عملیات نفوذ، جنگ روانی و رسوایی پنتاگون؛ آمریکا به تکاپو افتاد
بر اساس اعلام چندین منبع داخلی پنتاگون ، کالین کال، معاون وزیر دفاع آمریکا به یگانهای فرماندهی ارتش این کشور دستور داده تا «گزارشی جامع» از فعالیتهای مرتبط با جنگ روانی یک ماه اخیر خود را ارائه دهند.
یکی از منابع آگاه، دستور کال را اینگونه توصیف کرد: «موظفید مرا توجیه کنید که چرا چنین فعالیتهایی انجام دادهاید.»
پس از آنکه دو غول رسانههای اجتماعی یعنی توئیتر و فیسبوک، حدود ۱۵۰ حساب کاربری جعلی دخیل در «عملیاتهای نفوذ مخفیانه» را از پلتفرمهای خود حذف کردند، کاخ سفید درباره «اقدامات وزارت دفاع آمریکا در راستای کنترل مخاطبان خارجی از طریق رسانههای اجتماعی»، ابراز نگرانی و در نتیجه، ارتش آمریکا دستور فوق را صادر کرد.
حذف این ۱۵۰ حساب کاربری جعلی توسط محققان دو شرکت گرافیکا و رصدخانه اینترنتی استنفورد برملا شد؛ در واقع آنها در گزارشی، از تلاش شبکههای اجتماعی آنلاین برای تحمیل روایتهای سیاسی «غربگرایانه، ضدروسی و روایاتی از این دست» پرده برداشتند.
گرچه در این تحقیقات انگشت اتهام حسابهای جعلی به سمت هیچ ایفاگر خاصی نشان گرفته نشده اما دو تن از مقامات آمریکایی گفتهاند که ستاد فرماندهی مرکزی نیروهای تروریست آمریکایی (سنتکام)، در بین نهادهایی است که به دلیل عملیاتهای نفوذش، «زیر ذرهبین قرار گرفته است.»
واشنگتن پست همچنین در ادامه گزارش خود به این موضوع اشاره کرده که کارمندان توئیتر و فیسبوک در سال ۲۰۲۰ در تماس با ارتش آمریکا، نسبت به حسابهای کاربری جعلی منتسب به پنتاگون، ابراز نگرانی کردند. این حادثه دیوید آگرانوویچ، رئیس واحد «اختلالات تهدیدهای جهانی» فیسبوک را بر آن داشت تا به مقامات وزارت دفاع آمریکا هشدار دهد که اگر فیسبوک میتواند رفتارهای غیر معتبر و حسابها و فعالیتهای جعلی را تشخیص دهد، پس «دشمنان آمریکا هم چنین توانایی دارند.»