اختصاصی| فواید و ارزش غذایی تخم بلدرچین
برای سالم بودن یک رژیم غذایی،شما باید از تنوع و تعادل وعدههای غذایی اطمینان حاصل کنید.معرفی غذاهای مختلف و همچنین مصرف کالریهای یکسانی که به صورت روزانه مصرف میشود،کلیدی است.این موارد درمورد تخم بلدرچین هم صدق میکند.
به گزارش سرویس ترجمه بهداشت نیوز، این ماده غذایی بهخاطر سالم بودنش می تواند به طور منظم در رژیم غذایی شما قرار بگیرد.همچنین از نظر ارزش غذایی،کالری بیشتری دارند و مقدار زیادی از مواد معدنی ضروری را در خود دارند.
۵ عدد تخم بلدرچین حدود ۹۰ کالری با تقریباً ۷ گرم پروتئین با کیفیت خوب تامین می کند.آنها همچنین حاوی مقدار قابل توجهی از لیپیدها هستند.در مورد مواد معدنی،موارد زیر باید در ۱۰۰ گرم محصول مشخص شود:
۱.۶۵ میلی گرم آهن
۳۹.۵ میلی گرم پتاسیم
۳۹.۵ میلی گرم کلسیم
آنها همچنین دارای ویتامین هایی مانند دی،آ،اسید فولیک و ب ۱۲ هستند.به همین دلیل تراکم غذایی بالایی دارند.مصرف آنها خطر ابتلا به مشکلات قلبی را ایجاد نمیکند چون میزان کلسترول تغییر نمیکند.
فواید سلامتی
تخم بلدرچین به لطف محتوای پروتئینی که دارد، میتواند به جلوگیری از تغییرات توده چربی کمک کند.از مزایای تخم بلدرچین میتوان به پروتئین های با ارزش بیولوژیکی بالا،دارا بودن تمام آمینواسیدهای ضروری و هضم راحت آن اشاره کرد.
براساس مطالعات انجام شده،اطمینان از مصرف حداقل ۰.۸گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در افراد کم تحرک، مهم است.علاوه بر این،تخم بلدرچین به دلیل وجود آهن و ویتامین ب ۱۲ میتواند به پیشگیری از کم خونی کمک کند.طبق تحقیقات منتشر شده،همیشه توصیه میشود آهن را با دوز ویتامین ث ترکیب کنیدچون آهن رژیم غذایی بهخوبی در روده جذب نمیشود.تخم بلدرچین به دلیل دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین آ به جلوگیری از ایجاد مشکلات مربوط به سلامت بینایی کمک می کند.همچنین نشان داده شده است که این ماده مغذی در جلوگیری از بیماری دژنراسیون ماکولا که در سالهای گذشته اتفاق میافتاد،تعیینکننده بوده است.این عنصر حتی می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند که تشکیل رادیکال های آزاد و تجمع بعدی آنها در بافت ها را خنثی می کند.
چگونه تخم بلدرچین را تهیه کنیم؟
هنگام پختن تخم بلدرچین باید فرآیندی مشابه آنچه برای تخم مرغ استفاده می شود دنبال کرد.باید با احتیاط یکی یکی در قابلمه آب و نمک قرار دهید و ۳ تا ۵ دقیقه بگذارید تا خوب بپزند.بعد آنها را باید چند دقیقه قبل از بیرون آوردن پوسته در آب سرد غوطه ور کنید.جایگزین دیگر این است که آنها را با کمی روغن زیتون فرابکر کباب کنید. آنها را با سبزیجات و یک منبع کربوهیدرات با کیفیت بالا، مانند کینوا یا برنج،مخلوط کنید.
تخم بلدرچین بسیار سالم است!
تخم بلدرچین بسیار سالم است چون آنها تغییرات مضری در ترکیبات لیپیدی ایجاد نمی کنند و به تامین نیاز روزانه آهن، سلنیوم و روی که برای هموستاز داخلی و ارتقای تعادل هورمونی ضروری هستند،کمک می کنند.در نهایت،به خاطر داشته باشید که مصرف پروتئین کافی به صورت روزانه ضروری است. گنجاندن تخم مرغ،تخم بلدرچین و هم مرغ در رژیم غذایی باعث میشود که طی سالیان زیاد، تودههای بدون چربی موجود در درون بدن از بین نرود.
۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲
Step to health
گلنوش محبعلی