آخرین و مهمترین خبرهای اجتماعی

وزیر بهداشت: اگر در تولید واکسن خودکفا نشده بودیم در تأمین واکسن با مشکل مواجه می‌شدیم

اداکسو
وزیر بهداشت: اگر در تولید واکسن خودکفا نشده بودیم در تأمین واکسن با مشکل مواجه می‌شدیم

تسنیم نوشت: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر در بحث تولید واکسن کرونا نیز به خودکفایی نرسیده بودیم هم‌اکنون در بحث تأمین واکسن با مشکل مواجه می‌شدیم.

بهرام عین‌اللهی در جلسه شورای مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور اظهار کرد: مباحث مرتبط با مرجعیت علمی به عنوان یک برنامه و نقشه راه مورد توجه قرار گیرد و با افزایش کنفرانس‌های با موضوع مرجعیت علمی به‌ویژه در سطح منطقه، توانمندی‌های این سازمان علمی به دیگر کشورها نشان داده شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در اروپا کنفرانس‌های علمی بدون توجه به مرز کشورها برگزار می‌شود اما در جهان سوم و منطقه ما کشورها از هم بیگانه‌اند، در حالی که برای بیان توانایی‌های علمی و رسیدن به مرجعیت در سطح منطقه باید کنفرانس‌های علمی منطقه‌ای برگزار کنیم.

وی از آمادگی این وزارتخانه برای همکاری با پزشکی قانونی و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم در برگزاری کنفرانس‌های منطقه‌ای خبر داد و گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های وزارت امور خارجه و دید مثبت آن وزارتخانه به موضوع مرجعیت علمی، می‌توان زمینه برگزاری این کنفرانس‌ها را فراهم کرد.

این مقام مسئول با اشاره به پیشرفت‌های پزشکی قانونی افزود: پزشکی قانونی در سال‌های اخیر با تحولات قابل توجهی مواجه بوده و امروزه به پیشرفته‌ترین تکنولوژی و دستگاه‌ها مجهز است.

عین‌اللهی تصریح کرد: این سازمان در بخش‌های تخصصی مختلف همچون ژنتیک و آزمایشگاه‌های تخصصی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و با تکیه بر این علوم توانسته به درخواست‌های مردم و مراجع قضائی پاسخ دهد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه نگاه ما به پزشکی قانونی به عنوان یک دانشگاه برجسته است، افزود: پزشکی قانونی جزئی از نظام سلامت کشور است و از نظر محتوایی تشابهات زیادی با وزارت بهداشت دارد بنابراین زمینه‌های همکاری بین این دو دستگاه و انجام پژوهش‌های مشترک و کاربردی در موضوعات مختلف فراهم است.

پزشکی قانونی نیاز به تقویت دارد

وی متذکر شد: پزشکی قانونی با وجود پیشرفت‌های قابل توجه، باز هم نیاز به تقویت دارد بنابراین وزارت بهداشت در تأمین نیروی انسانی مورد نیاز و افزایش تعداد اعضای هیئت علمی با پزشکی قانونی همکاری خواهد کرد تا این سازمان نیز در کارشناسی‌ها تخصصی‌تر عمل کند.

عین‌اللهی با موافقت درباره تشکیل کمیته مشترک برای اجرای تفاهم‌نامه با پزشکی قانونی، خواستار رسیدگی، توجه و اجرای این تفاهم‌نامه مشترک شد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه پزشکان برای موفقیت باید نتایج و خروجی اقداماتشان را مورد توجه قرار دهند، گفت: بهترین نظام ارزشیابی در دنیا ارزیابی خروجی کار است. پس باید دید که آیا یک پزشک خروجی کاری مفیدی در جامعه داشته یا خیر؟

این مقام مسئول یادآور شد: بهترین ارزشیابی خروجی برای پزشکان، پزشکی قانونی و کمیسیون‌های قصور پزشکی است که میزان شکایات و قصور و خطا در هر رشته و تخصص در آن قابل بررسی و مشاهده است.

عین‌اللهی تأکید کرد: پزشکی قانونی باید خروجی فعالیت پزشکان و نتایج به دست آمده در کمیسیون‌های تخصصی را به صورت بازخورد به وزارت بهداشت ارائه دهد تا با بررسی علل بروز مشکلات، نسبت به برنامه‌ریزی برای رفع آن‌ها اقدام شود.

وی، خواستار ارتباط مستمر پزشکی قانونی با گروه‌های آموزش پزشکی برای گزارش، بررسی و ارائه موارد خطاهای پزشکی و به دنبال آن اصلاح نظام آموزش پزشکی کشور شد.

وزیر بهداشت گفت: برای جلوگیری و کاهش خطاهای پزشکی یک راه‌کار آن است که پزشکان تنها بر اساس "کوریکولوم‌های" آموزشی اجازه فعالیت داشته باشند و اگر پزشکی خارج از آن اقدام به خدمات درمانی کرد، خطا در نظر گرفته شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه بسیاری از خطاهای پزشکی توسط افرادی صورت می‌گیرد که آموزش‌های لازم در آن زمینه را ندیده‌اند،‌ گفت: برای ارائه هر گونه خدمت پزشکی ملاک باید تنها کوریکولوم تخصصی و آموزش‌های دانشگاهی باشد نه دوره‌های آموزش کوتاه‌مدت. بنابراین پیشنهاد می‌شود پزشکی قانونی در بررسی موارد قصور و خطاهای پزشکی، کوریکولوم آموزشی رشته پزشک را نیز در اختیار داشته باشد.

از خودکفایی در تجهیزات حمایت می‌کنیم

عین‌اللهی، خودکفایی در تجهیزات و مواد دارویی را یک موضوع ضروری دانست و گفت: با توجه به تهدیدها و تحریم‌های موجود هیچ راهی به جز نگاه به درون و تکیه بر توان داخلی نداریم از همین رو وزارت بهداشت از هرگونه اقدام در جهت خودکفایی حمایت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در بحث خودکفایی، پزشکی قانونی نیز پروژه‌های قابل انجام در این بخش را تعریف کند، چرا که منابع را در اختیار داریم اما به کارگیری آن نیاز به برنامه دارد.

وزیر بهداشت عنوان کرد: اگر در بحث تولید واکسن کرونا نیز به خودکفایی نرسیده بودیم هم‌اکنون در بحث تأمین واکسن با مشکل مواجه می‌شدیم در حالیکه هم‌اکنون ۶ مرکز تولید واکسن کرونا در کشور فعال است.

مهار کرونا از نشانه‌های قدرت کشور است

این مقام مسئول با اشاره به موفقیت‌های کشور در بحث مهار و کنترل کرونا گفت: کشورهای اروپایی و امریکا با وجود آنکه به دلیل تبلیغات گسترده همواره از قدرتمندترین نظام‌ها نشان داده می‌شدند اما در موضوع کرونا نتوانستند این بیماری را در کشورهایشان آنطور که انتظار می‌رفت مهار کنند.

وی با تأکید بر اینکه موضوع کرونا واقعیت قدرت کشورها و توانایی آن‌ها را نمایان کرد، افزود: اینکه کشوری بتواند این بیماری را مهار کند نشانه قدرت و توانایی آن است، چنانکه کشور ما با تکیه بر توان مردم و حمایت نهادهای مردمی و بسیج توانست بیماری کرونا را کنترل و مهار کند.

عین‌اللهی عدم حمایت و همکاری مردم با حکومت‌ها، بی‌توجهی به دستورالعمل‌ها و عدم واکسیناسیون را از دلایل اصلی موفق نبودن کشورها در مهار کرونا عنوان کرد و گفت: موضوع کرونا موجب شد بسیاری از کشورها که احساس قدرت می‌کردند در مقابل این بیماری زانو بزنند.

به گفته وزیر بهداشت، کشور ما با تغییر رفتار و گرایش به سمت مردم، نهادهای مردمی و بسیج را به صحنه آورد و توانست در چهار ماه اخیر از کمترین میزان واکسیناسیون به ۱۲۲ میلیون دز تزریق واکسن برسد؛ کاری که بدون کمک و همکاری مردم شاید بیش از یک سال زمان می‌برد.

وی با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی و قابل تقدیر کادر درمان در ایام کرونا و ادای احترام به ۲۰۵ شهید حوزه سلامت، خواستار توجه بیشتر رسانه‌ها و صدا و سیما به این موضوع و بیان واقعیت‌های این حوزه شد و گفت: در حال حاضر ۲ هزار بیمار کرونایی در آی.سی.یوها بستری هستند که تغییر محسوسی نسبت به قبل ندارد اما با این وجود میزان مرگ و میر روزانه تا حدود ۲۰ نفر نیز رسیده که این نشان‌دهنده توان بالای علمی کادر پزشکی کشور و تلاش شبانه‌روزی کادر درمان در بیمارستان‌ها است.

بیشتر بخوانید:

واکنش تازه مدیر وزارت بهداشت به انتقاد علیه خلاف واقع‌گویی عین‌الهی

دروغ وزیر بهداشت یا جرم انگاری افشای اسرار بیمار؛ کدامیک از اینها باید تعقیب شود؟

۲۳۵۲۳۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا