آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

درخواست برای برخورد با ترک فعل‌های دستگاه‌ها در قبال مصوبه حجاب

اداکسو

درخواست برای برخورد با ترک فعل‌های دستگاه‌ها در قبال مصوبه حجاب

شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 84 طی مصوبه‌ای وظایفی را برای برخی دستگاه‌ها در حوزه حجاب مشخص کرد که این مصوبه سال 98 ابلاغ شد، حال با گذشت چندین سال از تصویب و ابلاغ این مصوبه شبکه راهبردی یاران انقلاب خواستار بررسی و برخورد با ترک فعل‌های صورت گرفته در باره این مصوبه شده است.

درخواست برای برخورد با ترک فعل‌های دستگاه‌ها در قبال مصوبه حجاب

گروه سیاسی خبرگزاری فارس: شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی به مناسبت روز عفاف و حجاب و به دنبال مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این حوزه خواستار بررسی و برخورد با ترک فعل‌های صورت گرفته در باره این مصوبه شده است.

تصویب و ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حجاب

بیست و یکم تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است، روزی که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را درمسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید.

بحث عفاف و حجاب چایگاه ویژه ای در کشور و میان و مردم دارد و همواره مطالباتی از سوی مردم در حوزه ترویج عفاف و حجاب وجود داشته است. احتمالا بر همین اساس هم بود که چهارم مرداد ۱۳۸۴ و در پانصد و پنجاه ششمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که اعضای شورا، شورای فرهنگ عمومی کشور را مامور کردند تا راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و وظایف تخصصی دستگاههای قانونگذار و اجرایی را تدوین کند. ماموریتی که البته به موقع انجام نشد و همین موضوع هم موجب شد تا شورای عالی انقلاب فرهنگی خود وظایف دستگاه‌های اجرایی را با تصویب مصوبه‌ای با عنوان « مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» در دوازدهم شهریور ۹۸ مشخص کند.

این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مهرماه سال ۹۸ از سوی رئیس‌جمهور وقت که ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی را نیز بر عهده داشت، برای اجرا به دستگاه‌های مسئول ابلاغ شد.

براساس این مصوبه، وزارت‌خانه‌های کشور، ورزش و جوانان، میراث فرهنگی، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، علوم، صمت، بهداشت، آموزش و پرورش، اقتصاد، اطلاعات و سازمان بسیج مستضعفین، نیروی انتظامی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم، کمیته امداد امام خمینی(ره)، شهرداریهای سراسر کشور، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، سازمان مناطق آزاد، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان صدا و سیما، سازمان حج و زیارت، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بهزیستی، سازمان برنامه و بودجه، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان امور اداری و استخدامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه داشتند در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اقداماتی را انجام دهند.

در همین راستا پویش‌هایی هم در سامانه تعاملی « فارس من» خبرگزاری فارس به ثبت رسیده که امضاکنندگان پویش از مسئولان دستگاه های اجرایی خواسته اند به وظایف خود در حوزه عفاف و حجاب و وظایفی که شورای عالی انقلاب فرهنگی به آنها محول کرده عمل کنند. ( اینجا)

ترک فعل دستگاه‌های اجرایی درباره حجاب بررسی شود

به مناسبت روز عفاف و حجاب و بر اساس این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شبکه راهبردی یاران انقلاب یا همان شریان در بیانیه ای نوشت: روزهای پایانی تیرماه به مناسبت بزرگداشت شهادت ۱۷۰۰ مسلمان آزادیخواه ایرانی که در مسجد گوهرشاد مشهد با دیکتاتوری رضاخانی به شهادت رسیدند، به هفته عفاف و حجاب معروف شده است. بزرگداشت این ایام اگر به کلیشه‌ها و تقابل‌های تصنعی محدود شود، به ضد خود تبدیل خواهد شد؛ بنابراین باید طرحی نو در انداخت و مطالبه را از مردم به مسئولان کشاند و آنان را در قبال تکالیف قانونی و شرعی به پاسخگویی واداشت.

