اهمیت برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در تاریخ 20 تیر/ رأیگیری مخفی بهجای قیام کردن افراد
– اخبار ورزشی –
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، دوره چهار ساله کمیته ملی المپیک 30 دی ماه 1400 به پایان رسید و قرار بود مجمع انتخابات این کمیته 17 اسفند ماه برگزار شود اما به دلیل عدم تدوین به موقع آییننامه و دستورالعمل برگزاری انتخابات توسط هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، مجمع انتخابات 17 اسفند ماه به مجمع عمومی جهت تعیین زمان و تصویب دستورالعمل برگزاری انتخابات تبدیل شد.
در مجمع 17 اسفند ماه و با رأی اعضای مجمع قرار شد انتخابات کمیته ملی المپیک بعد از بازیهای آسیایی هانگژو و در مهرماه سال 1401 برگزار شود. پس از پایان مجمع و تصویب دستورالعمل انتخابات کمیته ملی المپیک، این دستورالعمل 28 اسفند ماه برای تأیید به کمیته بینالمللی المپیک (IOC) ارسال شد.
تعویق بازیهای آسیایی 2022
16 اردیبهشت ماه در نشست شورای المپیک آسیا در تاشکند، بازیهای آسیایی 2022 هانگژو که قرار بود شهریور و مهرماه سال جاری برگزار شود، به تعویق افتاد. با توجه به تعویق بازیهای آسیایی نشست فوق العاده هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک 20 اردیبهشت ماه برگزار شد و دو پیشنهاد از سوی اعضای هیئت اجرایی مورد تأیید قرار گرفت و قرار شد با برگزاری مجمع فوقالعاده در روز 3 خرداد، اعضا در مورد تاریخ نهایی برگزاری انتخابات تصمیم بگیرند.
پیشنهاد اول این بود که چهارم خرداد ثبت نام کاندیداها و 20 تیر انتخابات برگزار شود. در پیشنهاد دوم اینگونه آمده بود که 15 تیر ثبت نام کاندیداها و 30 مرداد و انتخابات بعد از بازیهای کشورهای اسلامی برگزار شود.
ارسال دعوتنامه برای حضور در مجمع فوقالعاده کمیته ملی المپیک + تصویر
آمادگی کمیته برای برگزاری انتخابات
سیدرضا صالحیامیری در روز 21 اردیبهشت ماه در نشست خبری با اهالی رسانه نکات مهمی را عنوان کرد. وی ابتدا در خصوص نگرانی از بابت عدم تأیید دستورالعمل برگزاری انتخابات کمیته در این زمان گفت: نامهای خطاب به IOC آماده کردم که با توجه به تعویق بازیها و اینکه من و هیئت اجرایی مصمم به برگزاری انتخابات هستیم آیین نامه انتخابات را تصویب و ابلاغ کنند.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص اینکه چرا تاریخ را باید مجمع تصمیم میگیرد در صورتی که از اختیارات هیئت اجرایی است، گفت: پیشنهادی دادم که در تصمیمات کلان، مجمع به عنوان عالی ترین سطح دخالت مستقیم داشته باشد. باید حرمت مجمع حفظ شود. چون تاریخ قبلی از سوی مجمع اعلام شد، تغییر تاریخ نیز به صورت منطقی باید از طریق مجمع باشد. آیین نامه را پیگیری میکنیم که تا قبل از 45 روز به دست ما برسد آیین نامه چیز پیچیدهای است و انجام خواهد شد. مجمع هر تصمیمی بگیرد همان زمان بیانیه مجمع صادر خواهد شد.
صالحی امیری در خصوص حضور مجدد برای ریاست کمیته ملی المپیک گفت: برنامه ریزی من دوره چهار ساله بود و برنامه 12 گانه خود را انجام دادم و پرچم را به فرد دیگری میسپارم. امیدوارم فردی با کفایت در طراز ورزش کشور در این پست قرار بگیرد.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص اینکه آیا برای ورود برخی افراد از طریق خبرگان ورزشی فشاری از خارج به شما وارد میشود، گفت: هیچ یک از مقامات دولتی در هیچ موضع و پستی برای ریاست، هیئت اجرایی و خبرگان چیزی به من منعکس نکردند.
صالحی امیری در خصوص اینکه گفته میشود، حرمت مجمع در 17 اسفند ماه حفظ نشد، گفت: اعضای مجمع در 17 اسفند رأی دادند و نهادهای نظارتی هم آمدند و بررسی و تایید کردند. صورت جلسه در IOC هم تایید شد. قرار نیست بعد از رسمیت و تایید آن هر کسی بگوید من آن را قبول ندارم. به گذشته برنگردید و در مورد آینده صحبت کنید.
صالحی امیری: در انتخابات بیطرفم و امیدوارم فردی با کفایت رئیس کمیته شود/ 15 تیر بازنشسته میشوم
تأخیر در انتخابات جایز نیست
صحبتهای صالحی امیری به خوبی بیان میکند که کمیته ملی المپیک این آمادگی را دارد که هرچه سریعتر انتخابات را برگزار کند. با توجه به اینکه مشخص شدن تکلیف ریاست و هیئت اجرایی کمیته میتواند در بهبود عملکرد فدراسیونها نقش بسزایی داشته باشد، بهتر است بدون وقفه، انتخابات در تاریخ 20 تیر برگزار شود. بسیاری از فدراسیونها این اعتراض را به هیئت اجرایی دارند، که افراد حاضر در این هیئت دیگر سمتی در ورزش ندارند و نمیتوانند مثمر ثمر باشند و باید هرچه زودتر تکلیف هیئت اجرایی مشخص شود. بازیهای کشورهای اسلامی هم مسابقات مهمی نیست که بخواهند به بهانه آن انتخابات را به پایان مرداد موکول کنند.
نکته دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد، بحث رأی دادن اعضای مجمع برای تعیین تاریخ انتخابات است. با توجه به تجربه ناموفق در مجمع 17 اسفند ماه که به صورت دستی و علنی از اعضا رأیگیری شد، بسیاری از کارشناسان اینگونه رأیگیری را مناسب نمیدانستند و خواستار این بودند که از این به بعد سازوکار بهتری برای این مهم فراهم شود. برای جلوگیری از اعتراضها و شائبههایی که در مجمع 17 اسفند بوجود آمده بود، بهتر است که به جای قیام کردن افراد، رأیگیری به صورت غیرعلنی و همانند انتخابات فدراسیونها و به صورت مخفی باشد تا رؤسا بدون مشکل بتوانند نظرات خود را اعلام کنند.
هر چه هست باید دید که در نهایت مجمع 3 خردادماه چگونه برگزار میشود و چه تاریخی برای مجمع انتخاباتی مشخص خواهد شد ولی این را باید در نظر گرفت که هر چه قدر زمان را از دست بدهیم، این فدراسیونها هستند که ضرر میکنند و بهتر است انتخابات در اولین فرصت برگزار شود، آن هم در شرایطی که حدود دو سال تا المپیک 2024 پاریس زمان باقی مانده است.
انتهای پیام/