در تجمعات باید مراقب چه بیماریهایی باشیم؟
کارشناس آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین با اشاره به بیماری های شایع واگــیر در تجمعاتی مانند پیاده روی اربعین حسینی گفت: انتقال ویروس، بطور معمول از طریق ترشحات تنفسی و از فردی به فرد دیگر، به واسطه سرفه، عطسه یا صحبت کردن اتفاق می افتد.
به گزارش بهداشت نیوز، اعظم شهبازخانیا، علائم بیماری را بی اشتهایی، ضعف، بیحالی، خستگی زودرس، دل درد، تهوع، استفراغ و اسهال، گوش درد، سرگیجه، گلودرد، از دست دادن حس بویایی و حس چشایی و در موارد شدیدتر، تنگی نفس دانست و افزود: این بیماری می تواند همراه تب و یا بدون تب باشد؛ علائم بیماری تا 14 روز پس از ورود ویروس به بدن، ممکن است بروز نکند و در بسیاری از افراد، بیماری ممکن است.
تکمیل دوره واکسیناسیون کرونا، راهی برای پیشگیری از انتقال ویروس
این کارشناس بهداشتی با بیان اینکه یکی از راه های پیشگیری از انتقال ویروس، کامل کردن دوره واکسن کرونا است؛ گفت: شُستن صحیح دست ها با آب و صابون یا ضدعفونی با محلول های الکلی مخصوصا قبل از تماس دست با چشم و قبل از غذا خوردن و رعایت فاصله فیزیکی، در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر است. وی افزود: استفاده از ماسک. رعایت آداب تنفسی هنگام سرفه و عطسه(بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی یا آرنج خود بپوشانند. دستمال کاغذی را حتما در سطل آشغال در بسته بیندازند. در هنگام استفاده از ماسک اطمینان حاصل کنند که صورت و دهان خود را کامل پوشانده باشند. از دست زدن به ماسک خود خودداری کنند و در صورت خیس یا آلوده شدن ماسک، آن را تعویض کنند و سپس دست هایشان را خوب بشویند) و برقراری تهویه مناسب، از انتقال ویروس جلوگیری می کند.
شهبازخانیا، تصریح کرد افراد دو هفته قبل از سفر، واکسیناسیون کرونا خود را تکمیل کنند و در صورت مشاهده هر گونه تب یا سرفه از سفر خودداری کنند. اگر با تب، سرفه یا دشواری در تنفس مواجه شدند؛ در اسرع وقت به دنبال مراقبت های پزشکی باشند و سابقه سفر خود را با پزشک در میان بگذارند.
وی دیگر راه انتقال بیماری را استفاده از آب، غذا و یخ آلوده. شستشوی ظروف غذا درآب های آلوده. دست دادن با دست آلوده فرد بیمار. خوردن سبزی و میوه های خام آلوده، تماس دست با مدفوع و استفراغ فرد بیمار یا مواد و اشیای آلوده دانست.
موارد منع سفر، برای چه کسانی؟
کارشناس آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهرستان قزوین اظهار کرد: افرادی که در مرحله حاد بیماری قرار دارند، مانند: تنفسی، گوارشی و پوستی، و یا افرادی که تست کرونای آنان مثبت است، بیماران دیابتی که مشکل کلیوی، زخم و عفونت اندام دارند، بیماران مبتلا به رتینوپاتی پیشرفته، بیماران دارای عوارض و علایم قلبی و عروقی، دیابتی یا قند ناشتای 250 و بالاتر، بیماران مبتلا به سرطان در حال درمان، بیماران مبتلا به سرطان که وضعیت جسمانی نامطلوب دارند، بیماران مبتلا به آسم و COPD شدید و یا کنترل نشده، برای این افراد، این سفر ممنوع است.