پزشکی

نشانه کم خوابی کودک دبستانی را بشناسید

اداکسو

متخصص روانپزشکی گفت: کودکان دبستانی معمولاً به ۱۰ ساعت خواب نیاز دارند که در میزان یادگیری، تمرکز و رفتار آنها بسیار موثر است. خواب کمتر از ۸ ساعت در این کودکان مشکل ساز است و با علائمی همچون بی قراری، بد اخلاقی و بیش فعالی همراه خواهد بود.

به گزارش بهداشت نیوز، مهدیه صالحی، روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص مشکلات خواب در کودکان دبستانی،گفت:کودکان دبستانی معمولاً به ۱۰ ساعت خواب نیاز دارند که در میزان یادگیری، تمرکز و رفتار آنها بسیار موثر است.

وی ادامه داد:خواب کمتر از ۸ ساعت در این کودکان مشکل ساز است و با علائمی همچون بی قراری، بد اخلاقی و بیش فعالی همراه خواهد بود.

صالحی به اختلال خوابی که معمولا در فصل تابستان برای کودکان ایجاد می‌شود اشاره کرد و گفت: کودکانی که در فصل تابستان تا دیروقت بیدار می‌مانند برای روزهای اول مدرسه با اختلال به خواب رفتن به موقع مواجه خواهند شد؛ در این خصوص به خانواده‌ها توصیه کرد با نزدیک شدن به ماه مهر و شروع مدارس به این اختلالات عادتی پایان دهید.

این روانپزشک بیان داشت:هر شب یک ربع تا نیم ساعت خواب را زودتر شروع کنید که به تدریج ایده‌آل خواب ۸الی ۱۱ شب) برسید.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: منظور از بهداشت خواب این است که خواب روند منظمی داشته باشد؛یعنی در ساعت مشخصی خواب و در ساعت مشخصی بیداری. برای رسیدن به این نظم رعایت نکاتی مانند انجام فعالیت‌های هیجان آوری مانند ورزش و بازی‌های کامپیوتری بعد از ساعت ۶ بعد از ظهر ضروری است که باید اجتناب شود.

وی ابراز کرد: همچنین از مصرف چای و نوشابه‌های انرژی زا در ساعت عصر خودداری شود؛ضمن اینکه انجام تکالیف درسی کودک در ساعات عصر برای داشتن خواب راحت و با نظم ضروری است.

این روانپزشک از دیگر مشکلات کودکان دبستانی را شب ادراری، کابوس شبانه، دندان قروچه و راه رفتن در خواب نام برد و گفت: راه رفتن کودک در خواب اختلال رفتاری شایعی است و کودک در این حالت خواب است و معمولا آسیبی نمی‌بیند. تنها وظیفه والدین این است که در، پنجره‌ها و محیط اطراف کودک را امن نگه دارند. در این هنگام لازم نیست کودک را از خواب بیدار کنیم و فقط باید او را به سمت بستر هدایت کنیم.

صالحی متذکر شد: داشتن خواب نیمروزی برای چنین کودکانی توصیه می‌شود تا عمق خواب شبانه کمتر شود، زیرا راه رفتن در خواب، هنگام خواب عمیق اتفاق می‌افتد. گاهی مشکلات خواب کودک از اضطراب منشاء می‌گیرد، اضطراب با تغییرات عادتی نیز ایجاد می‌شود؛ مانند اضطراب جدایی از والدین در روزهای ابتدایی مدرسه که یک اختلال شایع خواب در شروع روزهای اول مدرسه محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین کارکردهای مغز حافظه است که با برطرف شدن اختلال خواب در کودکان، نقص حافظه نیز ترمیم می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بهترین راه مبارزه با ناخن جویدن پیدا کردن منبع اضطراب کودک است. با رفع منشا اضطراب، ناخن جویدن رفع خواهد شد. نهی از ناخن جویدن در این کودکان کارساز نخواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا