افزایش خطر ابتلا به این بیماری کبدی با حذف سحری
وعده سحری سبب افزایش خطر ابتلای روزه داران به کبد چرب می شود و به همین دلیل توصیه می شود این وعده غذایی حذف نشود.
به گزارش بهداشت نیوز، کوروش جعفریان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ضررهای حذف وعده سحری از سوی روزه داران گفت: نخوردن وعده سحری سبب افزایش خطر ابتلای روزه داران به کبد چرب می شود و به همین دلیل توصیه می شود این وعده غذایی حذف نشود.
کسانی که وعدهای غذایی خود را در ماه مبارک رمضان حذف می کنند، شانس بیشتری برای چاقی دارند. روزه داران باید تمام وعده های غذایی شامل افطاری، شام و سحری را صرف کنند تا ولع خوردن پیدا نکنند. برخی افراد به دلیل پرخوری در ماه رمضان چاق می شوند؛ این افراد باید به مقدار نیاز غذا مصرف کنند تا دچار اضافه وزن یا چاقی نشوند.
برخی افراد که سحری نمی خورند، گرسنه نمی شوند، بدن این افراد شروع به سوخت و ساز چربی ها کرده و حالت اسیدی پیدا می کند و فرد طول روز را راحت تر تحمل می کند اما این راحتی قطعا آسیب هایی مانند کبدچرب، دیابت، پرفشاری خون و چاقی در پی خواهد داشت.
برخی از افراد در وعده سحری، قندهای ساده مانند شربت و مربا زیاد مصرف می کنند که این کار سبب می شود تا انسولین بدن بیش از حد ترشح شده و فرد حدود ساعات 9 تا 10 صبح بشدت احساس گرسنگی کند.
همان چیزهایی مردم در ناهار می خوردند می توانند در وعده سحری هم صرف کنند. توصیه می شود در سحری از غذاها با فیبر بالا مانند نان سبوس دار و حبوبات به همراه سبزیجات استفاده کنند. روزه داران وعده های افطار، شام و سحر را طوری تقسیم کنند که خیلی به هم نزدیک نباشد. در وعده افطاری غذای ساده که شبیه صبحانه، صرف کنند تا برای وعده شام آماده باشند.
روزه داران پس از صرف افطار، مقداری قدم بزنند. روزه داران معمولا در طول روز تحرک بدنی کمی دارند و توصیه می شود پس از مدتی از صرف افطار حدود نیم ساعت قدم بزنند و بعد از آن شام را صرف کند. وعده شام می تواند مانند روزهای عادی باشد و در این وعده غذایی می توان از غلات و سبزیجات استفاده کرد.
بنابر اعلام پژوهشکده گیاهان دارویی، باتوجه به اینکه ماه رمضان در فصل گرم واقع شده است، مصرف سبزی و میوه می تواند آب بدن حفظ کرده و جلوی کم آبی را بگیرد.