دانش بنیان| گونههای جنگلی و بومی گیاهان دارویی اهلی شدند
اهلیسازی گونههای جنگلی و وحشی رازک، زمینه را برای کشت وسیع این گونه بومی گیاهی کشور هموار ساخت.
به گزارش بهداشت نیوز،شرکتهای دانشبنیان تولید گیاهان دارویی با فرآوری مواد خام و عصارهگیری توانستهاند محصولات دارویی متنوعی را به بازار داخلی و بینالمللی عرضه کنند.
گیاه رازک یکی از گیاهانی به شمار میرود که خواص دارویی آن، برای شرکتهای دانشبنیان و خلاق شناخته شده است. فرآورده دارویی رازک تولید شده توسط شفا پژوهان سبز به کارخانههای تولید ماءالشعیر و تولید دارو عرضه میشود. از این گیاه برای طعم بخشی به نوشیدنی ماءالشعیر استفاده میشود. همچنین از آن در تولید داروهای آرامبخش خوابآور و داروهای هورمونی بهره برده میشود.
تولید داروهای سوختگی از رازک
گونه های جنگلی و بومی رازک در کشور توسط شرکت، جمع آوری و طی یک فرآیند تحقیقاتی 15 ساله به گیاه اهلی و تولیدی در مقیاس بالا تبدیل شد. یکی دیگر از محصولات این مجموعه دانشبنیان، تولید یک پماد مورد استفاده در سوختگی و التهابات پوستی موضعی است. این دارو در بخش سوختگی بیمارستان سینا به صورت بالینی به کار گرفته شد و نتایج رضایت بخش آن، راه را برای اخذ مجوز و تولید انبوه آن هموار کرد.
پماد گیاهی آنتی هموروئید، دیگر قلم موجود در سبد محصولات گیاهی شرکت است که مسیر آن از مرحله تولید آزمایشی و محدود به سمت تولید در مقیاس وسیع، هموار شد. این شرکت دانشبنیان همچنین طی قرارادی با جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی، بذر و نهال گیاهان دارویی مانند آویشن ، رزماری، لاوان و سنبلالطیب را تولید و جهت کاشت در مزارع استان به کشاورزان تحویل میدهد.
در حال حاضر شرکتهای خلاق و دانشبنیان ، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، در حوزه صنعت گیاهان دارویی و فرآوردههای سنتی مشغول به فعالیت هستند. کشور ما یکی از صادرکنندگان گیاه دارویی در جهان است.
با توجه به این که ایران، از منابع طبیعی و گیاهان دارویی قابل توجهی برخوردار است، تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه میتواند، به ثروت آفرینی قابل توجهی منتهی شود. معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با ایجاد ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، یک تلاش ملی را در این حوزه سازماندهی کرد. ما نیز به همراه دیگر شرکتهای خلاق و دانشبنیان سعی کردهایم تا فعالیتهای خود را بر محور فناوری توسعه بخشیم.