پزشکی

نمک رنگی بخوریم یا نه؟

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن هشدار در خصوص مصرف نمک‌ های رنگی و سنگ نمک، گفت: در مورد مصرف نمک رنگی یا سنگ نمک، فریب تبلیغات سودجویانه را نخورید.

به گزارش بهداشت نیوز، احمد اسماعیل زاده، با بیان اینکه نمک‌های رنگی (صورتی، آبی، بنفش و سنگ نمک) سلامتی شما را به خطر می‌اندازند، افزود: نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌های نمک به دست می‌آید. سنگ نمک بیشتر برای یخ زدایی به کار می‌رود و این نوع نمک برای مصرف خوراکی مناسب نیست.

وی با اشاره به تبلیغات استفاده از نمک‌های رنگی و سنگ نمک، بیان کرد: امروزه در خصوص مصرف نمک‌های رنگی و سنگ نمک، شاهد تبلیغات گسترده از سوی افراد شیاد و ناآگاه هستیم، در تبلیغات، این افراد عنوان می‌کنند که به جای مصرف نمک‌های تصفیه شده یُددار از نمک‌های رنگی و سنگ نمک استفاده کنید و دلیلشان این است که این نمک‌ها طبیعی بوده و فشار خون را بالا نمی‌برند و حاوی عناصری مانند آهن و منیزیم هستند که برای بدن مفید است! در حالی که نمک‌های رنگی و سنگ نمک به دلیل اینکه از معادن و دریاچه‌ها و کوه‌ها استخراج می‌شوند، حاوی ناخالصی‌های متعدد و ذرات شیمیایی همچون فلزات سنگین سرطان زا هستند که برای سلامت مصرف کننده مضر بوده و می‌تواند زمینه ابتلاء به سرطان را در فرد ایجاد کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین به دلیل وجود گچ و شن و خاک در این نمک‌ها به دلیل تصفیه نشدن، اینگونه نمک‌ها می‌تواند در فرد مصرف کننده احتمال ایجاد سنگ کلیه را ایجاد کند. بنابراین، آگاه باشید و فریب تبلیغات این افراد ناآگاه و سودجو را نخورید و برای سلامتی خودتان از نمک تصفیه شده یُددار استفاده کنید.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه در خصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار «انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار» برای هفته اول و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ادامه دارد./ مه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا