من این حوزه مطالعه دارید. ولی بنده به اساس مسئولیتی که در حفاظت از انقلاب اسلامی در مقابل طیف متنوع تهدیدات دارم گاهی مجبور میشوم علاوه بر گذر به دنیای تهدیدات سخت در حوزه تهدیدات نرم مروری داشته باشم.
وی ادامه داد: جایی نوشته است که آمریکا چگونه می تواند قلب و ذهن جوانان جهان اسلام را تسخیر کند؟ چگونه می تواند خانه مسجد و مدرسه را از خاصیت بیاندازد؟ چگونه می تواند بر اعتماد، بر دین باوری، بر حجاب خواهی، بر میل جوانان به عبادت خداوند نفوذ کند و جوان مسلمان را از او گرفته، او را بیهویت کند و پیش فرض های ذهنی او را تغییر دهد، به این گونه که نشان دهد تنها راه سعادت مسلمانان پذیرش نظمی است که دنیای استکبار بر جهان حاکم می کند.
این فرمانده ارشد نیروهای مسلح کشورمان با بیان اینکه غرب در صدد تحمیل ارزش ها و معیارهای خود به ملل اسلامی است، خاطرنشان کرد: عادت کردن جوامع اسلامی به معیارهای بین المللی، ساختار قدرت های شیطانی را به عنوان ابزاری برای مسیر سعادت این ملت ها نشان دهند. بگویند صلح آرامش، اقتصاد آرام، رفاه و موارد مشابه محصول تکیه بر اندیشه، تفکر، اعتماد و باور قلبی به غربی سازی است که معادل پدیده جهانی سازی است. این موضوع، محصول تهاجم فرهنگی غرب بر جوامع اسلامی است تا جوانان مسلمان آن گونه لباس بپوشند که غربیها میخواهند.
وی افزود: به قول خودشان از وین تا سیدنی همه کفش های نایک به پا کنند و آن معصومیت هایی که در چهره جوانان مسلمان وجود دارد توسط مظاهر شیطانی ظواهر غرب به یغما برود. اغلب دانش آموزان جهان از امید، اعتماد و تکیه بر ارزش های خالص الهی تهی شود. آن ها از تاریخ خود منفصل و با آن بیگانه شوند.
سلامی گفت: مظاهر استعمار و استبداد را به عنوان فرشتگان نجات ملت تلقی کنند و حافظان اصلی تقویت ایمان از متن و بزرگی این جامعه را به گونهای معکوس جلوه دهند این امروز تهاجم اصلی قلب است و شما در قلب این میدان ایستاده اید. دقیقاً یک جنگ واقعی، حالا تعیین موقعیت کنید چگونه می خواهید در این دستگاه مختصات جهانی موقعیت خود را تعیین کنید.
وی ادامه داد: شما در سنگر نشسته اید، کلامتان همانند گلوله هایی است که به قلب دشمن شلیک میشوند. آنگاه که ذهن جوانان ما را سرشار از امید می کنید، به آنها معارف اسلام را میآموزید و آنها را با معیارهای فضیلت های اخلاقی اسلامی آشنا می کنید. وقتی تاریخ را به زیبایی برای آنها می نگارید.
فرمانده کل سپاه تصریح کرد: فرهنگ امتداد تاریخ است. اگر جوان تاریخ واقعی را نداند، نمی تواند عامل مستحکم ارزش های فرهنگی به یادگار مانده از میراث گذشتگان باشد. تاریخ را به او درست بیاموزید، این طبیعی است. شما دو گونه درس میآموزید بخشی از درس ها مانند ریاضیات، فیزیک، زیست شناسی و زمین شناسی این ها علوم تجربی با فرمولهای ثابتی تدریس شوند، اینها قوه ذهن جوانان ما را برای به دست گرفتن آینده جامعه در عرصه این علوم آماده میکنند و بسیار مهم هستند.
وی افزود: اما، دروس دیگری است که نه تنها قوه ذهن و خیال بلکه قلب ها را یعنی ابزاری که دانش آموزان به وسیله آن ها تعقل می کنند تا ما مصداق آیه لَهُمْ قُلُوبٌ لَا یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لَا یُبْصِرُونَ بِهَا نباشیم. آنجا نگرش شکل می گیرد.
سرلشکر سلامی در بینش دینی در ادبیات، تاریخ و حتی جغرافیا شما بهتر از ما تفکیک جغرافیای سیاسی و فرهنگی و میزان تاثیر هر یک از این ها را در تحولات عالم می دانید. یک دانش آموز ما باید جغرافیای سیاسی واقعی جهان را بشناسد، آرایش های قدرت را بداند و استراتژی و سیاست های قدرت ها را بداند تا به زیبایی تشخیص و بصیرت پیدا کند. بصیرتی نافذ که بتواند امتداد و بردار حرکت دشمنانمان را به خوبی در عالم تشخیص بدهد.
وی افزود: باید به دانش آموزمان قدرت تمییز بدهیم. او باید در علوم اجتماعی فرهنگ ها را بشناسد و عمیقاً با فرهنگ دینی ما آشنا شود. در تاریخ، دستاوردهای باشکوه این چهار دهه مجاهدت بی انتها را بنگاریم و به دانش آموزان تعلیم بدهیم. باطن و قوه روحی آنها را در برابر تندباد های اندیشه و فرهنگ مخرب آن ها را استوار کنیم. استوانه ها و ستون های این خیمه عظیم همین بچه ها هستند و به زیبایی می توانیم نگرش آنها را بسازیم. از آنها انسان هایی با اعتماد به نفس بالا، افق های ذهنی قدرتمند و با آرزوگرایی های وسیع آماده برای فتح قله های بزرگ بسازیم.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه باید برای آموزش و پرورش هزینه کنیم، تصریح کرد: محیط های آموزشی ما باید جذاب باشد که دانش آموز با رغبت به آنها وارد شده و با اکراه به سوی خانه برود. در محیط فیزیکی در نوع ارتباط معلم با دانش آموز که باید تجلی زیبا ترین احساسات و عواطف و میدان جاذبه قلب و روح و حقیقت بخشی به ذهن و دل یک جوان باشد.
وی ادامه داد: حتماً آموزگاران مطالعه های مستمر دارند و تواناییهای علمی فراوان دارند و حتما مدام می شوند دانش همواره در حال نو شدن است. جوانانمان را به روز کنید چرا که ما هیچ چیزی کمتر از عالم نداریم. امروز به فضل الهی در زمره کشورهای پیشرفته و رو به پیشرفته جهان هستیم.
سرلشکر سلامی با اشاره به تعیین نقشه پیشرفت کشور توسط رهبر انقلاب تصریح کرد: رهبر عزیزمان برای ما اینگونه طراحی کرده است که ما بیرقدار یک تمدن برای ساخت حیات معنوی آرامش، عدالت، آزادی، کرامت و صلح در جهان باشیم. باید این را در آموزش وپرورش معنا کنیم. هیچ چیزی بدون اراده انسان ساخته نمی شود، انسان های صاحب اراده و مستحکم بسازید. قدرت ما در همه میادین ایستد، ماهواره به آسمان می فرستد، دل ذرات بنیادین اتم را می شکافد، فناوری نانو و کوانتوم دست پیدا میکند، هوش مصنوعی برایش ساده میشود و عصر دیجیتال را درک میکند، این کار ماست.
فرمانده کل سپاه گفت: اردو های عملی بسیار مهم است، ما به عنوان سپاه آمادگی داریم همه ظرفیتهای ممکن خود را در اختیار عزیزانمان قرار بدهیم. اینها فرزندان ما هستند و آنچه ما داریم متعلق به این ها و متعلق به همه ملت است، ملک شخصی ما نیست.
وی افزود: روش های آموزشی هم در جهان متنوع هستند. از روش های سنتی گرفته که تمام تلاش و آموزش را خود معلمان بر دوش می گرفتند و پای تخته سیاه با گچ می نوشتند و مفاهیم را در ذهن های ما جاری می ساختند. این یک روش است. اما شاید بهترین روش آن باشد که دانش آموز را در مسیر چالش های ذهنی قرار داده و او را در معرض پاسخ به سوالات قرار دهیم تا با هر مسئله ای کشتی بگیرد. آموزش پژوهش محور. البته در دوران آموزش و پرورش ترکیبی از این روشها پاسخگوست.
سرلشکر سلامی با اشاره به نوع دیگری از نحوه آموزش در سیستم آموزش و پرورش تاکید کرد: آموزش مشارکتی که به صورت گروهی از جوانان و نوجوانان با یکدیگر مباحثه میکنند تا مسئله را حل کنند و دانش از ذهن خودشان بجوشد یک رویکرد تعاملی برای تولید دانش و نه فقط مصرف کردن آن. برای پرورش دادن ذهنها و قدرتمند ساختن آنها نه فقط تامین علومی ثابت و اثبات شده یعنی فقط سواد پیدا کردن کافی نیست قدرت اندیشیدن و حل مسئله مهم است. حتی در برخی کشورها یادگیری ملموس است و دانش آموزان درس را در خانه می خوانند و مسائل را در کلاس حل می کنند. اینها تجربیات جدید بشری هستند و همه آنها نیز اهمیت خود را دارند.
وی افزود: ما ممنون و سپاسگزارم از همه معلمان و خادمان آموزش و پرورش. دست شما را با افتخار می بوسیم که ذهنها را تربیت می کنید و اجازه نمی دهید این گوهر زیبا با آن هجوم طوفانی سخت و سیاه فاسد شود. نیازمند یک جهاد قوی برای حفاظت از جوانان و سلامت آنان هستید؛ هم سلامت جسمانی و هم سلامت روحی آنها. این امانت ها در اختیار شماست.
فرمانده کل سپاه با اشاره به آمادگی بسیج برای حضور در حوزه آموزش و پرورش و کمک به این حوزه تصریح کرد: بسیج و توسعه این تفکر بسیار راهگشاست، ما در این عرصه در خدمت شما هستیم؛ چه در اردوهای عملی، چه در میدانهای جاذب جهانی و چه در بازدید ها به عنوان راهیان نور پیشرفت علاوهبر راهیان نور دفاع مقدس برای بازدید از مناظر زیبای پیشرفتهای کشور در عرصه سازندگی آماده هستیم. آماده ایم در موضوع پرورش و غنی سازی شخصیت برای فرزندانمان و آینده کشورمان نقش ایفا کنیم.
انتهای پیام/ ت 10