آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

واشنگتن در حال تبدیل شدن به دیکتاتوری تک‌حزبی است

اداکسو

«پال کریاگ رابرتس»، اقتصاددان و دستیار اسبق وزیر خزانه‌داری آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری رونالد ریگان درباره تحولات مربوط به بازرسی اف‌بی‌آی از منزل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفته که آمریکا در حال تبدیل شدن به یک دیکتاتوری تک‌حزبی است.

رابرتس که از حامیان دونالد ترامپ است به شدت از حمله اخیر اف‌بی‌آی به محل اقامت ترامپ در ایالت فلوریدا حمله کرده و اتهامات وارد شده علیه او را «خبر جعلی» توصیف کرده است.

او گفت: «خبر جعلی اخیر درباره اینکه ترامپ اسناد امنیت ملی را سرقت کرده پنجمین تلاش دموکرات‌ها برای متهم کردن ترامپ است.»

او اضافه کرد: «آنها اول، روسیه‌گیت را مطرح کردند، بعد دو بار تلاش کردند او را استیضاح کنند، بعد از آن شورش ۶ ژانویه بود و الان هم بحث سرقت ادعای اسناد امنیتی مطرح شده است. این، یک نوع تصفیه از نوع نازی‌ها است. رسانه‌ها از این تصفیه حمایت می‌کنند.»

رابرتس در ادامه مدعی شد که حمله به محل اقامت ترامد بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر نظام حاکمیتی آمریکا برای سرکوب و ارعاب مخالفان سیاسی است. او گفت: «این تصفیه، همه ویژگی‌های یک دیکتاتوری را دارد.»

او همچنین تصریح کرد که حمله اف‌بی‌آی نوعی کودتای آشکار برای حاکم کردن یک نظام تک‌حزبی است.

اظهارات این مقام سابق در حالی مطرح شده که اختلاف‌های داخلی در آمریکا به اوج رسیده است. چندی پیش، گروهی از مقام‌های سابق دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه با اشاره به بن‌بست‌ها و بحران‌های سیاسی بی‌سابقه‌ای که آمریکا با آنها مواجه شده حزب جدیدی به نام «فروارد» تأسیس کردند.

بخش مهمی از دلایلی که این سه سیاستمدار فکر می‌کنند باعث خواهد شد حزب فروارد به سرنوشت حزب‌های پیشین دچار نشود، بحران‌هایی است که در حال حاضر جامعه آمریکا با آنها روبرو است.

در این یادداشت آمده است: «افراط‌گرایی سیاسی، کشور ما را از هم دریده است و دو حزب اصلی موفقیتی در درمان این بحران به دست نیاورده‌اند. هفته گذشته، کمیته منتخبی که در حال تحقیق در خصوص حمله ۶ ژانویه به ساختمان کنگره است موجب شد ما یکی از تاریک‌ترین روزهای تاریخ آمریکا را مجدداً زندگی کنیم. تلاش هولناک برای انجام کودتای انتخاباتی در ایالات متحده، قوی‌ترین ادله‌ای است که نشان می‌دهد که ما با اضمحلال احتمالی دموکراسی‌مان روبرو شده‌ایم.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «قطبی‌شدگی، آتش به خرمن ارعاب سیاسی می‌ریزد. در دو سال گذشته، شاهد تهدید به قتل و توطئه قتل علیه اعضای کنگره، فرمانداران، قضات دیوان عالی و حتی معاون رئیس‌جمهور بوده‌ایم.»

موسسان حزب جدید ابراز نگرانی کرده‌اند «چنانچه کاری انجام نشود، ایالات متحده به شکلی که قابل تشخیص باشد به سیصدمین تولد خودش در این قرن نخواهد رسید.»

آنها سپس با اشاره به آمارها و ارقام جدید ضرورت تشکیل حزب جدید را توضیح داده‌اند: «آمریکایی‌ها اعتمادشان به دولت را از دست داده‌اند. طبق نتایج یک نظرسنجی اخیر، تقریباً از هر ۱۰ نفر ۸ نفر گفته‌اند کشور در حال حرکت در مسیر غلطی است و دو سوم رأی‌دهندگان تصور می‌کنند نه جمهوری‌خواهان و نه دموکرات‌ها اولویت‌های صحیحی را دنبال نمی‌کنند.»

آنها در ادامه خاطرنشان کرده‌اند: «مسئله شوک‌آور اینکه تقریباً ۳۰ میلیون از آمریکایی‌ها معتقدند خشونت علیه دولت فعلی موجه است. همین تعداد آدم می‌خواهند به ضرب زور رئیس‌جمهور سابق دونالد ترامپ را به کاخ سفید برگردانند. این اتفاقی است که به هنگام شکست دموکراسی‌ها رخ می‌دهد: مردم احساس می‌کنند صدایشان شنیده نمی‌شود و با در پیش گرفتن مسیر افراط سلاح به دست می‌گیرند و موجب می‌شوند جریان اصلی گفت‌وگوها به سمت "جنگ داخلی" حرکت کند.»

این سه سیاستمدار با تأکید بر اینکه «ایالات متحده به شدت به یک حزب سیاسی جدید نیاز دارد» نوشته‌اند: «[آن حزب] باید منعکس‌کننده صداهای متعادل و مبتنی بر عقل سلیم باشد. احزاب نخ‌نمای امروزی با خدمت‌رسانی به گروه‌های حاشیه‌ای در این امر شکست خورده‌اند. در نتیجه اکثر آمریکایی‌ها احساس می‌کنند نماینده‌ای ندارند.»

موسسان حزب فروارد وعده ایجاد تغییرات بنیادین، مانند تغییر در سیستم انتخابات را داده‌اند. آنها می‌نویسند: «بدون چنین تغییرات سیستمی، آمریکایی‌ها با یک سیستم بسته و گزینه‌های کمی برای رأی دادن مواجه خواهند بود. این اصلاحات، با یک حزب جدید در هم‌تنیدگی دارند.»

در ادامه آمده است: «بیش از ۵۰۰ هزار منصب انتخابی در ایالات متحده وجود دارد اما یک تحقیق جدید نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد رقابت‌ها در برگه‌های رأی در سال ۲۰۲۰ بدون رقیب بوده‌اند. در انتخابات ماه نوامبر تنها بر سر تعداد اندکی از کرسی‌های کنگره آمریکا رقابت نزدیکی برقرار خواهد بود. دو حزب اصلی رقابت را از بین برده‌اند و این آمریکا است که در نتیجه این امر در حال آسیب دیدن است.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا