پیک ششم کرونا تا کنون جان ۵۱ بیمار کرونا مثبت در چهارمحال و بختیاری را گرفت
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: از هفته دوم دی ماه ۱۴۰۰ و آغاز پیک ششم کرونا تا کنون، ۹۲ نفر (میزان مرگ ۲%) بر اثر این بیماری در استان جان باختند که ۵۱ نفر ازمایش پی سی آر مثبت کرونا (میزان کشندگی ۱%) داشتند.از بین فوتی ها ۲۶ نفر آن ها هیچ واکسنی دریافت نکردند و ۷۰ درصد نیز با سابقه بیماری های مزمن زمینه ای بود. ۶۹درصد سابقه تماس با بیمار کرونایی داشتند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، دکتر احمدی در شصتمین نشست ستاد استانی مبارزه با کرونا با اشاره بر تداوم اجرای راهبردهای ۹ گانه گام ششم طرح شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: انجام واکسیناسیون در مناطق دوردست به همت کانون بسیج جامعه پزشکی استان و همکاران شبکه های بهداشت و درمان استان درحال اجراست.
وی افزود: همچنین توسط اورژانس هوایی در مناطق صعب العبور و با امبولانس های سیار به صورت خانه به خانه و در مدارس جهت تکمیل واکسیناسیون علیه کووید۱۹ در سطح شهرستان شهرکرد در حال انجام است.
دکتر احمدی گفت: بیش از دو هزار و ۹۸۸ سالمند به صورت تلفنی پایش و مشاوره شده اند.
وی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون کرونا در شهرستان های بروجن، شهرکرد و فارسان باید با جدیت بیشتری انجام شود، در مابقی شهرستان ها روند واکسیناسیون مطلوب ارزیابی شده است.
وی تصریح کرد: تولید محتوای آموزشی، سرکشی از سالمندان و بازدیدها و نظارت در جامعه طی دو هفته اخیر به خوبی انجام و منجر به رفع نواقص شد.
دکتر احمدی با تاکید بر تزریق دز سوم کرونا از سوی فرهنگیان گفت: واکسیناسیون دانش آموزان با همکاری آموزش و پرورش افزایش یابد.
دکتر احمدی ادامه داد: به دنبال بازدیدهای صورت گرفته از مراکز درمانی و بهداشتی استان، ۲۵ تا ۳۰ درصد مشکلات ساختاری و بخصوص در تهویه هوا مشکل وجود دارد.
وی با تاکید بر تشدید نظارت ها در مطب های خصوصی به منظور تهویه مناسب هوا، نوبت دهی به موقع جهت پرهیز از شلوغی و دفع مناسب پسماند گفت: روند واکسیناسیون در مطب های خصوصی استان به خوبی در حال انجام و پوشش واکسیناسیون مطلوب است.
دکتر احمدی یادآور شد: طی دو هفته آینده مرگ و میر ناشی از کرونا افزایشی خواهد بود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در پیک ششم شیوع بیماری کرونا که از هفته دوم دی ماه ۱۴۰۰ آغاز شد بیشتر مبتلایان در استان، زنان و میانگین گروه سنی ۴۵ سال بوده است، ۵۸ درصد مبتلایان به علت تماس با فرد حامل بیماری(ناقل) بیمار شدند.
وی یادآور شد: همچنین در این پیک ۸۴ مادر بارداربه این بیماری مبتلا شد.
وی عنوان نمود چنانچه علل زمینه ای منجر به فوت بیماران کرونایی را جداگانه بررسی کنیم میتوان ذکر نمود که در بین ۴۲۷۳ نفر بستری مشکوک به کرونا؛ مرگ ۱۳ نفر به علت کووید۱۹ محرز بوده که این افراد نیز همگی بار اول مبتلا شده و ۸ نفر آنها سابقه واکسن کرونا نداشتند و هیچکدام نوبت سوم واکسن کرونا را دریافت ننموده بودند. متوسط سن فوت شدگان نیز ۷۲ سال بود.
وی انجام اقدامات همزمان با تکمیل واکسیناسیون بخصوص در دانش آموزان، کارمندان و سالمندان و استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی و اجتماعی، شرکت نکردن در تجمعات، تهویه مناسب در محل کار و محل زندگی و بهداشت فردی را مهمترین راههای پیشگیری از کرونا دانست. شایان ذکر است پوشش واکسیناسیون در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال اندکی از متوسط پوشش کشوری پایین تر بوده که نیازمند تلاش جدی والدین و مشارکت آموزش و پرورش است. در بقیه گروههای سنی متوسط پوشش واکسیناسیون استانی از متوسط کشوری بالاتر است. به عنوان مثال پوشش نوبت اول کودکان ۵ تا ۱۲ ساله در استان ۳۵ درصد و از متوسط این پوشش در کشور که ۲۰ درصد است فاصله بیشتری دارد.