۲ وزیر اقتصادی دولت در لبه پرتگاه استیضاح / پایان ماه عسل ، آغاز مناسبات بی مماشات با دولت
به انتشار از سایت معرفت نیوز
قرن نو نوشت:هنوز چند روزی از بهار سال ۱۴۰۱ نگذشته است، اما گویا بهارستانیها به دنبال آن هستند که به دولت یادآوری کنند که ماه عسلش دیگر به پایان رسیده و مجلس قصد ندارد که سیاست مماشات با دولت را دنبال کند.
میگویند سالی که نکوست از بهارش پیداست، اما گویا برای دولت سیزدهم، آب و هوای بهارستان چندان فرحبخش نیست و نمایندگان مجلس به دنبال پاسخگویی دولت هستند، تا سنگ زیرین آسیاب نباشند.
بررسی تحولات سیاسی – اقتصادی در کشور نشان میدهد که فشارهای اقتصادی در سال ۱۴۰۱ همچنان ادامه دارد و گویا برای تغییر این شرایط هیچ برنامه جدیدی از سوی دولت به مجلس ارائه نشده تا آنها منتظر وقوع اتفاقی تازه باشند.
نمایندگان خود را هزینه دولت رئیسی نمی کنند
در این شرایط مردم بیش از پیش عملکرد دولت را زیر ذره بین منتقدانه خود قرار دادهاند و سؤال میکنند دستور العمل دولت برای رفع مشکلات و فقر حداکثری چیست و وعدههای رئیس جمهور در این زمینه با کدام برنامه قرار است حل شود؟
نباید از نظر دور داشت که اعضای خانه ملت در سال گذشته بیشترین مماشات را با عملکرد دولت داشتند و حالا میدانند که دیگر ادامه روند کج دار مریز به صلاح آنها نیست.
ضرب المثلی روسی میگوید " آنکس که بهار بخوابد، زمستان گریه میکند " بنابراین این گروه نمیخواهند تا حساب بیبرنامگی دولت به پای آنها نوشته شود و هزینه یکدستی مجلس با دولت را به قیمت بالاتری حساب کنند، از این رو بار دیگر پرونده استیضاحها و سؤالهایی که در پایان سال گذشته مطرح کرده بودند، به جریان انداختهاند. در این میان وزرای اقتصادی دولت در معرض بیشترین تهدید ممکن قرار دارند و از طرفی وزیر علوم هم به این لیست اضافه شده است.
مجلس و مسیر پیش رو
از روی کار آمدن دولت رئیسی مدتهاست که میگذرد اما به نظر میرسد که اداره کشور و امور مختلف مربوط به آن همچنان با روزمرگی همراه است و کار خاصی انجام نمیشود.
در این شرایط منتقدین دولت نیز با اشاره به این یکنواختی بر این باورند که رئیسی تنها جایگاه ریاست جمهوری با هدف یکدستی حاکمیت اشغال کرده و برنامهای نداده است تا بخواهد بر اساس آن ساختار دولت را تغییر داده وتحولی ایجاد کند.
علی صوفی فعال سیاسی اصلاح طلب درباره تغییرات احتمالی دولت سیزدهم می گوید؛ آقای رئیسی برنامهای نداد که براساس آن بخواهد ساختار دولت یا ترکیب کابینه را تغییر دهد. در واقع هدف اصلی یکدستی حاکمیت بود، به همین دلیل امروز همه امور به روزمرگی میگذرد.
بیشتر بخوانید:
- نماینده مجلس:استیضاح عبدالملکی به صحن بیاید، رأی میآورد/ انتصابات وزیر کار قابل دفاع نیست
- عضو کمیسیون صنایع مجلس: با قدرت پیگیر استیضاح وزیر صمت هستم/ فاطمیامین از خیلی موضوعات، بیگانه و دور است
وی تاکید می کند: رئیسی در ابتدا برای انتخاب اعضای کابینه یکسری نظراتی داد بعد از آن دیدگاهها عقب نشینی کرد و تسلیم سهمخواهی شد. او سهم قلمبهای را به مجلس، آقای قالیباف و جبهه پایداری داد و این درحالی است که بخش عمدهای از کابینه و مسئولان ارشد دولت را مدیران و وزرای دولت احمدی نژاد تشکیل میدهند.
واکنش سوال برانگیز مجلسی ها
با وجود وضعیت نامناسب کشور مخصوصاً در حوزه اقتصاد، تأخیر نمایندگان برای واکنش جدی در برابر دولت سؤال برانگیز است و مردم میگویند چرا نمایندگان حداقل به مانند رفتار با دولت دوازدهم، از دولت باز خواست نمیکنند.
پیشتر برخی از منابع خبری علت این امر را تصمیم قالیباف می دانستند و تأکید داشتند که رئیس مجلس گفته است که تا فرارسیدن سال جدید هیچ استیضاحی را اعلام وصول نمیشود و این امر به صلاح نیست. اما این خبرهای از سوی روابط عمومی مجلس رد شد.
با این وجود رضا حسینی قطبآبادی عضو کمیسیون صنایع در این باره گفته؛ تذکرات داده میشود اما متأسفانه طرح سؤالات در نیمه راه خنثی میشود و ناکام میماند، در مورد استیضاح هم که اصلاً اجازه انجامش را نمیدهند و به اشکال گوناگون ما را تحت فشار و لابیهای مختلف قرار میدهند که نه بتوانیم استیضاحی را به نتیجه برسانیم و نه کاری را در جهت دفاع از حق و حقوق مردم انجام دهیم.
سیدکریم حسینی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده اهواز در مجلس یازدهم نیز در این باره خاطر نشان می کند؛ دولت در همان شروع کار، تقاضای یک سال زمان برای ملموس شدن نتایج کارهایش را داشت، اما این تقاضا به این معنی نیست که مجلس دست روی دست بگذارد و سپس دولت را نقد کند.
وی با اشاره به اینکه دولت در بحث مدیریت کشور، خوب، سریع و بههنگام عمل نکرده تاکید می کند؛ بخشی از بدنه مدیریتی کشور به دست افرادی است که خود، حال و روز کشور را به این روز انداختند. از اینرو در این باره هم اعتراض خود را به اطلاع دولت رساندهایم. وزرا در نوبت پاسخ به سؤال نمایندگان هستند.
حسینی می گوید: در انتخاب وزرا، دولت اصلاً توجهی به نظر نمایندگان نداشت؛ تحت شرایط حاکم سیاسی و جوسازیها برای کابینه خود رای گرفتند همچنین در انتخاب مدیران و استانداران هم هیچ هماهنگی با مجلس و نمایندگان نداشتند. نکته قابل توجه هم این است که میآیند و مشکلات را به گردن مجلس میاندازند. از سوی دیگر هم رئیس مجلس به دلیل رعایت برخی، سکوت اختیار میکند یا در این موضوع که مجلس و دولت هماهنگ هستند، تنها شعارش را میدهد. بنابراین این مجلس است که سنگ زیرین آسیاب شده است. همه فشارها روی مجلس است و مردم و اصناف مختلف همه خواستههایشان را به ما نمایندگان میگویند و ما دائم باید صدای مردم و اهانتهای برخی افراد را بشنویم به دلیل اینکه دولت کارش را بلد نیست و برنامهای ندارد.
دو وزیر در سرخط خبرهای استیضاح
اخیراً سید ناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی به هیئترئیسه مجلس درباره استیضاح وزیران کابینه دولت سیزدهم، گفت: استیضاح دو وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت که به امضای ۵۵ نماینده مجلس رسیده، تقدیم شده، اما اعلام وصول نمیشود.
وی با اجرای آییننامه برای استیضاح این دو وزیر را خواستار شد و افزود: همچنین بنده سؤالی از وزیر تعاون داشتهام و مدتهاست که اعلام وصول شده، اما در دستورکار قرار نمیگیرد.
سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم می گوید: استیضاح وزیر صمت را با قدرت پیگیری میکنم، ما قبلا در رابطه با عملکرد وزیر نمیخواستیم استیضاح کنیم؛ اما من الان میخواهم استیضاح را اصلاح کنم چون من در رابطه با قیمت خودرو به ایشان انتقاد داشتم. الان عملکرد وزیر نشان میدهد آقای فاطمیامین از خیلی موضوعات بیگانه و دور است.
۲۱۲۱۷
محتوای منتشر شده به صورت خودکار از رسانه ی معتبر خبرگزاری خبر آنلاین جمع اوری شده است و معرفت نیوز در قبال محتوای منتشر شده هیچ مسئولیتی ندارد