اعطای جایزه جهانی عکاسی علمی به بابک تفرشی
انجمن سلطنتی عکاسی بریتانیا که معمولاً به عنوان انجمن عکاسی سلطنتی(RPS) شناخته میشود، یکی از قدیمیترین انجمنهای عکاسی جهان است. این انجمن در سال ۱۸۵۳ در لندن به عنوان انجمن عکاسی لندن با هدف ترویج هنر و علم عکاسی تأسیس شد و در سال ۱۸۵۳ از ملکه ویکتوریا و شاهزاده آلبرت حمایت سلطنتی دریافت کرد.
جوایز انجمن عکاسی سلطنتی بریتانیا(RPS) طولانیترین و معتبرترین جوایز عکاسی جهان هستند و اکنون در صد و چهل و چهارمین سال برگزاری این رویداد، جوایز آن به افرادی که در زمینه تصویر ثابت و متحرک کار میکنند، تعلق گرفت و در این میان نام «بابک تفرشی»، عکاس ایرانی به عنوان برنده بخش عکاسی علمی اعلام شده است.
جوایز این انجمن، دستاوردهای مهم در عکاسی را ارج مینهند و استعدادهای جدید و نوظهور را به نمایش میگذارند و کمکهای قابل توجه اعضای انجمن عکاسی سلطنتی را شامل میشوند.
دریافتکنندگان جوایز امسال تحت عنوان RPS ۲۰۲۲ داستانهای قابل توجهی را روایت میکنند و کار آنها گواهی بر قدرت عکاسی در الهامبخشی، ارتقا، برانگیختن تغییر و ایجاد رفاه شخصی، اجتماعی و فرهنگی است.
جوایز این انجمن در ۱۷ دسته شامل ژانرها و کاربردهای مختلف عکاسی از جمله عکاسی علمی است. البته این دستهبندی همچنان در حال تکامل است تا روشهای جدید مشاهده، ثبت وقایع و اشتراکگذاری عکاسی را منعکس کنند.
همانطور که گفته شد، تفرشی اکنون با عکس بالا با نام "دره مرگ" (Death Valley) توسط انجمن عکاسی سلطنتی، برنده جایزه ۲۰۲۲ بخش عکاسی علمی شده است.
انجمن عکاسی سلطنتی در بیانیهای در مورد اعطای این جایزه آورد: بابک تفرشی، عکاس علمی نشنال جئوگرافیک، به خاطر ادغام هنر و علم از طریق داستانهای بصری امسال به عنوان برنده اعلام میشود.
وی در حساب اینستاگرام خود در واکنش به دریافت این جایزه نوشت: من از دریافت جایزه ۲۰۲۲ انجمن عکاسی سلطنتی برای عکاسی علمی هیجان زده هستم. اکنون جوایز انجمن عکاسی سلطنتی در ۱۴۴امین سال، قدیمیترین رویداد معتبر و یکی از ارزشمندترین جوایز عکاسی هستند.
بابک تفرشی با نام کامل بابک امین تفرشی، زاده ۱۳۵۷ در تهران است که به عنوان یک عکاس، روزنامهنگار علمی و ستارهشناس آماتور شناخته میشود.
او خالق و کارگردان برنامه The World At Night (TWAN)، یک برنامه بینالمللی است که در آن عکاسان از سراسر جهان تصاویری از آسمان شب را که در بالای نقاط دیدنی قابل توجه سیاره زمین دیده میشود، به ثبت میرسانند و به اشتراک میگذارند.
وی همچنین عضو هیئت مشاوران ستارهشناسان بدون مرز است.
بابک تفرشی در سال ۲۰۰۹، در تلاشی مشترک با کارولین پورکو، مدیر تصویربرداری پروژه کاسینی ناسا، برنده جایزه لنارت نیلسون(Lennart Nilsson) برای بهترین عکاسی علمی شد.
گفتنی است که نام هدی افشار، یک عکاس ایرانی دیگر نیز در میان برندگان جوایز امسال انجمن عکاسی سلطنتی دیده میشود.
۵۸۵۸