آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

رؤسای سازمان‌های اطلاعاتی ترکیه و سوریه در دمشق دیدار کردند

اداکسو

خبرگزاری «رویترز»، شامگاه پنجشنبه، مدعی شد «هاکان فیدان» رئیس سازمان اطلاعات ترکیه و «علی مملوک» همتای سوری او طی چند هفته گذشته در دمشق با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

یک منبع سوری در گفت‌و‌گو با رویترز مدعی شد: «نشست‌های اخیر از جمله سفیر فیدان به دمشق در پایان ماه آگوست به مدت دو روز به طول انجامیده است. در این نشست‌ها برای برگزاری جلساتی در سطوح بالاتر زمینه‌سازی شد».

خبرگزاری رویترز در ادامه به نقل از یک منبع دیگر که آن را نزدیک به «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه خواند، بدون ارائه جزئیات ادعا کرد: «تماس‌ها میان ترکیه و سوریه پیشرفت زیادی داشته است».

یک منبع دیگر منطقه‌ای نیز در گفت‌و‌گو با این خبرگزاری مدعی شد: «روابط ترکیه و سوریه رو به بهبودی است و در حال حرکت به سمت مرحله فضاسازی برای تفاهم است».

یک منبع بلندپایه و یک منبع امنیتی در ترکیه نیز در گفت‌و‌گو با رویترز در این خصوص ادعا کردند که هاکان فیدان -یکی از افراد بسیار نزدیک به «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه- و علی مملوک در نشست‌های پیشین «چگونگی دیدار وزیران خارجه دو کشور در پایان [مذاکرات] را» مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

این مقام ترکیه‌ای که اشاره‌ای نیز به نام او نشده، افزود: «روسیه می‌خواهد سوریه و ترکیه مشکلات خود را پشت سر بگذارند و به توافقاتی دست پیدا کنند که به نفع هر دو طرف باشد. یکی از چالش‌های بزرگ تمایل ترکیه به سهیم کردن معارضان سوری در هر گونه گفت‌و‌گو با دمشق است».

این ادعا در حالی مطرح شده است که «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر اعلام کرد سازمان‌های اطلاعاتی ترکیه و سوریه با یکدیگر در ارتباط هستند.

وزیر امور خارجه ترکیه در نشست جنبش غیرمتعهدها نیز گفته بود دیدار کوتاهی با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه داشته است.

خبرگزاری «آناتولی» به نقل از چاووش اوغلو نوشته بود: «ما باید به نوعی، بین معارضان و نظام سوریه مصالحه برقرار کنیم. در غیر این صورت، صلح دائمی [در این کشور] وجود نخواهد داشت.»

وی همچنین گفته بود باید دولت قدرتمندی وجود داشته باشد که از تجزیه سوریه جلوگیری کند و اراده‌ای که بتواند کنترل همه اراضی را به دست گیرد و این مسئله، جز از طریق اتحاد میسر نیست.

این اظهارات با مخالفت شدید معارضان در سوریه همراه شد تا جایی که گروه‌های معارض مستقر در شمال سوریه پرچم ترکیه را به آتش کشیدند و در شهرهای شمالی سوریه دست به تظاهرات علیه ترکیه زدند.

گروه تروریستی «هیئة تحریر الشام» (جبهه النصره سابق) نیز در بیانیه‌ای به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ترکیه واکنش نشان داده بود و این سخنان را به‌شدت محکوم کرده بود.

این گروه تروریستی در بخشی از بیانیه خود، اظهارات چاووش اوغلو را «درخور اصول سیاست‌های ترکیه» ندانسته بود و بر لزوم مخالفت با دولت دمشق تأکید کرده بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا