ماشینسازی اراک تازهترین قربانی کشمکشهای سیاسی
گروه اقتصادی، انصاف نیوز: یکسال پس از استقرار دولت سیزدهم و در حالی که انتظار میرود آهنگ تغییرات مدیریتی در سازمانها و شرکتهای اقتصادی کند شود، اصرار برخی احزاب، گروهها، چهرههای سیاسی و نمایندگان مجلس به برکناری همه مدیران باقیمانده از دوره پیشین، حتی در صنایع نیمهخصوصی ادامه دارد.
یکی از جدیدترین تلاشها برای تغییر مدیران یک بنگاه صنعتی، روز نهم شهریورماه در مجلس رقم خورد؛ هنگامی که نماینده اراک، کمیجان و خنداب به وزیر آموزش و پرورش تذکر داد. علیاکبر کریمی گفت: «پس از گذشت یکسال از تغییر دولت، هنوز صندوق ذخیره فرهنگیان نسبت به تغییر مدیریت سیاسی و ناکارآمد در شرکت ماشینسازی اراک اقدام نکرده و این موضوع گلایه مردم و کارگران پرتلاش این شرکت را به همراه داشته است.»
اظهارات نماینده اما واکنش مدیران و کارگران ماشینسازی اراک را در پی داشت. هیات مدیره این شرکت قدیمی در نامهای به محمدباقر قالیباف، ضمن گلایه از اظهارات آقای کریمی، خواستار قرائت جوابیه خود از تریبون مجلس شدهاند.
نویسندگان نامه گزاره «مدیریت سیاسی و ناکارآمد» در تذکر نماینده اراک را «اظهارات خلاف واقع» خوانده و به تلاشهای دامنهدار او برای تغییر مدیران ماشینسازی اشاره کردهاند: «متاسفانه نامبرده به دلایلی که خود بهتر میدانند از واپسین روزهای سال 1395 که این مجموعه مدیریتی، پس از بیثباتیهای بنیانبرانداز، در شرکت مستقر شده، حتی یکبار برای بازدید از شرکت آستین همت بالا نزده و گامی برنداشت، حمایت و همراهی که جای خود دارد!»
اعضای هیاتمدیره ماشینسازی اراک، علیاکبر کریمی را به چشمچوشی از خدماتشان که موجب سودآوری چشمگیر، افزایش پروژهها و کاهش نارضایتی کارگران شده متهم کرده و پرسیدهاند: «ایشان بفرمایند کدام اتفاق سیاسی در شرکت ماشینسازی اراک افتاده است و روند رو به جلوی شرکت را متوقف کرده که ایشان آن را مبنای قضاوت سیاسیبودن مدیران قرار داده است؟ مگر عرصه صنعت جای گروکشی سیاسی است؟»
هیاتمدیره ماشینسازی اراک در نامه خود به رئیس مجلس، شرحی از شرایط این بنگاه صنعتی را ارائه کرده و متذکر شدهاند آسیبدیدن صنایع مادر در کشمکشهای سیاسی، زیان جبرانناپذیری به اقتصاد کشور وارد خواهد ساخت. آنان همچنین تغییر و تحول در مدیریت بنگاهها را به رسمیت شناختهاند اما خواستار آن شدهاند که این تحولات به مقاصد سیاسی آلوده نشود.
اسنادی که در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته، نشان از آن دارد که پیشتر هم جمعی از مدیران و کارشناسان ردهبالای ماشینسازی اراک، با ارسال گزارشی از روندهای بهبودیافته عملکرد این شرکت به مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان، خواستار ثبیت مدیران شرکت شدهاند.
ماشینسازی اراک یکی از بزرگترین و قدیمیترین شرکتهای ایرانی فعال در حوزه ساخت تجهیزات و ماشینآلات برای صنایع سنگین کشور است که چند سال پیش دچار بحرانهای گوناگون تولیدی و کارگری شد و بیم آن میرفت که به سرنوشت کارخانه هپکو دچار شود. با این همه صورتهای مالی آن نشان میدهد حمایت دولت و حمیت مدیران، کارشناسان و کارگران این شرکت باعث جبران زیانهای انباشته و افزایش پروژههای در حال انجام شده است. در این شرایط مشخص نیست بیثباتسازی مدیریت یا متشنجکردن فضای کاری در ماشینسازی چه نفعی برای اقتصاد ایران به همراه خواهد داشت.
انتهای پیام
برچسب هاتغییرات مدیریتی صنایع سنگین ماشین سازی اراک نماینده اراک در مجلس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان
منبع : انصاف نیوز