آخرین اخبار روز استان های ایران

کارگروه رسیدگی به مشکلات زاینده‌رود کجاست؟!/نگرانی از میزان شیوع سرطان در اصفهان

اداکسو
کارگروه رسیدگی به مشکلات زاینده‌رود کجاست؟!/نگرانی از میزان شیوع سرطان در اصفهان

نماینده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به اینکه تراژدی غمبار خشکی زاینده رود قریب به دو دهه است که ذائقه شیرین اصفهان را تلخ و شور کرده است، گفت: اقلیم اصفهان باید حفظ شود و در این راستا مسئله آب باید با نگاه ملی و فراملی تصمیم سازی شود اما هنوز کارگروه رسیدگی به مسئله زاینده‌رود پای کار نایستاده است.

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، زهرا شیخی با بیان اینکه بی توجهی به مدیریت بهینه آب، ایران را به بیابان تبدیل کرده است، اظهار کرد: شیخ بهایی مرجع تقلید مشهور عصر صفویه، راه حلی برای زاینده رود ارائه کرد که تا چند دهه پیش زاینده را زنده نگه داشته بود. آن دانشمند حکیم در یک تقسیم بندی کاملا دقیق، آب زاینده رود را به ۳۳ قسمت تقسیم کرد و حقابه هایی برای کشاورزان و مردم به عدالت تعیین کرد که این حقابه ها باید احیا شود.

وی با توجه به اینکه اولویت با حقابه محیط زیست و طبیعت باید باشد نه حقابه صنعت، تصریح کرد: ریشه مشکل زاینده‌رود سیاست‌گذاری‌های اشتباه و سیاست‌مداران کم‌توان بوده که مانع رفع بحران آب اصفهان شده است و در نتیجه تعادل زیستی اصفهان برهم خورده و اقلیم منطقه را تغییر داده است؛ در این راستا از ریاست جمهور در نامه‌ای درخواست و در پی آن دستورتشکیل کارگروه ویژه رسیدگی به مسئله زاینده‌رود صادر شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پرداخت حقابه‌های کشاورزی در چندین نوبت به کشاورزان صورت گرفت، خاطر نشان کرد: هنوز کارگروه رسیدگی به مسئله زاینده‌رود پای کار نایستاده است و این در حالی است که این مشکل باید توسط این کارگروه و به صورت ملی حل شود.

زاینده رود به واقع به معیشت مردم گره خورده است

وی با بیان اینکه رسیدگی به مشکل زاینده‌رود با انجام هفت راهکار از جمله نگاه ستادی، غیرسیاسی و ملی به این مسئله، رفع و اقیلم اصفهان حفظ می شود، ادامه داد: در بازدیدی که نمایندگان و اعضا فراکسیون زنان، محیط‌زیست و بهداشت مجلس از اصفهان و وضعیت تالاب گاوخونی داشتند، متوجه شدند که مشکل آب اصفهان زینتی نبوده و به واقع به معیشت مردم گره خورده است.

شیخی اضافه کرد: به دلیل نگاهی که تاکنون در بین مسئولان غیرمتخصص وجود داشته است، شرایط طبیعت تغییر داده شده که تبعات غیرقابل جبرانی همچون افزایش دو درجه‌ای دما و فرونشست زمین را به دنبال داشت. نگاهی فرا استانی و کلان ملی برای تأمین منافع مردم و نگهداشت منابع طبیعی در این مسئله باید شکل گیرد تا بتوان از ایجاد بیماری‌های خطرناک ناشی از این مشکلات، جلوگیری کرد.

وی گفت: باید بدانیم که از مجموع ۱۳ اقلیم گیاهی دنیا، ۱۱ اقلیم در ایران وجود دارد. با توجه به این موضوع، می‌توان با گسترش صنعت گیاهان دارویی از اقتصاد نفتی عبور کرده و اقتصاد دانش‌بنیان و غیرنفتی را عملی کرد.

شیخی با اشاره به اینکه آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی عامل افزایش بیماری‌ ها است، افزود: متأسفانه به دلیل آلودگی هوا و مشکلات زیست‌محیطی، بیماری سرطان در بین مردم از جمله در اصفهان شیوع یافته است. در همین راستا برای پیشگیری و غربالگری رایگان سرطان‌های شایع بین زنان، پیگیری‌های لازم در حال انجام است. طرح ملی پیشگیری از سرطان سینه آغاز به کار کرد که پایلوت اجرای آن اصفهان است. در بودجه ۱۴۰۱ هم پژوهشکده سرطان موظف شد اقدامات لازم برای این طرح را انجام دهد. ۴۰ درصد از سرطان‌های شایع زنان با اجرای این طرح کنترل خواهد شد.

ورود شرکتهای دانش بنیان به جریان اصلی تولید در کشور

وی با اشاره به شعار سال که باید با جدیت و سیاست گذاری درست اجرا شود، تاکید کرد: در همین راستا طرح جهش دانش بنیان ارائه شد که در بودجه ۱۴۰۱، رقم قابل توجهی به این طرح اختصاص یافته است تا حمایت‌های قانونی لازم برای شتاب گرفتن تولید شکل بگیرد. بر این اساس شرکت‌های دانش بنیان از حاشیه فرایند تولید خارج شده و به جریان اصلی تولید در کشور وارد می‌شوند..

شیخی با بیان اینکه توجه و بهبود خدمات بیمه تأمین اجتماعی برای بازنشستگان امری ضروری است، تشریح کرد: تعداد بیمارستانهای تأمین اجتماعی در اصفهان مناسب نیست در این راستا با پیگیری‌های انجام شده، مجوز تشکیل بیمارستان میلاد در شهرک شهید کشوری صادر شد و به زودی شاهد کلنگ‌زنی این بیمارستان خواهیم بود.

وی بیان کرد: با توجه به جمعیت رو به افزایش بهارستان و نبود امکانات بیمارستانی در آن، مجوز ساخت بیمارستان در این شهر صادر شده است، در این رابطه زمین این بیمارستان به شهرداری بهارستان تحویل داده شده و ساخت آن نیز پیگیری خواهد شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در ورزنه هم با توجه به فاصله زیاد با اصفهان، نیازمند ساخت بیمارستان هستیم. پیگیری‌های لازم انجام شده و بودجه لازم برای آن تخصیص یافته است. بیش از ۸۰ درصد مراحل اجرایی این بیمارستان انجام شده و پیگیر تأمین بودجه برای تکمیل آن هستیم.

مازوت سوزی در اصفهان متوقف می شود

وی در ارتباط با مازوت‌سوزی در اصفهان گفت: از دستگاه‌های مرتبط درخواست شده است زیرساخت لازم از جمله تولید منبع انرژی جدید و استفاده از فیلتر را فراهم کنند تا در زمستان آینده شاهد مازوت‌سوزی نباشیم.

48

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا