حمایت رهبران غرب از سلمان رشدی
رئیس جمهوری فرانسه دیشب طی توییتی نوشت: مبارزه او( سلمان رشدی ) مبارزهای جهانی و مبارزه ماست. امروز، ما بیش از هر زمان دیگری در کنار او (و مبارزهاش) هستیم.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز ضمن ابراز انزجار از جراحت رشدی در صفحه توییتر خود ابراز امیدواری کرد که این نویسنده هندیتبار بهبود یابد.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز در بیانیه ای مختصر حمله به رشدی را شنیع خواند و افزود: این اقدام خشونت آمیز انزجارآور است. همگی ما در دولت هریس – بایدن برای بهبودی سریع وی دعا میکنیم.
رشدی دیروز و هنگامی که قصد داشت در غرب نیویورک سخنرانی کند، هدف ضربات متعدد چاقوی یک مرد جوان ۲۴ ساله قرار گرفت.
اندرو ویلی سخنگوی رشدی جمعه شب به وقت محلی اعلام کرد که کبد و اعصاب دست این نویسنده انگلیسی آسیب دیده و "پس از ساعتها عمل جراحی، سلمان رشدی از طریق دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) نفس کشیده، قادر به صحبت کردن نیست و ممکن است یکی از چشمان خود را از دست بدهد."
پلیس نیویورک دیروز خبر داد که ضارب فردی به نام هادی مطر از اهالی ایالت نیوجرسی است که در بازداشت به سر می برد. پلیس در عین حال ملیت فرد مظنون و اینکه آیا سابقه جنایی دارد یا خیر را مشخص نکرده است.
پلیس نیویورک همچنین اعلام کرد هیچ نشانهای از انگیزه این حمله ندارد اما با اف بیآی (پلیس فدرال آمریکا) در ارتباط و در حال تعیین اتهامات او بوده و معتقد است مطر به تنهایی عمل کرده است.
سلمان رشدی در سال ۱۳۶۷ کتاب موهن "آیات شیطانی" را که سراسر توهین به پیامبر اسلام (ص) بود، منتشر کرد که خشم مسلمانان جهان را برانگیخت.
در پی این اقدام موهن سلمان رشدی، او ناچار به زندگی پنهانی تحت تدابیر شدید امنیتی شد و از آنجا که دولت انگلیس زمینه انتشار این کتاب اهانت آمیز را فراهم کرده بود، با صرف هزینه های گزاف مسوولیت حفاظت از جان او را برعهده گرفت و او بارها ناچار به تغییر محل اقامت خود شد.