آگهی/ راهنمای انواع لنزهای تماسی
آیا با انواع لنزهای تماسی که امروزه در دسترس هستند آشنایی دارید؟ آشنایی با انواع لنزهای تماسی برای کسانی که از آن استفاده می کند، بسیار اهمیت دارد.
آشنایی با کارایی، نحوه ی استفاده و حتی مدت زمان استفاده از لنزهای تماسی می تواند در خرید لنز چشم بسیار کارساز باشد.
تنوع بالا میان لنزهای تماسی در هنگام خرید می تواند باعث سردرگمی افرادی که آشنایی کافی با آن ندارند، شود. آیا لنز روزانه می خواهید بخرید یا ماهانه؟ به دنبال لنز رنگی هستید یا طبی؟ کدام یک از انواع لنزهای طبی توریک، چند کانونی و یا نرم و سخت برایتان مناسب است؟
گرچه می توانید با مراجعه به اپتومتریست جواب تمامی این سوالات را پیدا کنید، اما این مقاله را می توانید به عنوان یک مرجع کامل برای آشنایی با انوع مدل های لنزهای تماسی پیش از مراجعه به چشم پزشک مطالعه کنید.
در ادامه با انواع مدل های لنزهای تماسی و هچمنین کارایی آن ها آسنا خواهید شد. اگر قصد استفاده از این محصول را دارید، پیشنهاد می شود که این مقاله را با دقت مطالعه کنید.
لنزهای سخت
لنزهای تماسی سخت را می توان به عنوان اولین نمونه از لنزهای تماسی موجود نام برد. نمونه های اولیه و ابتدایی آن با استفاده از شیشه ساخته می شدند. اما پس از کشف ماده ای دیگر به نام PMMA، از آن برای ساخت لنزهای تماسی سخت استفاده شد. امروزه به ندرت افراد از این نمونه استفاده می کنند. زیرا هم جریان اکسیژن را به خوبی عبور نمی دهند و هم از احساس راحتی کمتری برخوردار هستند. به جای آن از لنزهای نفوذ پذیر با گاز استفاده می کنند.
لنزهای نفوذ پذیر با گاز (RGP)
لنزهای RGP یا همان لنزهای نفوذ پذیر با گاز نوعی از لنزهای تماسی سخت می باشند. اما تفاوت های ساختاری که این ها با مدل های سخت دارند، باعث بهبود جریان اکسیژن به چشم و همچنین راحتی بیشتر آن شده است. در واقع می توان گفت این ها جایگزین لنزهای PMMA شدند. RGP ها از لنزهای تماسی نرم کوچکتر هستند، به همین دلیل در مقایسه با آن ها کمی کمتر راحت هستند. اما از وضوح تصویر بسیار بالایی برخوردار می باشد.
لنزهای تماسی نرم یکبار مصرف
در دهه ی 1960 میلادی، نمونه ی جدیدی از لنزهای تماسی به نام لنزهای تماسی هایدروژل اختراع شد. این ماده که جنسی پلاستیک مانند داشت، توانست جای لنزهای تماسی سخت را بگیرد. این ها تمام قرنیه را می پوشاندند. اما طول عمر طولانی نداشتند و تنها برای چند ساعت قابل استفاده بودند.
تاریخچه ی تولید انواع لنزهای تماسی یکبار مصرف به شرح زیر است:
- 1971 میلادی: اولین نوع لنزهای تماسی هایدروژل قابل استفاده برای چند ساعت
- 1987 میلادی: اولین نوع لنز روزانه هایدروپژل قابل استفاده تا 18 ساعت در طول روز
- 1991 میلادی: اولین نوع لنزهای یکبار مصرف با طول عمر دو هفته ای و قابل استفاده در شب هنگام خواب
- 1992 میلادی: اولین مدل لنزهای یکبار مصرف رنگی
- 1995 میلادی: لنزهای روزانه یکبار مصرف
- 1998 میلادی: اولین مدل لنزهای روزانه یکبار مصرف چند کانونی
تفاوت میان لنزهای روزانه و یکبار مصرف
بسیاری از افراد تفاوت میان لنزهای روزانه و یکبار مصرف را نمی دانند و گاها به اشتباه آن دو را یکی تصور می کنند. گرچه هر دوی آن ها از نوع لنزهای تماسی نرم هستند؛ اما تفاوت های بسیار زیادی با هم دارند.
لنزهای روزانه نمونه ای هستند که هر روز بین چند ساعت تا 18 ساعت استفاده می شوند و شب قبل از خواب از چشم خارج می شوند. این ها برخلاف لنزهای یکبار مصرف که پس از خارج شدن از چشم دور انداخته می شوند، در جالنزی برای استفاده ی بعدی نگهداری می شوند.
لنزهای یکبار مصرف را به هیچ عنوان نمی توان پس از خارج کردن از چشم برای استفاده ی بعدی نگه داشت. در حالی که لنزهای روزانه این قابلیت را دارند.
لنزهای تماسی یکبار مصرف طولانی مدت
این یکی دیگر از مدل های لنزهای تماسی نرم و یکبار مصرف می باشد. این ها را می توان به صوت شبانه روزی برای دو هفته تا یک ماه بر اساس دستور سازنده استفاده کرد.
