برای داشتن قلب سالم حتما در این ساعت بخوابید
بیماری قلبی مهمترین علت مرگ در بین آمریکاییهاست. اما بر اساس پژوهشی که اخیرا در مجله European Heart Journal – Digital Health منتشر شده، رفتن به رختخواب بین ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب میتواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
به گفته محققان، معایب خوابیدن در ساعتهایی غیر از ۱۰ تا ۱۱ شب عبارتند از:
- خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی برای کسانی که نیمهشب یا دیرتر به خواب میروند ۲۵ درصد بیشتر است
- خطر ابتلا به این بیماریها برای کسانی که ساعت ۱۱ شب میخوابند ۱۲ درصد بیشتر است
- خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی برای کسانی که قبل از ساعت ۱۰ شب میخوابند ۲۴ درصد بیشتر است
در بخشی از این مطالعه، محققان بیش از ۸۸هزار فرد را بین سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ مورد بررسی قرار دادند. شرکتکنندگان در این مطالعه، که میانگین سنی آنها ۶۱ سال بود، از مچبندهایی با سنسور شتابسنج برای جمعآوری دادههایی درباره شروع خواب و زمان بیداری استفاده کردند.
بررسیها طی ۵ تا ۷ سال بعد مشخص کرد که ۳۱۷۲ شرکتکننده به بیماری قلبی عروقی مبتلا شده بودند. در میان این شرکتکنندگان، بروز بیماری قلبی برای کسانی که نیمهشب یا دیرتر میخوابیدند، بالاترین و برای کسانی که بین ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب به رختخواب میرفتند، کمترین میزان بود.
دکتر دیوید پلنز پژوهشگر این مطالعه از دانشگاه اکستر درمورد نتایج آن میگوید: بدن دارای یک ساعت داخلی ۲۴ ساعته است که ریتم شبانهروزی نامیده میشود و به تنظیم عملکرد فیزیکی و ذهنی ما کمک میکند. با اینکه نمیتوانیم از این مطالعه نتیجهگیری قطعی داشته باشیم، اما نتایج نشان میدهد که خواب زودهنگام یا دیروقت ممکن است باعث اختلال در ساعت بدن شود و پیامدهای نامطلوبی برای سلامت قلب و عروق داشته باشد.
محققان خاطرنشان کردند که ارتباط ساعت خواب با افزایش خطر بیماری قلبی عروقی در زنان قویتر است. اما برای مردان فقط خوابیدن قبل از ساعت ۱۰ شب خطر این بیماری را به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
پلنز گفت: مشخص نیست که چرا زنان بیشتر در معرض خطر هستند، اگرچه به گمان او، ممکن است به علت تفاوت جنسی در نحوه واکنش سیستم غدد درونریز به اختلال در ریتم شبانهروزی بدن باشد. همچنین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در زنان پس از یائسگی افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید:
چهار فایده در ناامیدی؛ چگونه گاهی ناامیدی از امیدوری بهتر میشود؟
۲۳۳۲۳۶