پیام عدم حضور جریان مقتدی صدر در نشست گفتوگوی ملی عراق
امیر موسوی با بیان اینکه در جلسه ای که روز چهارشنبه به دعوت آقای کاظمی برگزار شد گروه های مختلف شیعه، سنی و کرد و حتی نماینده سازمان ملل در امور عراق نیز حضور داشتند ولی در عین حال شاهد غیبت مقتدی صدر در این جلسه بودیم تصریح کرد: این عدم حضور یک امتیاز برای آقای صدر محسوب می شود و این نشان داد که آقای صدر در یک کفه قرار دارد و دیگر گروه های سیاسی عراق در کفه دیگر. در واقع این عدم حضور و تاکید گروه های شرکت کننده در این نشست برای اینکه هیاتی را برای گفتوگو با صدر مشخص کنند وزن وی را در عرصه سیاسی عراق با توجه به پشتوانه مردمیاش نشان داد.
این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه در عین حال این عدم حضور یک ضعف بزرگ برای مقتدی صدر محسوب می شود، افزود: در این جلسه همانطور که اشاره شد گروه های مختلف سیاسی عراق شرکت داشتند به جز مقتدی صدر و این در واقع این پیام را القا می کند که مقتدی صدر مخالف اجماع سازی ملی و حل بحران سیاسی کنونی عراق است.
وی با بیان اینکه در این جلسه شرکت کنندگان بر مسائلی تاکید و تصمیماتی گرفتند و در اخر نشست بیانیه ای را منتشر کردند، گفت: آقای مقتدی صدر در این مدت بارها بر تشکیل دولت اکثریت ملی در عراق تاکید داشت و جلسه روز چهارشنبه نیز در راستای همین موضوع بود ولی آقای مقتدی صدر از حضور در جلسه خودداری کرد و به نوعی برخلاف شعارهای قبلی خود رفتار کرد.
این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه "جنین پلاسخارت" نماینده سازمان ملل در عراق نیز در جلسه مورد اشاره حضور داشت، اظهار کرد : به نوعی این عدم حضور نشان داد که مقتدی صدر به نوعی به دنبال تکروی است ولی جامعه بین الملل این تکروی را قبول ندارد و دیگر گروه های عراقی با پشتوانه بین المللی دنبال این هستند که گفتوگوها به یک راه حل سیاسی جهت خروج عراق از بن بست سیاسی کنونی منجر شود و بر لزوم توقف هرگونه تنش میدانی در این کشور و گفتوگو میان احزاب عراق به منظور برونرفت از بحران فعلی در این کشور تأکید دارند.
موسوی با بیان این اعتقاد که این عدم حضور و همراهی به نوعی از آقای مقتدی صدر یک شورشی معرفی می کند که در برابر دیگر گروه های عراقی ایستاده است، خاطرنشان کرد : پیش از این مقتدی صدر تاکید داشت که چارچوب هماهنگی شیعه یک اقلیت است ولی در نشست روز چهارشنبه تنها این گروه حضور نداشت اهل سنت و کردها نیز حضور داشتند ولی باز هم مقتدی صدر از شرکت در این جلسه خودداری کرد.
وی با بیان اینکه در جلسه روز چهارشنبه گروه های شرکت کنندگان بر این موضوع تاکید کردند که دولت موقت برای اصلاح قانون انتخابات و زمینه سازی برای برگزاری انتخابات زودهنگام تشکیل شود، گفت : این گروه های سیاسی طبق قانون سیاسی عراق تاکید کردند که اصلاحات مورد نظر صورت بگیرد ولی آن چه مقتدی صدر در این زمینه مطرح می کرد به نوعی خلاف روند قانون اساسی عراق بود.
موسوی با اشاره به اظهارات برخی از نزدیکان مقتدی صدر در مورد جلسه چهارشنبه و انتقاداتی که آنها به این جلسه وارد کردند، افزود: به نظر می رسد مقتدی صدر با توجه به پشتوانه مردمی در خیابان اعتقاد دارد که می تواند روند امور در عراق به نحو مورد نظر خود به هم بزند و شاید در این بستر می خواهد امتیازات بیشتری را بگیرد.
این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه در حال حاضر مقتدی صدر به نوعی در مقابل تمام گروه های سیاسی عراق قرار گرفته است، تاکید کرد : قرار است هیاتی از سوی شرکت کنندگان در جلسه روز چهارشنبه با مقتدی صدر دیدار کند و باید دید این دیدار به چه نتایجی منجر می شود.