پزشکی

غربالگری فشارخون و دیابت در کشور

اداکسو

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از غربالگری بیماری های فشارخون و دیابت در کشور با اجرای «پویش ملی سلامت» خبر داد.

به گزارش بهداشت نیوز،دکتر حسین فرشیدی گفت: در مرحله نخست اجرای «پویش ملی سلامت» به دنبال کنترل فشار خون و دیابت در جامعه هستیم. با پیوستن مردم به این پویش و همکاری با همکاران ما از خانه های بهداشت گرفته تا مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی در سطح کشور، بیماری های غیرواگیر را غربالگری خواهیم کرد.
وی با اشاره به اجرای «پویش ملی سلامت» از شنبه (۲۰ آبان ماه) تا ۱۵ دی ماه در سراسر کشور، اظهار کرد: در این پویش بنا داریم با وارد کردن کدهای ملی جدید در سامانه به سمت تکمیل «پرونده الکترونیک سلامت» پیش برویم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه اساس و پایه برنامه «سلامت خانواده» را بر کنترل بیماری های غیر واگیر قرار داده ایم، گفت: در فاز نخست «پویش ملی سلامت» دو عامل خطر بیماری ها، یعنی فشارخون و دیابت را غربالگری خواهیم کرد و اطلاع رسانی در این امر بسیار موثر است.
دکتر فرشیدی توضیح داد: با یک بار سنجش اندازه فشار خون و قند خون به دنبال شناسایی افراد مشکوک هستیم تا این افراد را پس از شناسایی به شکل موثر تحت درمان قرار دهیم و با پیگیری مداوم و فعال از طریق مراقبان سلامت که در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع مشغول به کار هستند، بیماری افراد را رصد و پیگیری کرده و تحت درمان دارویی قرار می دهیم.
وی از آمادگی کادر سلامت اعم از بهورزان در خانه های بهداشت سراسر کشور برای اجرای هر چه بهتر «پویش ملی سلامت» در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر خبر داد و گفت: 70 درصد جمعیت کشور یعنی افراد بالای 18 سال کشور که جمعیتی بالغ بر ۴۵ میلیون نفر را شامل می شود، در این پویش تحت پوشش قرار می گیرند.
دکتر فرشیدی با بیان این که در برنامه های بعدی به عوامل خطر دیگری که سلامت مردم را تهدید می کند خواهیم پرداخت، گفت: درصد بالایی از مرگ و میرها در کشور مربوط به بیماری های غیر واگیردار است که این نوع بیماری ها مستقیم به دو عامل تغذیه و فعالیت بدنی ارتباط دارد و به دنبال این هستیم که بتوانیم این دو شاخص را نیز ارتقا دهیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه اصلی ترین عوامل بیماری های غیرواگیر فشارخون، دیابت و برخی از سرطان ها هستند، گفت: این بیماری ها را می توان با آگاهی، تشخیص، درمان و پیگیری فعال که برنامه سلامت خانواده آن را دنبال می کند، به طور کامل کنترل کرد.
دکتر فرشیدی در پایان یادآور شد: همانگونه که توانستیم زمانی بر بیماری های واگیردار مثل سرخک و آبله پیروز شویم امروز نیز می توانیم بر بیماری های غیر واگیر فائق آییم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا