عمده فوتی های ناشی از کرونا در چهارمحال و بختیاری مربوط به سالمندان است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: از حدود ۱۷۷۰ فوت به علت کرونا در استان، قریب به ۱۵۰۰ نفر آنها از سالمندان هستند. سن بالا یک متغیر مهم و عامل خطر مرگ بعلت کروناست
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری، دکتر علی احمدی در نشست با مدیر کل و جمعی از معاونین و مدیران صدا و سیمای مرکز استان افزود: ۸۰ تا ۹۰ درصد فوتی های ناشی از کرونا در سالمندان مربوط به افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی و سایر بیماری های مزمن و غیرواگیر می باشد که نشان از اهمیت این بیماریها و قابل پیشگیری بودن آنهاست.
وی با بیان اینکه باید کاری کرد که با بهره گیری از رویکرد نوین و استفاده از ضریب نفوذ بالای صدا و سیما در زندگی افراد در راستای فرهنگسازی در جامعه و ترویج سبک زندگی سالم و ارتقای سطح سلامت جامعه گام برداشت.
دکتر احمدی آموزش سلامت را مهمترین رکن ارایه مراقبتهای بهداشتی اولیه دانست و با اشاره به نقش هریک از ارگان ها در تامین مولفه های حوزه سلامت، ارتباط مناسب و تعامل با مردم، افزایش آگاهی، نگرش و اصلاح رفتارهای پرخطر ، شناسایی تهدیدهای سلامتی، بالا بردن درک خطر و کاهش و حذف تهدیدات سلامت از جمله اقدامات مهمی است که دانشگاه علوم پزشکی و صدا و سیما با حرکت به سمت همگرایی و وحدت بیشتر برای افزایش رضایتمندی مردم و کادر بهداشت و درمان و اولویت بخشی به پیشگیری نسبت به درمان در دستور کار خویش دارند.
وی در ادامه با اشاره به پیش بینی واکسیناسیون ۹۵ درصدی تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۱ بر ضرورت اطلاع رسانی پیرامون طرح شهید سلیمانی (ره) و تشویق و ترغیب مردم به تزریق واکسن کرونا تاکید نمود.
دکتر احمدی گفت: ما بعنوان خدمتگزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم؛ وظیفه جلب همکاری بین بخشی و مشارکت مردم برای ارتقای سلامت و افزایش سواد سلامت که کم هزینه ترین اقدام و موثرترین شیوه است را داریم که در راستای افزایش سرمایه اجتماعی در جامعه و افزایش رضایتمندی مردم و تقویت نظام سلامت و شبکه بهداشت و درمان است.
وی تقویت نظام شبکه و اولویت پیشگیری بر درمان را از منویات رهبر معظم انقلاب دانست و لزوم تلاش بیشتر و همه جانبه را برای تحقق این منویات خواستار شد.
مدیر کل صدا و سیمای استان نیز در ادامه با بیان اینکه کرونا علی رغم همه سختی ها و اتفاقات ناگوار یک ویژگی بارز داشت و معجون و آمیخته ای از زیبایی ها است و جلوه هایی از همراهی، همدلی و ایثار است.
کمک های مومنانه ، گذشت و ایثار کادر بهداشت و درمان و ورود جانانه کادر درمان به میدان مبارزه با کرونا بسیار ارزشمند است.
دکتر یوسف افشاری نیا گفت: همدلی و انسجام به ما کمک می کند از گردنه های سخت به سلامت عبور کنیم.
وی آموزش، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی را از رسالت های اصلی رسانه و صدا و سیما برشمرد.
گفتنی است، جلسه هم اندیشی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و جمعی از معاونین و مدیران این مجموعه با مدیر کل، معاونین و عوامل تولید و پخش برنامه های صدا و سیمای مرکز صدا و سیمای استان با محوریت تشریح ضرورت های تهیه و پخش تولیدات رسانه ای و افزایش تعامل و همکاری های دو مجموعه و تقدیر از همکاری مطلوب صدا و سیما مرکز استان در امر آموزش، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا و ترغیب و تشویق مردم به امر واکسیناسیون کووید ۱۹ در بیست و پنجمین روز از بهمن ماه ۱۴۰۰ در محل سالن اجتماعات صدا و سیمای مرکز استان تشکیل شد.