شریان در ادامه بیانیه خود به مصوبه شماره ۱۴۱۶ جلسه ۵۶۶ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که در چهارم مرداد ۱۳۸۴ برگزار شد اشاره کرد و با اشاره به وظایف دستگاه‌های متولی که در بالا هم به آن اشاره شد، نوشت: دستگاه‌های مذکور موظف بوده‌اند -علاوه بر تکالیف شرعی- براساس ماموریت‌های قانونی طی ۱۸ سال گذشته اقدامات موثری را در موضوع عفاف و حجاب اجرایی نمایند؛ اما آیا به مسئولیت رسمی خود عمل کرده‌اند؟

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که: نکته مهم این که علاوه بر تکالیف قانونی، پایه‌های مدیریتی این کشور بر جانفشانی‌ها و خون‌های مطهر عزیزانی از این مرزوبوم بنا نهاده شده که طبق آمار، از بررسی مجموع ۹۳ هزار وصیتنامه شهدای گرانقدر، به طور متوسط در هر وصیتنامه بیش از ۳.۵ بار بر عباراتی همچون "معنویت، حجاب و عفاف، مباحث اعتقادی و مذهبی، امر به معروف و نهی از منکر" تاکید شده است. آیا مدیران خود را در قبال این وصایا متعهد و مسئول می‌دانند؟ آنچه که نباید مورد غفلت واقع شود، تلاش جریان مرموز نفوذ جهت به انفعال کشاندن نظام اسلامی در برابر جنگ ترکیبی با ویترین برهنگی و ولنگاری فرهنگی-اجتماعی و القای بی‌عملی در موضوع عفاف و حجاب در شرایط فعلی به بهانه دوقطبی‌شدن جامعه است!

در ادامه این بیانیه آمده است: این در حالی است که امام امت در اوج مسائل چند ماه گذشته، به صراحت فتوای "حرام شرعی" و "حرام سیاسی" را درباره کشف حجاب صادر کردند.
از سوی دیگر، ملت مسلمان ایران نشان داده‌ که حول ارزش‌ها در همیشه‌ی تاریخ وحدت حداکثری دارد؛ جشن‌های بدیع غدیر، نماز عید فطر، راهپیمایی روز قدس، ۲۲ بهمن، حماسه اربعین، تشییع شهدای عزیز امنیت و حرم و دفاع مقدس به ویژه حاج قاسم سلیمانی در پهنه کشور، نمونه‌های متاخر این اتحاد ملی است؛ طی روزهای آتی، مجالس پرشور و شعور محرم حسینی نیز برگ زرین دیگری از همگرایی حول ارزش‌ها را ثبت خواهد کرد.

شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی همچنین تاکید کرد: ایستادگی اصولی بر ارزش‌ها و احکام اسلامی، نه تنها موجب دوقطبی نمی‌شود، بلکه براساس تجربیات -که به بخشی از آنها اشاره شد- همبستگی ملی را افزایش می‌دهد. شناسایی و افشای ماهیت جریان نفوذ که همزمان اقتصاد و فرهنگ ایرانیان را هدف گرفته، و تبیین نقش آن در دوقطبی‌سازی‌های کاذب، از بایسته‌های فعالیت اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی است. کنارزدن تصمیم‌سازان نفوذی که به دین و معیشت مردم ضربه می‌زنند، مطالبه جدی از تصمیم‌گیران دولت است.

در ادامه آمده است: از دستگاه‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات و سازمان بازرسی انتظار می‌رود نسبت به ترک فعل دستگاه‌های اجرایی و مدیران آنها در عمل به قانون و چگونگی تخصیص بودجه‌های مرتبط با طرح عفاف و حجاب و نحوه اجرای موثر قوانین، ورود جدی داشته و گزارش شفاف آن را در اختیار افکار عمومی و مراجع ذیصلاح قرار دهند.

شریان همچنین با تاکید بر اینکه مردمی ماندن امر به معروف و نهی از منکر و توجه به نقش جامعه در اجرای این حکم الهی غیرقابل کتمان و حذف است، نوشت: با توجه به مطالبه مکرر امام خامنه‌ای در برپایی کرسی‌های آزاداندیشی و گفت‌وگوهای تبیینی و براساس روش "اجتماعی‌سازی نظارت" شریان آماده است میزبان گفت‌وگوی صریح نمایندگان دستگاه‌های مسئول با نخبگان اجتماعی-فرهنگی باشد تا افکار عمومی درباره اقدامات قانونی آنها قضاوت کند.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا