نرم افزار حسابداری برای مشاغل صنعتی
نرم افزار حسابداری برای مشاغل صنعتی
یکی از اقداماتی که مدیران سازمانها برای پیشرفت کسبوکار و پیشبرد اهداف میبایست در نظر داشته باشند، استفاده از نرم افزار حسابداری است. این امر با توجه به حجم کارها، گستردگی فعالیتها و پروسههای گاها پیچیده تا حد بسیار زیادی برای مشاغل صنعتی اهمیت دارد. علاوه بر این هر یک از کسبوکارها میبایست از نرم افزار متناسب با صنعت خود استفاده کنند؛ به عنوان مثال کسبوکارهایی که با آهن آلات سروکار دارند میبایست از نرم افزار حسابداری آهن فروشان یعنی نرم افزاری که به صورت تخصصی و با توجه به نیازهای صنف آهن فروشی (درشاخه صنعتی) به مدیریت امور مالی این کسبوکارها میپردازد استفاده کنند و یا فروشگاههای عرضه کننده فرش و موکت باید از برنامه مناسب صنف خود در صنعت فرش (یعنی نرم افزار حسابداری فرش فروشی) استفاده کنند چراکه هر یک از این نرم افزارها بر اساس نیازمندیها و الزامات آن حوزه طراحی شدهاند و میتوانند در جای خود موفق عمل کنند. این موضوع در مورد صنایع مختلف صدق میکند.
در این مطلب قصد داریم به نرم افزار حسابداری صنعتی بپردازیم؛ بنابراین اگر رشد و پیشرفت کسبوکارتان برای شما اهمیت دارد با ما همراه باشید تا با کاربرد و مزایای نرم افزار حسابداری صنعتی آشنا شوید.
به چه مشاغلی صنعتی گفته میشود؟
مشاغل صنعتی به آن دسته از شغلهایی اطلاق میشود که در آن محصولاتی را با هدف فروش به مشتریان تولید میکنند. این مشاغل معمولاً به کار با ماشینآلات، تجهیزات، مواد اولیه و فرآیندهای تولیدی مرتبط هستند.
در این دسته از کسبوکارها استفاده از یک نرم افزار حسابداری صنعتی در کنار نرم افزار حسابداری عمومی اهمیت دارد چرا در این شرایط محاسبه قیمت تمام شده محصول، مدیریت بودجه بندی، برنامه ریزی تولید در کنار سایر امور حسابداری موضوعیت پیدا میکند.
نرم افزار حسابداری صنعتی چیست؟
به نرم افزاری که قابلیت محاسبه بهای تمام شده محصولات را دارد نرم افزار حسابداری صنعتی گفته میشود. این برنامه باید بتواند بر اساس هزینه مواد اولیه، امور جای شرکت و دستمزد کارکنان قیمت تمام شده محصولات تولیدی را مشخص کند. طبیعتا تعیین این هزینهها کار سادهای نیست و تنها از یک ابزاری بر میآید که با استفاده از تحلیل دادههای موجود بتواند قیمت تمام شده محصولات تولیدی را محاسبه و تعیین نماید.
میتوان گفت نرم افزار حسابداری صنعتی سلامت وضعیت و سیستم مالی یک شرکت را تضمین میکند زیرا با استفاده از این برنامه قیمت تمام شده محصولات، هزینه امور جای شرکت، دستمزد پرسنل، هزینه خرید تجهیزات، رهن یا اجاره مکان، هزینه مصرف آب و انرژی و … مشخص میشود. بدین ترتیب مدیران کسبوکار میتوانند تحلیلهای درستی داشته باشند.
نرم افزار حسابداری صنعتی چه کاربردهایی دارد؟
به طور کلی هدف از بکارگیری نرم افزار حسابداری صنعتی (به ویژه در مشاغل صنعتی) اطلاع پیدا کردن از هزینههای امور جاری و مواد اولیه است؛ بدین ترتیب مدیران شرکتها میتوانند برای پیشرفت کسبوکار خود تصمیماتی را اتخاذ نمایند که در راستای بهبود و پیشبرد اهداف سازمان باشد؛ به بیان سادهتر با استفاده از دادههایی که از نرم افزار حسابداری صنعتی دریافت میشود، مدیران میتوانند در مورد حجم محصولات تولیدی، کاهش یا افزایش حجم تولیدات، خرید مواد اولیه مورد نیاز خط تولید و مواردی از این قبیل تصمیم گیری کنند.
با این اوصاف میتوان گفت هر صنعتی که با چالشهای قیمت گذاری مواجه است میتواند از نرم افزار حسابداری صنعتی استفاده کند. شرکتهای بیمه، حملونقل، عمده فروشی، بانک، بیمارستان، دانشگاهها شرکتهای تولید دارو، خودرو و … همگی در این مقوله جای دارند. در حقیقت این نرم افزار با محاسبهی هزینههای جاری و پرداختی، قیمت محصولات تولید شده و در دست تولید را تعیین می کند.
مزایای نرم افزار حسابداری برای مشاغل صنعتی چیست؟
تا اینجا در مورد نرم افزار حسابداری صنعتی و کاربردهای در صنایع مختلف پرداختیم. در این بین لازم میبینیم یکی از چالشهای رایج عدم استفاده از نرم افزار حسابداری صنعتی را ذکر کنیم. برخی از مدیران صنایع از وضعیت اقتصادی و مالی سازمان اطلاعاتی ندارند و یا روی هزینههای پرداختی و جانبی کنترلی ندارند. این امر سبب میشود که شرکت تولیدی با وجود عرضه و فروش نتواند سود قابل توجه وو درخوری را تجربه کند و یا حتی در آینده با ورشکستگی و از دست رفتن کل سرمایه روبهرو شود. اما با استفاده از یک نرم افزار حسابداری صنعتی خوب و کارآمد این مشکل کاملا رفع میشود.
استفاده از یک نرم افزار حسابداری خوب و کارآمد مزایای زیر را برای شرکت تولیدی به همراه دارد:
- صدور فاکتور فروش
- تهیه فاکتور برگشت از فروش
- مدیریت موجودی و انبار
- امکان ضمیمه کردن تصویر محصولات
- تعریف انبار و قفسه مربوطه به تعداد نامحدود
- تهیه گزارشات جامع (تحلیلی و آماری)
- قابلیت استفاده از نرم افزار توسط چند کار به طور همزمان
- تهیه گزارش هزینههای مستقیم و غیر مستقیم
- ثبت اطلاعات مربوط به ورود و خروج کالا
- قابلیت ایجاد شرایط بهینه و مساعد برای کاهش هزینههای اضافی و سربار
- مدیریت بودجه بندی
- صدور فاکتورهای رسمی و غیر رسمی
- امکان تعریف محصولات متعدد همراه با مشخصات به تعداد دلخواه
- ارائه گزارشات مالی برای دارایی
- اطلاع از سود و زیان هر پروژه
- و …
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم اطلاعات جامع و کاملی پیرامون نرم افزار حسابداری صنعتی به شما ارائه دهیم. چنانچه مدیریت یک سازمان صنعتی و یا حتی کسبوکار تولیدی را بر عهده دارید، بهتر است قبل از شروع به فعالیت سیستم حسابداری مناسب و کارآمدی را برای کسبوکار خود در نظر بگیرید تا ضرر و زیان متوجه شرکت نشود.
یکی از نرم افزار نرم افزارهای صنعتی مناسب ایرانی که عملکرد خوبی از خود نشان داده، نرم افزار حسابداری چرتکه است که زیر ساختی ابری دارد و به صورت آنلاین کار میکند. این نرم افزار ضمن داشتن کلیه امکانات مورد نیاز شرکتهای صنعتی، قابلیتهای متنوع و کاربردی دارد که نیاز شما را از هر بابت رفع میکند. شایان ذکر است که این برنامه در لیست بهترین نرم افزارهای حسابداری قرار دارد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون نرم افزار حسابداری ابری چرتکه با شماره 02152127 تماس حاصل فرمایید تا کارشناسانمان شما را راهنمایی کنند.