سقف بازار قیصریه فروریخت/ عکس
در چند روز گذشته انتشار تصاویری از ریزش بخشی از سقف بازار «قیصریه» قزوین با آن معماری خاص و تاقهای آجری، در فضای مجازی، واکنش دوستداران میراث فرهنگی را برانگیخته است. برخی این تخریب را در نتیجه بیتوجهی به وضعیت بازار قیصریه میدانند؛ سعید زارعپورـ کنشگر میراثفرهنگی ـ در اینباره به ایسنا گفت: «معتقدم این تخریب بیشتر بر اثر بیتوجهی بوده و بازار قزوین برخلاف «سعدالسلطنه» مهجور مانده است. درحالیکه سعدالسلطنهای که الان مجموعه گردشگری است، زمانی بخشی از بازار قیصریه بود. آن محوطههایی که الان وجود دارد به صورت انبار بازاریها بود و راسته اصلی سعدالسلطنه که ما به عنوان بازار وزیر آن را میشناختیم، به بخشهای دیگر بازار راه داشت، اما امروز این دو بخش از یکدیگر جدا شدهاند.»
او اضافه کرد: «سعدالسلطنه در حال حاضر یک بخش نمونۀ گردشگری است که واقعا هم جایی زیبا و دیدنی است، اما بخشهای دیگری از بازار قدیمی قزوین کاملا رها شده است. بحث سیمکشیهای برق و رعایت نکردن مالکان حجرهها یک طرف است، سمت دیگر ماجرا این است که برای مرمت، اتفاق خاصی نمیافتد. وقتی بیتوجهی باشد چنین اتفاقاتی رخ میدهد. به نظرم این تخریب یک هشدار بود و اتفاق بدتر از این میتوانست رخ دهد. پس لازم است به فوریت مرمت جدی در این بخش بازار قزوین انجام شود.»
از سوی دیگر، برخی معتقدند ریزش سقف این بخش از بازار قیصریه به علت جابهجایی دیوارهای دو مغازه در این قسمت بوده که بر اثر آن، سقف مقاومت خود را از دست داده و ریخته است. این در حالی است که احسان نورانی ـ معاون میراث فرهنگی استان قزوین ـ درباره علت ریزش این بخش از سقف بازار قیصریه و اقدامات میراث فرهنگی در اینباره به ایسنا گفت: کارشناسان ما در حال بررسی علت ریزش سقف این بازار هستند، پس از تعیین علت اتفاق، مرمت آن به صورت مشارکتی با بازاریها و شهرداری انجام خواهد شد.
او همچنین درباره اینکه آیا جابهجایی دیوارهای دو مغازه در این قسمت بازار، علت ریزش سقف بوده است، بیان کرد: مغازهها بسته بودند و ما هنوز نتوانستهایم آنها را بررسی کنیم. بنابراین چنین اظهاراتی در صورت مشخص نشدن ماجرا بیاساس است.
معاون میراث فرهنگی قزوین، پیشتر در اوایل خردادماه امسال، از آغاز عملیات عمرانی پروژه کفسازی و سکوسازی راسته قیصریه در مجموعه بازار تاریخی قزوین خبر داده بود. این عملیات با مشارکت سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین و مالکان حجرهها تحت نظارت کارشناسان فنی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنان در حال انجام است.
بیشتر بخوانید:
سه عامل مهم خشک شدن «چشمه علی»/ «وزارت نیرو، مقصر تمام مشکلات آبی کشور»
233233