پزشکی

به چه دلیل پیتزای سرد و مانده خوشمزه‌تر است؟

اداکسو

یکی از مهمترین فاکتورهایی که باعث خوشمزه بودن غذا می شود، مصرف آن به طور گرم است و اصولا بیشتر غذاها پس از سرد شدن دیگر خوشمزه نبوده و طرفدار چندانی ندارند. در این میان اما برخی غذاها کاملا متفاوت بوده و می توان مدعی شد در حالت سرد نیز به اندازه زمانی که داغ بوده و تازه پخته شده اند، خوشمزه هستند.

به گزارش بهداشت نیوز یکی از مهمترین فاکتورهایی که باعث خوشمزه بودن غذا می شود، مصرف آن به طور گرم است و اصولا بیشتر غذاها پس از سرد شدن دیگر خوشمزه نبوده و طرفدار چندانی ندارند. در این میان اما برخی غذاها کاملا متفاوت بوده و می توان مدعی شد در حالت سرد نیز به اندازه زمانی که داغ بوده و تازه پخته شده اند، خوشمزه هستند.

بیشتر ما وقتی یک پیتزا سفارش داده و قادر به تمام کردن آن نباشیم، حتماً چند برش آن را برای فردا در یخچال نگه می داریم. در این شرایط پیتزایی که یک شب در یخچال مانده دارای طعم‌ خوبی بوده و کاملا خوشمزه است.

حال ممکن است از خود بپرسید دلیل این موضوع چیست و چرا پیتزای سرد لذیذ و پرطرفدار است. از نظر علمی، سرد شدن پیتزا در یخچال به ترکیبات این غذا زمان می‌دهد تا به روشی رضایت ‌بخش با هم ترکیب شده و طعمی ملایم تر پیدا کنند.ه گزارش سیناپرس، از سوی دیگر وقتی پیتزا سرد می شود، ساختار خود را حفظ کرده و لایه گوجه ‌فرنگی مانع از نفوذ چربی روی پنیر به داخل پایه خمیر می ‌شود.

دمای غذا نیز بر درک طعم تأثیر می گذارد، به طوری که غذاهای سرد معمولاً طعم کمتری نسبت به غذاهای گرم دارند. یافته های پژوهشگران نشان می دهد در دمای بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد، کانال های حساس به گرما در گیرنده های طعم شیرین و تلخ زبان به طور گسترده ای باز شده و یک واکنش زنجیره ای برای ارسال سیگنال های قوی به مغز ایجاد می کنند.

در دماهای پایین تر، کانال ها تشخیص مزه، به سختی باز شده و سیگنال ها ضعیف تر می شوند. در این میان اما گیرنده های طعم شور و ترش تحت تأثیر دما قرار نمی گیرند و پیتزای سرد در واقع می تواند طعم شور تر و بسیار بسیار خوشمزه تری داشته باشد.

منبع: سینا پرس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا