پزشکی

دیابتی ها برای روزه گرفتن این نکات مهم را رعایت کنند

اداکسو

توصیه های لازم برای افراد مبتلا به دیابت در طول ماه مبارک رمضان بیماران دیابتی که به نحوی دچار عوارض مزمن دیابت بر کلیه ها، چشم، قلب و… شده اند، هر چندممکن است با روزه گرفتن دچار مشکل حادی نشوند، ولی برای پیشگیری از پیشرفت عوارض مزمن بهتر است روزه نگیرند و یا با متخصص مربوطه مشورت کنند.

به گزارش بهداشت نیوز، توصیه های لازم برای افراد مبتلا به دیابت در طول ماه مبارک رمضان بیماران دیابتی که به نحوی دچار عوارض مزمن دیابت بر کلیه ها، چشم، قلب و… شده اند، هر چندممکن است با روزه گرفتن دچار مشکل حادی نشوند، ولی برای پیشگیری از پیشرفت عوارض مزمن بهتر است روزه نگیرند و یا با متخصص مربوطه مشورت کنند.

1- افزایش دریافت مواد غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات و به طور کلی پرخوری در افراد دیابتی، منجر به افزایش قند خون و افزایش وزن خواهد شد. بیماران دیابتی در طول روزهای ماه رمضان مانند روزهای معمولی باید از دریافت کالری بیش از حد و هم چنین مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ساده مانند قندو شکر بپرهیزند.

2- انجام فعالیت بدنی سبک یا متوسط در افراد مبتلا به دیابت غیروابسته به انسولین، عارضه ای نخواهد داشت.

3- در طول ساعات روزه داری حتما قندخون و اجسام کتونی ادرار بایستی در چندین نوبت بررسی شود.

4- وزن فرد باید در طول ماه رمضان روزانه کنترل شده ودر صورت هر گونه کاهش وزن شدید یا افزایش وزن بیش تر از 2کیلوگرم، حتما با پزشک مشورت شود.

5- در صورت احساس هر گونه علایم ناشی از کاهش یا افزایش شدید قندخون، باید روزه را باز کنند.

6- بعد از پایان ماه مبارک رمضان میزان و نوع داروی مصرفی و هم چنین رژیم غذایی به حالت قبلازماه رمضان بر می گردد.

7- اگر برای خوردن سحری بیدار نشوند، بهتر است از روزه گرفتن در آن روز منصرف شوند؛ زیرا احتمال پایین افتادن قند خون وعوارض دیگر افزایش می یابد.

8- اگر بعد از افطار قند خون بالای 25۰باشد، لازم است شب بعد 2۰درصد از کالری دریافتی کم شود. اگر هنگام سحر نیز قند خون بالای 2۰۰باشد، باید از غذای سحری دفعات بعدی20درصد کم شود. چنانچه قند خون بالای 350 باشد، توصیه می شود اصولاً روزه نگیرند.

9- چنانچه مصرف قرص فراموش شود (خصوصاً در صورتی که معمولاً قند خون بالاست،) بهتر است آن روز را روزه نگیرند.

10- بیماران دیابتی که به نحوی دچار عوارض مزمن دیابت بر کلیه ها، چشم، قلب و… شده اند، هر چند ممکن است با روزه گرفتن دچار مشکل حادی نشوند، ولی برای پیشگیری از پیشرفت عوارض مزمن بهتراست روزه نگیرند و یا با متخصص مربوطه مشورت کنند.

منابع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معاونت بهداشت، دفتر آموزش و ارتقای سلامت، دکـتر حامـد پورآرام، دکتر احمـد رضا درستی مطلق

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا