پژمانفر خطاب به وزیر علوم: مواضع شما درباره استفساریه مجلس خلاف واقع است
پژمانفر خطاب به وزیر علوم: مواضع شما درباره استفساریه مجلس خلاف واقع است
رئیس کمیسیون اصل نود در نامهای به وزیر علوم نوشت: متاسفانه در توضیحات شما درباره استفساریه ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری، مواضع نادرست و خلاف واقع بیان شده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، نصراله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در پی اظهارات روز گذشته محمدعلی زلفیگل وزیر علوم در جمع خبرنگاران درباره استفساریه ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری، به او نوشت که انتظار از وزارت علوم و شما این بود که درباره این استفساریه روشنگری کنید اما متاسفانه در جریان توضیحات شما مواضع نادرست و خلاف واقع بیان شده است.
وزیر علوم: دانشجویان مشکوک به تقلب با استفساریه مجلس به تحصیل خود ادامه دادند
محمدعلی زلفیگل روز گذشته (چهارشنبه 21 تیر ماه) در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفته بود که مجلس شورای اسلامی استفساریهای میدهد که در آن قانون مواردی برای شائبه تخلف وجود دارد در آن آمده که برای داوطلبان است نه برای دانشجویان. به همین دلیل، آنهایی که رفته بودند سر کلاس دانشجو شده بودند آنها دیگر شامل این موارد قانونی نمیشد و آنان همان یکهزار نفر بودند. استفساریه مجلس شورای اسلامی در واقع حکم کرد که چون این افراد دانشجو شدند و دیگر داوطلب نیستند و باید سر کلاس درس حاضر شده و ادامه تحصیل دهند.
وی همچنین تاکید می کند: پس از آزمون سال ۱۴۰۰ هنگامی که اوراق را تصحیح میکردیم اسامی داوطلبان را اعلام نمیکردیم که دانشجو بشوند کارهایشان را انجام میدادیم اگر بنا بود آزمونی گرفته شود آزمون را می گرفتیم اگر تائید می شد بعدا معرفی میکردیم. در نتیجه برای این هزار نفر که شائبه تقلب وجود داشت این ها را سازمان سنجش فراخوانده بود تا همان قوانین برای شان طی شود اما استفساریه مجلس ارائه شد و مشمول داوطلبان است، نه آن هایی که دانشجو شده اند.
پژمانفر: مواضع وزیر علوم درباره استفساریه مجلس نادرست و خلاف واقع بیان شده است
نصراله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی خطاب به زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نوشت: درپی برخی ادعاهای نادرست و خلاف واقع که دقیقا نقطه مقابل استفساریه مجلس و موافقت دولت برای حل یک معضل حقوقی در رسیدگی به تخلفات کنکورهای سراسری بود و نیز توضیحات کمیسیون اصل 90 انتظار از وزارت علوم و شما این بود که مقابل دروغ پردازی های انجام شده بایستید و درباره استفساریه ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری روشنگری کنید. اما متاسفانه در جریان توضیحات شما در جمع خبرنگاران مبنی بر اینکه هزار نفر از متقلبین کنکور به علت استفساریه مجلس توانستهاند به تحصیل خود ادامه دهند، مواضع نادرست و خلاف واقع بیان شده است.
در ادامه این نامه تاکید شده است: همانطور که شما نیز درجریان هستید استفساریه مذکور به این علت بوده که روند اشتباه و نادرست سابق که توسط سازمان سنجش صورت میگرفت و در آن متهمان به تقلب در آزمون سراسری، دانشجو شده و گاه پس از چندین ترم تحصیل به عنوان دانشجو، از آن ها مجددا آزمون گرفته می شد، منتفی شود. لذا اساساً استفساریه مجلس مانع از آزمون مجدد از چنین افرادی نیست و این دسته از افراد نباید تا تعیین تکلیف شبهه تقلب دانشجو شوند.
پژمانفر همچنین در ادامه تاکید کرد: ماده 11 قانون رسیدگی به جرائم آزمونهای سراسری، تاکید دارد که این آزمون مجدد باید قبل از دانشجو شدن فرد و در همان تابستان صورت گیرد یا دانشجو شدن این افراد برای یک ترم معلق شود تا آزمون مجددی برگزار گردد. درواقع مسئله اینجاست که اگر براساس ادعاهای مطرح شده و اظهارات شما، تخلف و تقلبی رخ داده، چرا وزارت علوم، اجازه داده چنین افرادی دانشجو شوند تا بعدا به مسئله شبهه تقلب آنها رسیدگی کند؟ به عبارت دیگر اگر متقلبی اکنون در حال تحصیل است،وزارت علوم باید پاسخگو باشد که چرا قبل از اطمینان ، اجازه دانشجو شدن به آنها را داده است. این اقدام توسط وزارت علوم برخلاف قانون و تخلف محسوب می شود و توسط کمیسیون اصل 90 رسیدگی خواهد شد.
ئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در ادامه نوشت: همانطور که خودتان در مصاحبه اشاره نمودید، این استفساریه برای جلوگیری از یک روند نادرست در موضوع زمان آزمون مجدد تصویب و تایید شده است و لازم است اولا جنابعالی و وزارت علوم برداشت غلط از این استفساریه را اصلاح کنند و جلوی ثبت نام متقلبین را در دانشگاه ها بگیرید.
مجلس شورای اسلامی به هیچ وجه نمی پذیرد که افرادی که در مظان اتهام تقلب و تخلف در آزمون سراسری هستند، پس از طی مهلت قانونی برای رسیدگی، دانشجو شوند و جلوی این تخلف باید گرفته شود.
در پایان نامه پژمانفر آمده است: ثانیا چنانچه از تقلب برخی از این افراد مطمئن هستید، طبق قانون باید با اثبات آن نسبت به تعلیق آنان از تحصیل و برخورد با آنان مطابق با قوانین و مقررات اقدام نمایید و از همین جهت شما مسئول اصلی برای پاسخگویی در زمینه جرایم این اشخاص هستید و لازم است اشکالات رخ داده را در اسرع وقت جبران و اصلاح کنید.
پایان پیام/