این مواد غذایی برای درمان سرطان هم معجزه میکند
بهار که میشود، ذائقه آدمها هم تغییر میکند. آدم دلش میخواهد غذاهای جدید بخورد. غذاهایی که فصل و هوا آن را میطلبد؛ مثل خورش گوجهسبز یا ماهیهای خوشمزه و خوشرنگ یا باقالیپلو با کوکویش.
به گزارش بهداشت نیوز فصل که نو میشود آدم دوست دارد در آشپزخانهاش بوی غذاهای جدیدی بپیچد. غذاهایی که خاصیتهای زیادی هم دارند تا برای شروع یک فصل خوب آمادهات کنند.
گوجهسبز، ضدسرماخوردگی
بهار که میشود همراه سبزی گل و درخت، میوهفروشیها هم مهمان سبز و خوشرنگ و ترشی دارند که حتی دیدنش دهان همه را آب میاندازد. گوجهسبز با آن قد و قواره و رنگش فقط ترش و نوبرانه نیست؛ اگر بدانید این میوه بهار و تابستان چه فایدهای دارد، هر روز خودتان را مهمانش میکنید.
کارشناسان تغذیه معتقدند این میوه منبع خوبی از ویتامین c است که نقش آنتیاکسیدانی دارد. گوجهسبز به دلیل غنی بودن از مواد مغذی با قابلیت آنتیاکسیدانی، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم میکند و با التهاب و رادیکالهای آزاد مخرب مقابله میکند تا باعث تقویت سیستم ایمنی شود.
پس کسانی که تا به حال از خوردن گوجهسبز لذت میبردند، همچنان به لذت بردن ادامه بدهند و کسانی که به خاطر ترشیاش از خوردنش میگذشتند، تجدیدنظری در آداب خوردنشان داشته باشند. تقویت سیستم ایمنی به تحمل لحظهای ترشی در زندگی میارزد.
باقلا و جنگ با پوکی استخوان
بیماری پوکی استخوان شاید این روزها مهمترین و شایعترین بیماری باشد. بیماریای که تا همین چند سال پیش گمنام بود، حالا مشکل اساسی مردم این قرن و البته بیشتر خانمهاست. اگر شما هم جزو کسانی هستید که از درمان و داروهای شیمیایی خسته شدهاید، باقلا را هم امتحان کنید. کارشناسان تغذیه معتقدند باقلا به دلیل داشتن کلسیم و فسفر بالا میتواند از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری و البته به درمان آن کمک هم کند.
البته خیلیها به باقلا حساسیت دارند و حتی اگر بویش به آنها بخورد، حالشان بد میشود ولی اگر شما جزو آن گروه نیستید، در این فصل و وقتی باقلا به وفور یافت میشود، از آن غافل نشوید.
کرفس، حافظه قویکن
افزایش سن برای همه هست، هیچ راه فراری هم ندارد. افزایش سن همینطور که آدم را پیر میکند، سن سلولهای مغز را هم بالا میبرد. سلولهای مغز هم که پیر میشوند، یادآوری اطلاعات و خاطرات و کلا همه دادههای قبلی را با مشکل مواجه میکنند. ولی خیلی غصه نخورید، اگر یک برنامه غذایی درست داشته باشید، میتوانید از پیر شدن سلولهای مغزتان جلوگیری کنید.
کرفس بخورید. بله. اشتباه نکردهاید. کرفس حاوی لوتئولین است؛ ترکیبی که به مغز دسترسی پیدا میکند و باعث میشود فعالیتهای سلولهای میکروگلیا و سیتوکینهای التهابی از آن را کم کند. سلولهایی میکروگلیا در مقابل آسیبها، عفونتها و واکنشهای التهابی مغز، سیتوکینهای التهابی را ایجاد میکنند که سلولهای عصبی را تحت تاثیر قرار میدهند و باعث تخریب آنها میشوند. پس اگر کرفس بخورید، لوتئولین موجود در آن نمیگذارد چنین اتفاقاتی در مغزتان بیفتد، سلولهایش زود پیر شود و شما کمحافظه شوید.
تاثیر لپه بر فشار خون و بیماریهای کلیه
شاید هیچکس به ذهنش خطور نکند که این لپه کوچک پروتئینی داشته باشد که میزان فشار خون را در مبتلایان به عارضه پرفشاری خون دستکم ۲۰ درصد کاهش دهد ولی این خبر واقعیت دارد. کارشناسان بر اساس شواهد علمی این نوع پروتئین را در لپه کشف کردهاند که بدون ایجاد هیچ نوع عارضهای، فشار خون را پایین میآورد. البته این پروتئین عملکرد کلیه را در مبتلایان به نارسایی کلیه حدود ۳۰ درصد افزایش میدهد. فکرش را میکردید؟ لپه با این هیکلش؟
سالمون برای چشمخشکها
اگر دچار خشکی چشم هستید، ماهی سالمون بخورید. چه ربطی دارد؟ ربطش این است که اسیدهای چرب امگا ۳ نمیگذارند چشم انسانها به ویژه زنان مسن خشک شود. ماهی سالمون هم که سرشار از امگا ۳ است. امگا ۳ که از گروه چربیهای خوب است بهترین سد برای مقابله با خشکی چشم است.
خشکی چشم ممکن است به علل مختلف شامل عدم تعادل هورمونی، عملکرد نامناسب سیستم ریزش اشک در چشم، التهاب و قرار گرفتن زیاد در معرض تهویه هوا، گرما و برخی داروها ایجاد شود. خشکی چشم در زنان به خصوص زنان یائسه بیشتر دیده میشود.
منبع: همشهری آنلاین