حذف آخرین بازمانده روحانی از هیات دولت رئیسی!
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با رفتن سورنا ستاری که آخرین مدیر بازمانده در جایگاه خود از دولت روحانی بود ، حالا می توان گفت کابینه سید ابراهیم رئیسی کاملا یکدست شده است ، اگرچه همچنان اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی سابقه وزارت در کابینه روحانی را دارد اما اسلامی بیش از آنکه نزدیک به دولت روحانی باشد به طیف اصولگرایان حامی رئیسی تغلق داشت. پست معاونت علمی و فناوری جایگاهی بود که سورنا ستاری با آن توانست صنایع دانش بنیان را تا اولویت اول اقتصادی کشور ارتقاء دهد.
در دوران تحریم ها ، صنایع دانش بنیان کوچک دستاوردهای صنعتی بزرگی داشتند و در روزهای سخت کرونا و تحریم های دارویی ، این صنایع دانش بنیان بودند که در تولید دارو و پلتفرم های ساخت واکسن ، به موفقیت های بزرگی دست یافتند.
با جدایی سورنا ستاری از معاونت فناوری ، تنها مدیر ارشد دولت روحانی که در دولت سید ابراهیم رئیسی بر مسند قبلی مانده بود هم از کابینه جدا شد. سورنا ستاری بیش از یک سال در دولت سید ابراهیم رئیسی هم فعالیت کرد تا امروز سرانجام شایعه ای که 9 ماه بود مدام درباره اش تکرار می شد ، همزمان با سفر رئیس جمهور به نیویورک اجرایی شود.
بیشتر بخوانید:
تصاویر | تعداد باورنکردنی دوربینهای مدار بسته: این 10 شهر ، تحت نظرترین شهرهای جهان هستند!
فیلم | شاسی بلند تهاجمی جدید که سایپا وعدهاش را داده
ستاری که در دوران فعالیت خود در معاونت علمی و فناوری توانست به عنوان یک مدیر جوان با برگزاری جشنواره های مختلف علمی و نمایشگاه های تخصصی در زمینه دستاوردهای علمی و توسعه شرکت های دانش بنیان ، همزمان با پیشرفت های نوآورانه در ارتباطات و تحولات علمی ، این بخش را توسعه ای قابل توجه ببخشد و بارها عالی ترین مقامات کشوری را برای بازدید از این دستاوردها ترغیب کند ، درحالی سمتش در دولت را ترک کرد که تقریبا از اوایل پاییز سال قبل زمزمه های همین تغییر به گوش می رسید. صنایع دانش بنیان کشور در این دوران توانستند دستاوردهای بزرگ علمی و پزشکی در ایام کرونا در داروسازی ، ساخت واکسن و بسیاری دیگر از تکنولوژی ها داشته باشند.
سورنا ستاری که فرزند خلبان شهید منصور ستاری فرمانده نامی نیروی هوایی است ، اولین بار در دولت احمدی نژاد مسئولیت ستاد بهینه سازی سوخت را برعهده گرفت اما کمتر از یک سال توانست با او کار کند و استعفاء داد. او سال ها تجربه فعالیت در مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان را برعهده داشت و در دولت حسن روحانی به معاونت علمی و فناوری دولت رفت.
این دانش آموخته دانشگاه شریف در این سال ها با اعطای وام به شرکت های دانش بنیان و طرح ادعای مهاجرت معکوس به کشور توانست صنعت دانش بنیان را تا حدی در میان مدیران ارشد کشور دارای اهمیت کند که سال 1401 از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال حمایت از شرکت های دانش بنیان ، لقب گرفت و این صنعت در راس برنامه های توسعه ای کشور قرار گرفت. راه اندازی و توسعه پردیس های علم و فناوری دانشگاه ها و اعطای تسهیلات کم بهره برای راه اندازی کسب و کارهای دانش محور از مهمترین فعالیت های به جا مانده در دوران مدیریت سورنا ستاری است.
او حالا جای خود را به روح الله دهقانی فیروزآبادی داده است. دهقانی فیروزآبادی که حالا رئیس جهاد دانشگاهی هم هست با حفظ سمت مسئولیت جدیدش را بر عهده می گیرد تا به عنوان معاون رئیس جمهور ، عضوی از هیات دولت شود. او که دکترای هوا فضا از شریف دارد ، در سمت های مختلفی چون معاون علمی فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و البته پروژه های مهمی چون راه اندازی پردیس علم و فناوری شهید طهرانی مقدم را بر عهده داشته است.
این استاد دانشگاه شریف در این سالها یک تز مهم داشته که بر آن تاکید کرده است:« با ارتباط مستقیم دانشگاه و صنعت مخالفم»
227227