معمولا چشم پزشکان خرید لنز طبی طولانی مدت را توصیه نمی کنند. زیرا استفاده از کنتاکت های تماسی در شب و هنگام خواب ورود اکسیژن به چشم را محدود می کند و این به نفع سلامت چشم نمی باشد.
گرچه نسل جدید لنزهای تماسی که با مواد سیلیکون هایدروژل ساخته می شوند، امکان تنفس بهتری برای چشم فراهم می کنند، اما باز هم استفاده ی طولانی مدت از کنتاکت ها توصیه نمی شود. افرادی که از لنزها برای مدت زمان طولانی استفاده می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کراتیت چشم قرار می گیرند.
اگر قصد خرید این نوع از کنتاکت های تماسی را دارید، در صورت مشاهده ی هر کدام از علائم زیر سریعا به متخصص چشم مراجعه کنید:
- تحریک
- خشکی
- خارش
- قرمزی
- تورم
- تاری دید
توانایی اصلاح دید توسط لنزهای تماسی
در سال های قبل تنها کسانی که دارای مشکلات نزدیک بینی و دوربینی بودند می توانستند از لنزهای تماسی برای بهبود بینایی خود استفاده کنند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی در این حوزه افراد مختلف با مشکلات انکساری پیچیده تر از نزدیک بینی و دور بینی نیز می توانند برای خرید این اقدام کنند.
انواع متنوع لنزهای تماسی طبی که امروزه در سراسر نمایندگی های فروش لنز در دسترس هستند به شرح زیر است:
لنزهای کروی: این ها ساده ترین نوع کنتاکت های تماسی هستند که برای اصلاح نزدیک بینی و دوربینی استفاده می شوند.
توریک: این نمونه مناسب برای افرادی است که مشکل آستیگماتیک دارند. طراحی ویژه ی آن به گونه ای است که با پوشش قسمت های نامتقارن، باعث اصلاح دید می شود.
لنزهای تماسی چند کانونی: معمولا با افزایش سن افراد دچار پیر چشمی می شوند. این افراد برای مطالعه و گاها دید دور دچار مشکل می شوند. افرادی که دچار پیر چشمی هستند می توانند با خرید لنزهای تماسی دو کانونی مشکل خود را مرتفع کنند. این ها دارای قدرت انکساری مختلف هستند که مشکل نزدیک بینی و دور بینی را همزمان برطرف می کند.
لنزهای تماسی مونوویژن: این نسل جدید از لنزهای تماسی است که برای درمان مشکل پیر چشمی استفاده می شود. عملکرد این کمی متفاوت از لنزهای چند کانونی است. چشم غالب اجسام دور و چشم دیگر اجسام نزدیک را می بیند. بدین ترتیب مغز کم کم خود را با دید تک چشم وفق خواهد داد.
لنزهای تماسی رنگی
لنزهای تماسی رنگی قسمت بسیار جذاب لنزهای تماسی است که طرفداران زیادی دارد. با خرید لنز رنگی به راحتی می توانید رنگ چشم خود را تغییر دهید و باعث زیبایی بیشتر چهره تان شوید. کنتاکت های رنگی در سه نوع زیر موجود می باشند:
- لنزهای رنگی پدیداری: این نمونه دارای رنگ آبی و یا سبز بسیار روشن هستند. این لنزها با هدف تغییر رنگ چشم تولید نمی شوند. در واقع این ته رنگ آبی و سبز برای راحتی استفاده در گذاشتن و برداشتن آن ها از چشم است.
- لنزهای رنگی افزایشی: لنزهایی که در این دسته قرار می گیرند می توانند رنگ چشم شما را بهبوددهند. در واقع این نمونه بیشتر برای افراد با رنگ چشم روشن کارایی دارد. کسانی که دارای چشمان رنگ تیره دارند نمی توانند از این استفاده کنند.
- و لنزهای رنگی مات: شناخته ترین نوع لنزهای تماسی رنگی این دسته است. فرقی ندارد که چشمان روشن و یا تیره دارید. می توانید با خرید این نمونه رنگی متفاوت به چشمانتان بدهید. این دسته خود دارای انواع مدل های لنزهای رنگی طبیعی، فانتزی و هالووین می باشد.
سخن آخر
اکنون شما با انواع مدل های لنزهای تماسی آشنا شدید می توانید به راحتی لنز مناسب خود را تهیه کنید. فراموش نکنید که در کنار این اطلاعات حتما به مشاوره ی یک چشم پزشک نیز نیاز خواهید داشت تا شما را در انتخاب لنز مناسب بیشتر راهنمایی کند. انجام معاینات چشمی و تهیه نسخه قبل از خرید انواع مدل های لنزهای تماسی بسیار ضروری است.
برای خرید برترین برندهای لنز چشم طبی و رنگی در ایران شما عزیزان میتوانید به آدرس اینترنتی https://lensvision.ir ( در تهران – میدان جهاد – مرکز خرید پرنیان – طبقه منفی یک واحد 24 ) مراجعه نمایید.