آخرین و جدیدترین اخبار اقتصادی

فلفل‌ دلمه های برگشت خورده 30 هزار تومانی از روسیه در ایران 5 هزار تومان فروخته شد

اداکسو

بخش اقتصادی آخرین و خبرهای اقتصادی معرفت نیوز نوشت

فلفل‌ دلمه های برگشت خورده 30 هزار تومانی از روسیه در ایران 5 هزار تومان فروخته شد

به گفته یک صادرکننده، فلفل های دلمه ای برگشت خورده در بازار داخلی در حال فروش است و مقداری از آن نیز به برخی از کشورهای دیگر صادر شده است.

نگارعلی_ در روزهای اخیر برگشت خوردن محصولات کشاورزی صادراتی ایران خبر ساز شده است و پس از نخل هایی که از قطر وسیب زمینی هایی که از ازبکستان برگشت خوردند نوبت به فلفل دلمه ای رسید که از روسیه برگشت خورد.

حمیدرضا مشتاق، صادرکننده فلفل دلمه‌ای، در گفت و گوبا خبرنگار خبرآنلاین در خصوص چرایی برگشت خوردن فلفل دلمه ای های ایرانی از کشور روسیه گفت: حدود ۶ ماه پیش دولت فدرال روسیه استفاده از چهار سم را ممنوع کرد و اعلام کرد که آنها مورد تایید این کشور نیستند و این در حالی است که این سم ها در اتحادیه اروپا تاییدیه دارند اما مورد تایید روسیه نیستند چراکه بنابر آنچه گفته اند روس ها این سموم را بررسی نکرده اند. در این میان دولت فدرال روسیه اعلام کرد که کشورهای وارد کننده محصولات کشاورزی به روسیه از این سموم استفاده نکنند و اما روایت های متفاوتی در میان است که ۱۶ تا ۴۸ نامه برای مقامات سفارت خانه ارسال شده است تا کشاورزان ایرانی از این موضوع آگاه شوند.

بیشتر بخوانید:

رونمایی از سیاست جدید بنزینی دولت/ قیمت سوخت تغییر می‌کند؟

جزییات پرداخت یارانه‌های جدید اعلام شد/ هر نفر چقدر یارانه می‌گیرد؟

خبر مهم وزیر اقتصاد درباره سود بانکی/ قراردادهای بانکی اصلاح می‌شود

وی در ادامه گفت: متاسفانه این نامه ها پیگیری نشده است و دلیل آنها این است که این اتفاق در بحبوحه انتخابات و تغییر مقامات دولتی روی داده است؛ دولت روسیه گفته است که اگر آزمایشگاهی را تعبیه کنید واین سموم را مورد آزمایش قرار دهید نیز مورد تایید ما خواهد بود و کار را خیلی راحت کرده است اما مقامات ما نه تنها هیچ یک از این کارها را انجام نداده اند بلکه به گلخانه‌داران، باغداران و کشاورزان نیز خبر نداده اند.

این صادر کننده در ادامه با اشاره به این موضوع که سموم مصرفی توسط باغداران، کشاورزان و گلخانه‌داران متفاوت است؛ گفت: در استان مرکزی از یکی از این سموم ممنوعه استفاده می کنند و در استان اصفهان از دو نوع از این سموم استفاده می شود. سمومی که ما استفاده می کنیم آلمانی هستند و تاییدیه اتحادیه اروپا را دارند و اصلا خطرناک نیستند.

وی با اشاره به این موضوع که تمام سموم دوره کارنس به خصوصی دارند؛ گفت: دوره کارنس به مدت زمانی که طول می کشد تا سم تجزیه شود گفته می شود و پس از آن دوره استفاده از محصولات کشاورزی مجاز است و ما نیز در زمان مشخص محصول را چیده و به روسیه صادر کردیم اما زمانی که آنها محصولات را بررسی کردند و متوجه وجود این سموم در آن شدند واردات فلفل دلمه ای را از ایران ممنوع کردند.

مشتاق در ادامه گفت: ما به محض این که متوجه این موضوع شدیم سم پاشی را متوقف کردیم و بار سالم را از قرنطینه گذراندیم و با کانتینر وارد روسیه کردیم و در آزمایشات این کشور نیز هیچ مشکلی در بار ما نبوده است اما از آنجا که قانون آنها مبنی بر توقف واردات فلفل دلمه ای از ایران بوده است این فلفل ها دوباره به کشور بازگشت و تا زمانی که این قانون برداشته نشود شرایط به همین منوال است.

مصرف فلفل‌های دلمه ای برگشت خورده از روسیه خطرناک است؟

فلفل دلمه ای ایرانی در روسیه کیلویی چند؟

وی در ادامه در خصوص بارهای برگشت خورده گفت: این بارهای برگشت خورده وارد بازار داخلی شد و با قیمت های بسیار ارزان تری به فروش رسید به طوری که قیمت هر کیلوگرم فلفل دلمه ای صادراتی از ۳۰ هزار تومان در بازار ایران به ۵ هزار تومان رسید و در حال حاضر این فلفل های صادراتی به قرقیزستان نیز با قیمت کیلویی ۱۰ هزار تومان صادر می شود که یک سوم قیمتی است که ما به روسیه فلفل صادر می کردیم.

این صادر کننده در ادامه گفت: هزینه تولید فلفل دلمه ای برای ما کیلویی ۱۵ هزار تومان است و با این شرایط پیش آمده در یک ماه اخیر به طور متوسط حداقل ۱۰۰ میلیون تومان ضرر کرده ایم و از آنجا که فلفل دلمه ای در بازار ایران آن قدری تقاضا ندارد اگر بازار صادرات روسیه را از دست دهیم به شدت برای ما گران تمام خواهد شد چراکه ۱۳ درصد بازار فلفل روسیه در دست ایران است و با شرایط پیش آمده قیمت فلفل در روسیه نیز به شدت افزایش یافته است.

سموم چینی و هندی خطرناک‌اند؟

وی در ادامه در خصوص سموم مصرفی در صنعت کشاورزی در ایران گفت: ما باید سمومی را مصرف کنیم که تاییدیه اتحادیه اروپا را داشته باشند اما برای صادرکنندگان و یا کشاورزانی که گلخانه‌ای کار نمی کنند و سم پاشی آنها محدود نیست و نیاز به سم پاشی بیشتری دارد شاید سموم چینی و یا ایرانی استفاده شود که دوره کارنس بالاتری دارند و در این میان شاید کشاورز و باغدار محصول را زودتر برداشت کنند و مقدار غیرمجاز سم روی محصول باقی بماند.

این صادرکننده در ادامه با اشاره به اینکه سموم چینی و هندی در محیط های باز مورد استفاده قرار می گیرند گفت: استفاده از این سموم خطرناک نیستند اما دوره کارنس آنها که بالا است باید رعایت شود.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که هزینه برای خرید سم در یک سال اخیر چقدر افزایش داشته است؛ گفت: هزینه خرید یکی از سم های مورد استفاده ما از ۸۰۰ هزار تومان در سال گذشته امروز به ۷ میلیون تومان رسیده است و نزدیک به ۱۰ برابر گران شده است و این سموم اکثرا از طریق کولبرها از شرکت های معتبر خارجی و به صورت قاچاق وارد کشور می شوند و ما سموم مورد نیاز خود را از طریق قاچاق تامین میکنیم.

صادرات فلفل چه زمان از سرگرفته خواهد شد؟

در این خصوص محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، در رابطه با مذاکرات اخیر برای از سرگیری صادرات فلفل دلمه ای ایران به روسیه، اظهار کرد: ما مذاکرات فنی مفصلی را با روسیه داشتیم و در این مذاکرات به صورت مستند کیفیت و سلامت محصولات ایرانی را اثبات کردیم و روسیه قول بررسی مجدد اسناد و بازدید میدانی از مراکز تولید در ایران را داد و مقرر شد استانداردها را بار دیگر با هم مرور کنیم و امیدواریم این محدودیت و ممنوعیت موقت هر چه سریع تر برداشته شود و ما شاهد صادرات فلفل ایران در روسیه باشیم.

وی افزود: با وزارت کشاورزی روسیه هم مذاکره داشتیم و این کشور خواهان ارتقای سطح روابط بین دو کشور هستند، کمیته مشترکی در بخش کشاورزی دو کشور تشکیل شده و به زودی اولین جلسه این کمیته با موضوع ارتقا سطح روابط در بخش کشاورزی، تبادل علمی و تجارت در حوزه کشاورزی برگزار خواهد شد.

برومندی در رابطه با میزان تولید، مصرف و صادرات فلفل دلمه ای در کشور گفت: سال گذشته ۲۶۰ هزار تن تولید فلفل دلمه ای داشته ایم و از ۱۷ هزار گلخانه ای که همواره در حال تولید است حدود یک هزار و ۷۵۰ هکتار به کشت فلفل دلمه ای اختصاص دارد، طبق برنامه باید در سال ۱۴۰۰، تولید آن به ۳۲۰ هزار تن افزایش پیدا کند؛ در حال حاضر روزانه ۳۵۰ تن فلفل دلمه ای در کشور تولید می شود.

وی افزود: سرانه مصرف فلفل دلمه ای در دنیا بیش از ۱۲ کیلو است اما در ایران کمتر از یک کیلوگرم است در حالی که ویتامین ث موجود در فلفل دلمه ای نسبت به برخی میوه های دیگر بیشتر است.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که هم اکنون فلفل دلمه ای ایران به تمام کشورهای همسایه و حوزه اوراسیا صادر می شود، ادامه داد: ممنوعیت موقت تنها از طرف کشور روسیه بوده که بازار هدف اصلی ما برای صادرات فلفل دلمه ای محسوب می شود و کشاورزان ما برای این کشور به صورت کشت قراردادی محصول تولید می کنند.

وی تاکید کرد: ما پروتکل ها متفاوتی با کشورهای مختلف داریم و در خصوص هند نباید محصول شپشک داشته باشد اما امارات متحده عربی به دلیل این که نداشتن تولید کیوی، با شپشک مشکلی ندارد، صادرات محصول ایرانی از امارات به هند انجام شده بود، بنابراین برای حل این مشکل پروتکل های اعمال شده با هند را با امارات هم اعمال کرده ایم و محموله کیوی در بندرعباس توسط وزارت جهاد کشاورزی توقیف شد اما در فضای مجازی گفت هشده که محموله از امارات برگشت خورده است؛ هیچ محموله ای از امارات و ترکمنستان برگشت نخورده است.

برومندی در رابطه با میوه شب عید گفت: تولید میوه امسال بسیار خوب بوده است و طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی و با پیش بینی وضعیت عادی برای کشور با افزایش واکسیناسیون مردم بر علیه بیماری کرونا، میوه بیش از سال‌های اخیر توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ذخیره شده است و مردم نگران میوه شب عید نباشند.

این محتوا توسط بخش اقتصادی که مهمترین و آخرین خبرهای اقتصادی روز ایران را جمع آوری و انتشار میدهد به نقل از وب سایت خبرگزاری خبر آنلاین منتشر شده و در سایت معرفت نیوز منتشر گردیده است معرفت نیوز در قبال صحت محتوای منتشر شده هیچ نوع مسئولیتی ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا