آخرین و مهمترین اخبار سیاسی

رئیسی: تقویت سیاست همسایگی، همگرایی، پیوستگی و عمق بخشیدن به چندجانبه گرایی هدف سفر به ازبکستان است

اداکسو

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ظهر امروز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه در مصاحبه پیش از سفر به ازبکستان برای حضور در نشست سران کشورهای عضو پیمان شانگهای ضمن تسلیت ایام اربعین حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام گفت: این سفر به دعوت رئیس‌جمهور محترم ازبکستان انجام می‌شود.

وی افزود: در این سفر انجام دیدارهای دو جانبه رسمی و شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری‌های شانگهای را در دستور کار داریم و هدف از این سفر تقویت سیاست همسایگی، همگرایی، پیوستگی و عمق بخشیدن به چندجانبه گرایی است.

رئیس جمهور بیان کرد: بدون تردید ما در سیاست همسایگی در گام اول توانستیم اعتماد سیاسی متقابل را تقویت کنیم و در گام دوم نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران و حضور فعال در منطقه را دنبال می‌کنیم، به نحوی که بتوانیم از زیرساخت هایی که در آسیا و در کشورهای همسایه ما وجود دارد و همچنین قدرت و توان اقتصادی، نظام پولی و بانکی و تمام ظرفیت‌های که امروز در منطقه ما موجود است، بهترین استفاده را در جهت منافع ایران داشته باشیم.

آیت الله رئیسی در مورد روابط دوجانبه ایران و ازبکستان اظهار کرد: در حال حاضر روابط دوجانبه ماه خوب است ولی این میزان از روابط به ویژه در حوزه مبادلات تجاری و اقتصادی، کافی نیست.

وی ادامه داد: در حال حاضر مرز مبادلات تجاری ما با ازبکستان ۵۰۰ میلیون دلار است که در سه دهه اخیر شاید به بالاترین سطح خود رسیده اما هم از نظر مسئولان ازبکستان و هم از نظر دوستان ما در وزارت خارجه و بخش های اقتصادی کشور، این میزان کافی نیست و می‌تواند افزایش پیدا کند.

رئیس جمهور با اشاره به حوزه تمدنی ایران و ازبکستان گفت: روابط ما با کشور ازبکستان در حوزه مسائل تجاری و اقتصادی، ترانزیت، حمل و نقل و در حوزه‌های مختلف فرهنگی می‌تواند تقویت شده و شکل بگیرد.

وی بیان کرد: پس از صحبت با بخش‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و تجاری، تفاهم‌نامه‌های تهیه شده که ان‌شاءالله در دیدار دو جانبه این تفاهم‌نامه‌ها به امضای دو طرف می‌رسد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در اجلاس گذشته، عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگهای تایید شد، گفت: با این وجود لازم بود که در مدت زمان گذشته، اسنادی که تاکنون در این سازمان وجود دارد مورد بررسی وزارت امور خارجه و بخش های حقوقی ما قرار بگیرد.

در حال تکمیل. . .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا