مهمترین ابزار برای کاهش خطر کرونا
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به جهشهای جدید ویروس کرونا و سرایت پذیری بیشتر آنها، گفت: مهمترین ابزار برای کاهش خطر ابتلا به کووید_۱۹ انجام واکسیناسیون است، همچنین رعایت شیوههای بهداشت فردی در کربلا و مراسم پیادهروی اربعین باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر علیرضا زالی در خصوص اقدامات و توصیههای بهداشتی پیادهروی اربعین در شرایط پاندمی کووید – 19 اظهار کرد: تاکید همیشگی متولیان سلامت بر انجام و تکمیل فرایند واکسیناسیون منظم است،
وی در ادامه با بیان اینکه یک شیوه نامه بهداشتی برای زائرین اربعین توسط ستاد ملی تدوین شده و اخیرا نیز سخنگوی ستاد ملی مفاد این شیوهنامه را اعلام کرده است، یادآور شد: با توجه به اینکه جهشهای جدید ویروس کووید-19 سرایت پذیری بالاتری دارند و مهم ترین ابزار برای کاهش خطر ابتلا به کووید_۱۹ انجام واکسیناسیون است، همچنین شرایط مطلوب تزریق واکسن در کشور فراهم شده، لذا از همکاران و مردم عزیز که قصد زیارت و سفر به کربلای معلی دارند، خواهشمندیم هر چه سریعتر نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود اقدام کنند.
زالی با اشاره به اینکه رعایت شیوههای بهداشت فردی، استفاده منظم از ماسک و … از مواردی است، که باید با تأکید بیشتری در آنجا مورد توجه واقع شوند، تصریح کرد: در بخش بازگشت زوار محترم از اربعین، کسانی که دچار علائمی همچون علائم سرماخوردگی، بدن درد، کسالت و … هستند، چند روزی باید احتیاط کرده و خود را قرنطینه کنند.
وی در ادامه افزود: اگر بتوان پوشش مناسبی از واکسیناسیون در کشور فراهم کرد، قطعا میتوان از مصونیت بالایی برخوردار شد و این سفر در کمال آرامش و بهترین شکل ممکن برگزار میشود.
رئیس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه با تدبیر معاونت فرهنگی وزارت بهداشت، ستاد اربعین در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تشکیل شده است، توضیح داد: یکی از اهداف اصلی این موضوع ترغیب و تسهیلگری در اعزام دانشجویان بوده، خوشبختانه دانشگاه ما هم با تشکیل ستاد اربعین و مشارکت دانشجویی این کار را انجام داده است.
زالی با اشاره به اعزام اولین گروه دانشجویی زائرین اربعین حسینی در قالب بسیج دانشجویی گفت: با مصوبه ستاد اربعین، مجوعه دانشگاه موظف شده تا امکانات لازم برای تدارکات، پشتیبانی و … زائرین را فراهم کند.
وی در خصوص امکانات و تمهیدات تدارک دیده شده برای دانشجویان، افزود: مصوبه ای برای دانشجویان زائر کربلا وجود دارد تا فعالیتهای آموزشی آنها دچار اختلال نشود. امیدواریم بتوانیم زمینههای تسهیلگری سفر دانشجویان به کربلا را فرهم کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سوگواری روایت اربعین متعلق به دانشجویان جهان اسلام است و بنمایه این سوگواری گروههای دانشجویی است که برای اولین بار اتفاق افتاده، گفت: امیدواریم بتوانیم از روحیه، ذهن سیال جوانان، ایمان قوی و دل مستحکم آنها استفاده کنیم تا ثبت دقیقی از این خاطرات محقق شود.
زالی با اشاره به اینکه مشارکت دانشجویان در این دوره نسبت به ادوار قبلی رو به رشد است، یادآور شد: در این دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا، طبیعتا مشارکت در اربعین کاهش پیدا کرده بود، اما امسال خوشبختانه شاهد مشارکت بالایی از دانشجویان و عموم مردم در این مراسم هستیم.
وی با بیان اینکه بتوانیم به یک جهت دهی مناسب در خصوص فراهم کردن تمهیدات پیادهروی اربعین دانشجویان دست یابیم، توضیح داد: در این راستا شورای فرهنگی دانشگاه تشکیل شد، همچنین عمده میزبانی و اعزام دانشجویان را به تشکل بسیج دانشجویی سپردیم و بقیه گروهها نیز در شورای فرهنگی موظف به همکاری شدند.
زالی در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویانی که انفرادی یا جمعی قصد پیادهروی اربعین را داشته باشند، نیز مورد حمایت آموزشی دانشگاه قرار میگیرند.