Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the cupri domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cp48976/domains/marefatnews.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the health-check domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/cp48976/domains/marefatnews.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
12 گام برای زندگی سالم به سبک غذاهای ایرانی - معرفت نیوز
پزشکی

12 گام برای زندگی سالم به سبک غذاهای ایرانی

اداکسو

هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اصلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند

به گزارش بهداشت نیوز، هر کشوری بر اساس الگوی غذایی مردم و مشکلات تغذیه ای شایع، از رهنمودهای غذایی خود که حاوی پیام های کلیدی برای آموزش همگانی تغذیه و اصلاح الگوی مصرف غذایی است، استفاده می کند. رهنمودهای غذایی ایران شامل 12 پیام کلیدی است که با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیروا گیر تدوین شده است. در بخش نخست این مطلب، 6 رهنمود معرفی شد که در ادامه نیز با سایر رهنمودها آشنا می شویم:

7. برای تامین پروتئین، در برنامه غذایی خود از انواع گوشت استفاده کنیم که بهتر است گوشت ماهی و مرغ (بدون پوست)، همچنین تخم مرغ باشد.

پیش از پختن گوشت قرمز چربی های قابل رؤیت و پیش از پختن مرغ و ماهی پوست آن را جدا کنید.
مصرف فرآورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس را به دلیل مقادیر زیاد نمک و مواد نگهدارنده کاهش دهید.
8. مصرف قند، شکر، انواع مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین و نوشابه ها را کاهش دهیم.

بهتر است به جای انواع شیرینی از میوه های با طعم شیرین مثل خرما و انواع میوه های خشک استفاده کنیم.
به جای مصرف نوشابه های شیرین و گازدار از آب، دوغ، کفیر و آب میوه طبیعی استفاده کنیم.
9. برای پخت غذا از نمک کمتری استفاده کنیم و سر سفره بر روی غذا نمک نپاشیم.

تنها از نمک یددار تصفیه شده و آن هم به مقدار کم استفاده کنیم.
نمک یددار تصفیه شده را در ظروف درب دار تیره رنگ و دور از نور نگهداری کنیم.
10. در طول روز به دفعات آب و نوشیدنی های بدون قند بنوشیم.

چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنیم.
مصرف نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین را کاهش کنیم.
11. در انتخاب نان و غلات بهتر است از انواع کامل و سبوس دار استفاده کنیم.

بهتر است از نان های تهیه شده با آرد کامل و سبوس دار، برنج قهوه ای و ماکارونی سبوس دار به میزان بیشتری استفاده کنیم.
برای افزایش ارزش غذایی برنج بهتر است آن را به صورت مخلوط با سبزی ها و حبوبات استفاده کنیم.
12. رعایت اصول بهداشتی در آماده سازی، تهیه غذا و پخت صحیح آن ضروری است.

هنگام آماده سازی و طبخ غذا، رعایت نظافت فردی و تمیز نگه داشتن ظروف، چاقو، تخته های گوشت و سبزی خردکن ضروری است.
مواد غذایی فسادپذیر مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، سس ها و غذاهای مایع مثل آبگوشت را در یخچال و یا فریزر نگهداری کنیم.
«اعظم فرمانی»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا