آخرین و مهمترین خبرهای اجتماعی

معاون درمان استان تهران: عدد واقعی مبتلایان به امیکرون را نداریم

اداکسو
معاون درمان استان تهران: عدد واقعی مبتلایان به امیکرون را نداریم

ایسنا نوشت: معاون درمان ستاد مقابله با کرونا استان تهران با اشاره به لزوم سکانس ژنی تست‌های مثبت کرونا برای بررسی میزان شیوع سویه جدید کووید۱۹، گفت: سکانس ژنی در آزمایشگاه‌ مرجع انجام می‌شود و اعلام می‌کنند که چند درصد تست‌های مثبت، امیکرون است. تعداد این تست‌ها کم است و عدد واقعی ابتلا به امیکرون در تهران نداریم.

دکتر نادر توکلی با اشاره به اینکه جو کرونا در مراکز درمانی استان تهران آرام است، گفت: در حال حاضر در کمترین حد بستری در سال ۱۴۰۰ هستیم و مشکل خاصی نداریم و خیلی از بیمارستان‌ها عملا بیمار بستری کووید۱۹ ندارند. تعداد بستری به زیر ۱۰۰۰ نفر رسیده است و مرگ و میر استان هم کمتر از ۱۵ مورد و حتی برخی روزها یک رقمی است.

وی افزود: مراجعین سرپایی همچنان وجود دارند که البته شامل مبتلایان کرونا و آنفلوآنزای فصلی به شکل همزمان هستند. حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر روزانه به شکل سرپایی مراجعه می‌کنند که تعداد قابل توجهی مبتلا به آنفلوآنزا هستند و تعداد موارد مثبت کرونا از کل تست‌هایی که اخذ می‌شود پنج درصد است.

او ادامه داد: چیزی که نگران آن هستیم شیوع بیش از اندازه سویه امیکرون است که می‌تواند درگیری زیادی از نظر وسعت ابتلا ایجاد کند؛ البته درخصوص شدت ابتلا به این سویه خیلی نگرانی نداریم.

وی تاکید کرد: بحث اساسی دیگر کودکان زیر ۱۰ سال هستند که طبق الگوی هر سال در این فصل بیماری تنفسی در بچه‌ها شیوع بیشتری پیدا می‌کرده که امسال هم این اتفاق افتاده است؛ البته به نظر نمی‌رسد تعداد قابل توجهی از این تعداد کرونا باشد.

بیشتر بخوانید:

گردش اُمیکرون، باعث افزایش بستری، فوت و حتی مراجعه سرپایی ابتلا در کشور نشد

امیکرون دست از سر آفریقای جنوبی برداشت؟

توکلی با بیان اینکه در کل وضعیت آرامی داریم، درباره شیوع سویه امیکرون در پایتخت، اظهار کرد: کیت‌های تشخیصی PCR فقط کرونا را تشخیص می‌دهند و اینکه این کرونا کدام نوع از سویه‌ها است باید با سکانس ژنی ویروس بررسی شود. در همه جای دنیا مرسوم است که با سکانسینگ تعدادی از تست‌های مثبت، درصدی از ابتلا به نوع خاصی از جهش را اعلام می‌کنند و می‌گویند سویه غالب در آن منطقه چیست؛ مثلا در آمریکا سویه غالب امیکرون است.

وی در ادامه بیان کرد: در ایران هم این کار در آزمایشگاه‌ مرجع انجام می‌شود و تعداد تست‌های مثبت را سکانس کرده و اعلام می‌کنند که چند درصد آن امیکرون است. تعداد موارد مستند در این زمینه کم است زیرا تعداد این تست‌ها کم است و عدد واقعی ابتلا به امیکرون در تهران نداریم، عدد اعلامی بر اساس تعداد سکانس شده ثابت شده است.

او درباره پیش‌بینی روزهای آتی شیوع کرونا در پایتخت، گفت: بیمارستان‌ها طی یک تا دو ماه آینده جو آرامی دارند اما مراجعات سرپایی افزایش می‌یابد؛ چون علائم امیکرون دقیقا شبیه به سرماخوردگی ویروسی بوده و با علامت‌های گلودرد، ‌ تب، آبریزش بینی و… ظاهر می‌شود. برای افزایش مراجعات سرپایی بیمارستان‌ها آمادگی کافی دارند.

معاون درمان ستاد کرونا استان تهران، اظهار کرد: در مورد ابتلا در مدارس بیشتر خود اظهاری والدین است که اعلام می‌کنند کودک‌شان علامت دارد و از فرستادن کودک به مدرسه امتناء می‌کنند؛ اما این موضوع مستند نیست که امیکرون در کودکان افزایش یافته باشد. البته معمولا در ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند اوج بیماری‌های تنفسی در کودکان را شاهد هستیم که به نظر نمی‌رسد تعداد قابل توجهی از این مراجعات کرونا باشد.

وی درخاتمه با تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای در امان ماندن از کرونا، ‌ تصریح کرد: همچنین تزریق دز سوم واکسن به شدت توصیه می‌شود که عاملی کمک کننده درجهت عدم ابتلا به بیماری است.

۴۷۲۳۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا