آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

سردار حسنی‌آهنگر: باید یکی از زمینه‌های تاثیرگذار در کسب مرجعیت علمی حوزه‌های علوم پایه باشیم

اداکسو

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، نشست تخصصی شورای سیاست‌گذاری همایش ملی ارتقاء و تحول علوم پایه و بنیادی با حضور سردار محمدرضا حسنی‌آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع)، سعدالله نصیری قیداری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و دبیر سازمان ملی سال بین‌المللی علوم پایه، محمدرضا ابن‌الدین حمیدی جانشین رئیس سازمان بسیج اساتید و روسای سایر دانشگاه های کشور در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد.

سردار حسنی‌آهنگر در این نشست گفت: ما در دانشگاه جامع امام حسین (ع) با توجه به اینکه امسال سال علوم پایه است به دنبال این بودیم تا یک تحول و ارتقاء در عرصه علوم پایه را براساس یک نقشه جامعه و مشخص تدوین کنیم‌.

وی با بیان اینکه در این راستا، سعی کرده‌ایم تا با همه دانشگاه‌های دارنده علوم پایه در کشور ارتباط بگیریم، افزود: با توجه به اینکه کشورمان به دنبال کسب مرجعیت علمی است باید توجه کنیم که یکی از زمینه‌های تاثیرگذار در کسب مرجعیت علمی حوزه‌های علوم پایه باشیم.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) با بیان اینکه سعی کردیم تا یک گفتمان‌سازی غالب در کشور برای حوزه علوم پایه فراهم کنیم، تصریح کرد: به تعدادی از دانشکده‌ها و دانشگاه‌های کشورمان به عنوان همکار کمک خواسته‌ایم و اساتید خودمان که نقشه جامع برای تحقق تحول در علوم پایه و همچنین نقشه راه عملیاتی و اجرایی شدن آن در حوزه‌های ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست چگونه است.

وی ادامه داد: این رشته ها عملاً رشته‌هایی هستند که تحقیق و پژوهش در آن‌ها منجر به کشف حقایق کشف نشده می‌شود. پس از کشف این حقایق واژگان فارسی را برای آنها قرار داده و ان‌شاءالله شاهد ثبت جهش‌های جدید علمی به نام ایران و ایرانی در جهان باشیم. این کار باعث می‌شود تا مرجعیت علمی پس از کارهای بسیار در این حوزه و در امتداد آن در حوزه‌های فنی و مهندسی یک محصول به عنوان فناوری‌های جدید داشته باشد و برای استفاده در اختیار جامعه بشری قرار بگیرد.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فرآورده‌های این همایش چه زمانی محقق می شوند، بیان کرد: حوزه کار در علوم پایه را به سه بخش تقسیم کرده ایم. اول اینکه بتوانیم شاهد تحول بنیادین در علوم پایه مبتنی بر احادیث پیامبر اعظم(ص)، ائمه معصومین و آیات کلام الله مجید باشیم که علم اصلی مطمئنا از آن‌ها استخراج می‌شود.

وی ادامه داد: پس از این، علومی که در جهان به دست آمده سابقه تمدنی ما در سده‌های سوم چهارم و پنجم هجری که بر بام علمی دنیا قرار داشتیم مطمئنا تجربه شده و بتوانیم مرزهای دانش را ارتقاء بدهیم‌ که دومین قسمت از فعالیت در حوزه علوم پایه است.

سردار حسنی‌آهنگر با اشاره به سومین جمیع فعالیت در حوزه علوم پایه گفت: حوزه‌های کنونی کاربردی علوم پایه است که سعی کرده‌ایم با توجه به آن‌ها نسبت به آن‌ها غفلت نکنیم. یعنی هم‌اکنون با نگاه و بر اساس دانش‌های قبلی چگونه می‌شود این دانش را سریع‌تر کاربردی کرد. بخش از علوم که قسمت سوم از فرایند تحول در علوم پایه بوده است در سال‌های اخیر در حوزه های مختلف مانند لیزر، درمان‌های پرتوی، مهندسی پزشکی و در حوزه‌های ساخت واکسن‌های مختلف مانند فخرا و نورا و همچنین سایر واکسن‌های نتیجه فعالیت‌هایی بوده که در حوزه زیست‌شناسی و علوم پایه در جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

وی افزود: مطمئناً مرزشکنی علمی نیازمند یک دوره میان مدت و تحقیق و پژوهش‌های بنیادین است که به علت زمان‌بر بودن باید در مدت زمان بیشتری انجام شود.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نشست‌های تخصصی در حوزه علوم پایه می‌تواند چه مشکلاتی را حل کند، تصریح کرد: در نشست‌های تخصصی علمی یک هم‌گرایی و هم‌افزایی میان دانشگاه‌های مختلف برای حل و احصاء نظام مسائل ایجاد شده و با یافته‌های اساتید در دانشگاه‌های مختلف آشنا می‌شویم.

وی ادامه‌ داد: ما در این نشست‌ها، با نظام مسائل کشور در حوزه علوم پایه آشنا شده و برای حل این مشکلات با یکدیگر هم‌فکری می کنیم. در واقع، می توان گفت که این نشست‌ها به احصاء نظام مسا‌ئل در علوم پایه و هم ادبیات شدن آن شتاب می دهد‌. چرا که برای انجام کارهای تشکیلاتی به نشست های مشترکی نیاز دارد که هم‌دلی و هم‌زبانی را به ارمغان می آورد.

سردار حسنی‌آهنگر با بیان اینکه برای انجام هر کار بزرگ هم‌زبانی در حوزه آن علوم یکی از کارهای ضروری است که باید انجام شود، خاطرنشان کرد: برگزاری این نشست های تخصصی و همایش ملی ارتقاء و تحول در علوم پایه که ۳۰ آذرماه امسال برگزار می‌شود قطعاً می‌تواند تا حد بسیاری به این موضوع کمک کند.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: ان‌شاءالله ما پرچم تحول در علوم پایه را به همت دانشگاهیان کشور برافراشته‌ایم و‌ از خبرگان حوزه علوم پایه می‌خواهیم به ما در پیداکردن روش‌های میان‌بر دانشی به ما کمک کنند.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا