پزشکی

با این ویژگی ها به راحتی و به سرعت به مغرور بودن طرف مقابل تان پی ببرید/ روش درمان غرور

اداکسو

به راحتی می‌توان بر اساس علائم مشخصی متوجه مغرور بودن یک شخص شد. اولین علامت توقع زیاد و طلبکار بودن شخص است.کسی که از همه توقع دارد و معمولا این توقع به شکلی افراطی شکل می‌گیرد.

به گزارش بهداشت نیوز، سید مجتبی حورایی، روانشناس، در شبکه 5 سیما،گفت: غرور یکی از بدترین صفات شخصیتی است. به راحتی می‌توان بر اساس علائم مشخصی متوجه مغرور بودن یک شخص شد. اولین علامت توقع زیاد و طلبکار بودن شخص است.کسی که از همه توقع دارد و معمولا این توقع به شکلی افراطی شکل می‌گیرد.

وی افزود: دومین ویژگی فرد مغرور، عصبی و زودرنج بودن او است. این افراد در پی توقعات غیر واقعی خود معمولا به نقطه‌ای می‌رسند که چیزی را که می‌خواهند، به دست نمی‌آورند. همین موضوع باعث می‌شود که همواره زود برنجند و عصبانی شوند.

حورایی اظهار داشت: ویژگی بعدی این است که عذرخواهی برای فرد مغرور سخت است. این افراد حاضرند هر کاری انجام بدهند اما به هیچ وجه زیر بار عذرخواهی برای اشتباهشان نروند. آنها تحت هیچ شرایطی اشتباه خود را نمی‌پذیرند و حتی اگر عذرخواهی کنند هم آن را با اکراه انجام می‌دهند.

وی در ادامه گفت: نکته بعدی این است که افراد مغرور نه تنها عذرخواهی نمی‌کنند، بلکه عذرخواهی را نیز نمی‌پذیرند. به همین دلیل کینه به دل می‌گیرند و مدام قهر می‌کنند. عذرخواهی از این افراد معمولا جواب نمی‌دهد و اتفاقا موجب مغرورتر شدنشان می‌شوند.

حواریی اظهار کرد: افراد مغرور زیاد جر و بحث می‌کنند. آنها همواره به دنبال این هستند که حرف خود را به کرسی بشانند و به نتیجه دلخواه برسند. به همین دلیل خود را درگیر بحث‌های طولانی می‌کنند تا تنها نشان دهند که حرفشان درست است.این افراد همچنین به امر و نهی کردن عادت دارند و اهل مشورت نیستند.

وی افزود: کسی که خود را از بقیه بالاتر می‌داند، مدام دیگران را مورد تمسخر و تحقیر قرار می‌دهد. این فرد عادت دارد که به جای متمرکز شدن بر خودش، مدام دیگران را قضاوت و کارهای آنها را مورد ارزیابی قرار دهد. به دنبال همین ویژگی، بسیار پیش می‌آید که فرد مغرور ناسزا بگوید و به دیگران توهین کند.

وی همچنین اظهار کرد: افراد مغرور به این شکل زاده نمی‌شوند، بلکه غرور نا به جای آنها طی فرایند‌هایی، به وجود می‌آیند. به همین دلیل تربیت درست فرزندان، به شکلی که بستر مغرور شدن برای آنها مهیا نشود، از اهمیت زیادی برخوردار است.

حورایی گفت: در شکل‌گیری یک فرد مغرور، عوامل متعددی موثرند. تعریف و تحسین‌های بیش از حد و مبالغه‌آمیز کودک را به سمتی سوق می‌دهد که مغرور شود. عامل دیگر این است که شخص خود مورد تحقیر و اذیت و آزار دیگران قرار می‌گیرد و به عنوان مکانیزمی دفاعی، نوعی غرور را در وجود خود می‌پروراند تا خلا به وجود آمده را پر کند.

وی در ادامه اشاره کرد: برای درمان غرور در گام اول لازم است که خود را وادار به سوال و مشورت کنیم. بد نیست که گاهی نظر دیگران را بپرسیم و از دیگران راهنمایی بخواهیم. همچنین لازم است که روحیه همراهی و مدارا کردن با دیگران را در خود بپرورانیم.

حورایی در آخر گفت: در ادامه باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که به همه احترام بگذاریم. این موضوع، غرور را در ما از بین می‌برد؛ چراکه یاد می‌گیریم همه افراد قابل احترام هستند و تحت هیچ شرایطی نباید خود را از آنها بالاتر ببینیم. در همین راستا، خدمت کردن به دیگران و پیش‌قدم بودن در این کار، بدون هیچ توقعی، می‌تواند به روحیه تواضع و فروتنی در ما قوت ببخشد و کمک کند که از غرور خود بکاهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا