تفاوت روایت سردار حاجی زاده با سه روایت فرماندهان سپاه حاضر در جلسه با روحانی
به انتشار از سایت معرفت نیوز
مردم سالاری آنلاین در گزارشی مشخص کرد ، روایت سردار حاجی زاده از فضا و محتوای دیدار فرماندهان سپاه و روحانی با روایت های اعلامی سه فرمانده سپاه دیگر حاضر در جلسه متفاوت است
روز چهارشنبه، مصاحبه اختصاصی روزنامه کیهان با سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران منتشر شد؛ مصاحبه ای که حاوی روایت جدیدی از دیدار چهار سال پیش فرماندهان سپاه با حسن روحانی بود.
مردم سالاری آنلاین نوشت: روز دوم مرداد ماه سال 96، دو ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری آن سال که حسن روحانی با غلبه بر سیدابراهیم رئیسی به عنوان رییس جمهور انتخاب شده بود، جمعی از فرماندهان سپاه به دیدار حسن روحانی رفتند. در آن دیدار سردار سلیمانی، سردار جعفری، سردار غیب پرور، سردار کوثری و سردار حاجی زاده حضور داشتند. در خبر کوتاهی که آن زمان از این دیدار منتشر شد آمده بود: دکتر حسن روحانی روز دوشنبه و در دیدار فرماندهان عالیرتبه سپاه، با قدردانی از تلاشهای نیروهای مخلص سپاه، بر ضرورت وحدت و انسجام همه نیروها و نهادهای نظام و تلاش برای تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و خدمت خالصانه به مردم تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که در دوره مسئولیت دولت دوازدهم، تلاش هماهنگ همه نیروهای مسلح، به سرعت بیشتر در تحقق خواسته های مردم بینجامد و همه نهادها و دستگاههای مسئول، با شفافیت کامل در حوزه های تخصصی خود بر کارآئی مجموعه بیفزایند و تقویت توان رزمی سپاه و ارتش با بهره گیری از فناوریهای نوین، امنیت ملی کشور را بیش از پیش تضمین نماید. رییس جمهور همچنین بر حمایت کامل دولت دوازدهم از خدمات سپاه در حوزه ماموریت خود تاکید کرد.
چهار روایت علیه یک روایت متفاوت
در این دیدار سردار سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه، انتخاب مجدد روحانی و حضور گسترده مردم در انتخابات را تبریک گفت و آمادگی سپاه برای همکاری همه جانبه با دولت در تحقق اهداف انقلاب اسلامی را اعلام نمود. فرماندهان بخش های مختلف سپاه نیز گزارشی از فعالیتها و آمادگی های سپاه پاسداران را به رییس جمهور ارائه کردند و از حمایتهای دولت برای تقویت بنیه دفاعی کشور و نیز مقابله با تروریسم در منطقه تشکر کردند.
همان شب حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهور در باره دیدار روحانی با فرماندهان سپاه در توئیتر نوشت: "این فقط نه یک تصویر بلکه یک مسیر است. «آزادی، امنیت؛ آرامش و پیشرفت» برای مردم و نظام در گرو اجماع راهبردی میان دولت و مجموعه دفاعی کشور است."
آن سال چهار روایت درباره این دیدار بیان شد اما حالا پس از بیش از چهار سال شاهد پنجمین روایت از این دیدار توسط سردار حاجی زاده هستیم؛ روایتی که متفاوت با روایتهای قبلی است چراکه نقل قولی از سردار قاسم سلیمانی را در خود دارد.
تکذیب مطالب نقل شده از دیدار فرماندهان نظامی با روحانی
بعد از انتشار مصاحبه روزنامه کیهان با سردار حاجی زاده ، یک منبع نزدیک به دفتر رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، تاکید کرد: مطالب بیان شده در خصوص محتوای جلسه سال 1396 دکتر روحانی با شماری از فرماندهان ارشد نظامی کشور، کذب محض است و جملات مورد ادعا، نه در آن دیدار و نه اساسا در دیدارهای دیگر میان رئیسجمهور وقت و فرماندهان رد و بدل نشده است.وی در ادامه مطالب منتسب به سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نیز تکذیب کرد و افزود: آن شهید بزرگوار نه در جلسه مورد نظر و در جلسات کاری و دوستانه متعددی که با رئیسجمهور وقت داشتند، هیچ گاه چنین جملاتی به زبان نیاوردهاند.
این منبع نزدیک به دفتر رئیس دولت تدبیر و امید به رابطه دوستانه شهید سلیمانی و رئیسجمهور سابق اشاره و خاطرنشان کرد: همواره رابطهای بسیار صمیمی میان رئیسجمهور سابق و فرمانده شهید سپاه قدس وجود داشته است و گذشته از مراودات کاری که در جلسات منظم و مستمر دنبال میشد، دکتر روحانی سابقه همکاری و دوستی نزدیک با شهید سلیمانی در دوره دفاع مقدس داشت و همین مسئله انس و الفت غیرقابل انکاری را میان این دو نفر به وجود آورده بود.
وی در پایان، نقل جملات شاذ از یک جلسه معمول میان رئیسجمهور و فرماندهان نظامی را اقدامی غیراخلاقی و نوعی فرافکنی برای انحراف افکار عمومی از برخی مسائل مورد توجه دانست و تاکید کرد: این گونه جلسات اگرچه محرمانه انجام میشود اما طبق روال دفاتر مسئولان ارشد حتما ثبت و ضبط و نگهداری میشود و بر همین اساس لازم است علاوه بر رعایت قانون در انعکاس محتوای جلسات محرمانه اینچنینی، اصل امانتداری و صداقت را نیز در دستور کار نقلکنندگان قرار گیرد.
نخستین روایت از دیدار فرماندهان سپاه با روحانی
نخستین روایت از این دیدار درست دو روز پس از آن و توسط روزنامه کیهان منتشر شد. البته این روایت، گوینده مشخصی نداشت و سعدالله زارعی نویسنده یادداشت، مواردی را درباره این دیدار بیان کرد که بیشتر پاسخگویی به شبهات درباره موارد مطرح شده در آن بود. کیهان روز چهارم مرداد 96 نوشت: «محور اصلی بحث نقد عملکرد و مواضع دولت در حوزه امنیت نظام و ارزشهای بنیادی انقلاب بوده است. بر اساس آن چه شنیده شده است، سپاه در این دیدار به طور خیلی مشفقانه و مستدل آسیبهای جدی ادبیات دولت به نظام، مردم و خود دولت را تشریح کرده و از رئیسجمهور محترم خواسته است مانع شکلگیری ادبیاتی مغایر با ادبیات انقلاب اسلامی و مغایر با منافع ملی در دولت شود.
بر خلاف آن چه بعضی از رسانههای خاص مطرح کردهاند، دو بحث در این دیدار از سوی فرماندهان سپاه مطرح نشده است: یکی بحثهای مرتبط با پروژههای اقتصادی و دیگری بحثهای مرتبط با شکلگیری کابینه جدید. سپاه پاسداران ورود در این دو حوزه را مسئولیت خویش نمیداند و آن را بخشی از حوزه صلاحیتها و اختیارات رئیسجمهور میداند و به آن نمیاندیشد تا در این حوزهها پیشنهادی ارائه کند… بعد از سخنان رئیسجمهور مبنی بر این که سپاه در مسایل اقتصادی دخالت میکند، بار دیگر درخواست رسمی دولت برای ورود سپاه به پروژههای کلان اقتصادی مطرح گردید و این در حالی است که فرمانده قرارگاه سازندگی سپاه در خوزستان با صراحت گفت، داوطلب اجرای هیچ پروژه اقتصادی نیستیم اما بعضی از رسانهها وانمود کردند که بخش عمده وقت جلسه به توافق بین دولت و سپاه در زمینه فعالیت اقتصادی گذشته است." این مطلب آمده بود: «در درون دولت یک جریان بسیار مؤثر سیاسی راهحل مشکلات را در همطراز شدن با دولتهای دیگر عنوان میکند. به عبارت دیگر اینها بدون آن که طرحی ارائه کنند، میگویند باید عادیسازی کنیم و هر چه لازمه آن است بپذیریم. اساساً فلسفه پذیرش برجام و امضای FATF و سند ۲۰۳۰ جز این نبود و این در حالی است که هر کشوری به میزانی که ضعیف میشود، به همان میزان باید تحمیلات بیشتری را بپذیرد.»
دومین روایت از دیدار فرماندهان سپاه با روحانی
ساعاتی پس از انتشار یادداشت روزنامه کیهان، سردار پاسدار غلامحسین غیب پرور رییس سازمان بسیج مستضعفین دومین روایت از این دیدار را بیان کرد و گفت: «جلسه با رییس جمهوری در یک جو صمیمی و برادرانه برگزار شد،این همگرایی ها و انسجام ها خیلی مهم است و تا آنجایی که من رصد کردم این ملاقات با اقبال عمومی همه مردم و همه جناح ها مواجه شده است. این نشست یک جلسه اعتراضی نبود. مجموعه سپاه، جناب آقای دکتر روحانی را رییس جمهوری قانونی کشور می داند و غیر از این هم نمی تواند باشد. ما حتما باید به دولت کمک کنیم، کما اینکه رییس جمهوری محترم نیز سپاه و بسیج را بعنوان یکی از مولفه های قدرت ملی باور داشته باشند که الحمد الله این باور بود. رییس جمهوری در انتهای جلسه به من گفتند که از سال 58 بسیجی هستم و هنوز هم کارت بسیجی خود را دارم…اصلا قرار نیست در نظام اسلامی که در راس آن ولی فقیه است خدای نکرده ما یک حرفهایی را بزنیم که برخلاف مصالح کشور باشد.» روایت سردار غیب پرور نخستین روایت بیان شده از سوی یکی از حاضران در آن دیدار بود که روایتی مثبت هم بود.
سومین روایت از دیدار فرماندهان سپاه با روحانی
سومین روایت را روز سوم مهرماه همان سال سردار اسماعیل کوثری جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله که در دیدار با روحانی حضور داشت در برنامه تلویزیونی دستخط، البته به صورت سربسته بیان کرد. سردار کوثری درباره آن جلسه گفت: «جلسه خوبی بود. هم ما حرفهای خود را گفتیم و هم رئیسجمهور حرفهایشان را بیان کرد. بالاخره بحث ما نظام و انقلاب و ولایت است.» او در پاسخ به سوال مجری برنامه که پرسید آیا درباره نقاط اختلافی هم با رئیسجمهور صحبت شد؟ گفت: «بله. خیلی صریح بیان شد.» مجری برنامه پرسید: به نقطه مشترکی رسیدید؟ سردار کوثری گفت: «بالاخره در جهت این که به دولت کمک کنیم شکی نیست چرا که دولت جمهوری اسلامی است و نقدهایی داشتیم و ایشان خود بیان کردند و ما هم بیان کردیم. دو طرفه بود.» او همچنین درباره این نشست گفت که «قطعا دوستانه بود برای این که نشان بدهیم کسانی که خارج از مرزها نشستهاند تا سواستفاده کنند…»
چهارمین روایت از دیدار فرماندهان سپاه با روحانی
چهارمین روایت از دیدار فرماندهان سپاه با روحانی را سه روز بعد، ششم مهر ماه، سرلشگر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده وقت سپاه پاسداران بیان کرد. سردار جعفری گفت: «دغدغههایی در این دیدار مطرح شد که در ذهن فرماندهان سپاه ایجاد شده بود. بعد از انتخابات… در شرایط انتخابات که شرایط خاصی بود و متاسفانه نباید این شرایط ایجاد میشد البته به نظر ما خیلی از دلسوزان اصلی نظام رنجش خاطری برایشان ایجاد شد از این فضایی که در انتخابات بود. شرایط بعد از انتخابات به گونهای شد که لازم بود، چنین حرکتی انجام شود. بیشتر با این هدف یعنی هدف ایجاد وحدت و انسجام و جلوگیری از شکافی که بین نیروهای انقلاب احساس میشد که دارد پیش میآید، با برخی از شخصیتهای دیگر هم دیدار کردیم. از جمله با رئیسجمهور دیدار کردیم و دغدغهها را مطرح کردیم و ایشان هم استقبال کردند. این موضوع جلسه بود.»
سردار جعفری در پاسخ به این پرسش که آیا جلسه تند و انتقادی نشد؟ گفت: «نه، جلسه خوبی بود. البته بحث انتقادی بود ولی در مجموع ایشان هم از این استقبال کردند، چون هدف مخلصانه بود و از روی اخلاص انجام گرفت. ایشان هم جواب مثبت دادند. تاکنون هم که خوب پیش میرود.» سردار جعفری این را هم گفت که پربارترین دیداری که با مسئولان داشتند دیدار با روحانی بود.
پنجمین روایت از از دیدار فرماندهان سپاه با روحانی
تنها دو نفر از پنج فرمانده سپاه که در آن جلسه حضور داشتند هیچگاه درباره محتویات آن جلسه سخن نگفته بودند. یکی سردار قاسم سلیمانی بود و دیگری سردار حاجی زاده فرمانده هوافضای سپاه. روایتی که روز چهارشنبه در مصاحبه کیهان با حاجی زاده از آن دیدار منتشر شده دو تفاوت اساسی با سایر روایتها دارد.
نخست آنکه روایت دیگران درباره فضای صمیمانه دیدار را تا حدی نقض می کند و دوم اینکه حاوی روایت هایی از سردار سلیمانی در این دیدار است که با توجه به شهادت ایشان امکان رد یا اثبات آن نیست.
غلامحسین غیبپرور فرمانده بسیج مستضعفین : جلسه با رییس جمهوری در یک جو صمیمی و برادرانه برگزار شد … این نشست یک جلسه اعتراضی نبود. مجموعه سپاه، جناب آقای دکتر روحانی را رییس جمهوری قانونی کشور می داند
آیا سردار سلیمانی موافق برجام بود؟
کیهان از سردار حاجی زاده سوال کرده: «برخی جریانها اخیرا میگویند حاج قاسم موافق برجام بود. ادعا دارند ایشان بازوی سختافزاری نظام در تحقق برجام بود. الان میگویند راستیآزمایی و تضمین و… را بزنید. اگر حاج قاسم بود چنین ایدهای را پیاده میکرد؟»
سردار حاجی زاده در پاسخ به این پرسش می گوید: «اگر واقعاً چنین بود، چرا آقای ظریف در آن فایل صوتی گفتند ایشان به مسئله دیپلماسی ضربه زده است؟ دیپلماسی ما برجام بود. خود فرمانده دیپلماسی ما میگوید ضربه زده است. در دولت دوم آقای روحانی جلسهای با او گرفتیم. سردار جعفری فرمانده کل سپاه بود. حاج قاسم سلیمانی بود. بنده بودم. چند نفری به آنجا رفتیم. آن جلسه برای چه بود؟ جلسه خیلی صریح و تند بود. حاج قاسم مخالف دیپلماسی نبود. مخالف آن چیزی که در سطح کشور تأیید شده و تصویب شده نبود. در واقع نه موافق بود و نه مخالف. ایشان مخالف وابستگی و سازش بود. میگفت: از این طریق به جایی نمیرسید. در آن جلسه حاج قاسم با آقای روحانی خیلی صریح حرف زد.
سردار جعفری: پربارترین دیداری که با مسئولان داشتتیم دیدار با روحانی بود
روایت متناقض حاجی زاده از سردار سلیمانی
جلسهای که رفتیم اتفاقاً برای همین موضوع بود. اگر یادتان باشد رهبری صحبتی میکرد هفته بعد آقای روحانی موضع میگرفت، سپاه را تخریب میکرد، هر روز به خودیها حمله میکرد. در آن جلسه که ما رفتیم پیام جلسه این بود و همه این را گفتیم که آقای روحانی ما کمک شما هستیم. آدم نباید خودزنی کند. ما توان و امکانی داریم میخواهیم به دولت شما کمک کنیم. برای ما مهم نیست کدام دولت باشد هر دولتی باشد وظیفه میدانیم کمک کنیم. دیدید در بحرانهایی که پیش آمد مانند سیل و زلزله و مسائل مختلف واقعاً سپاه پای کار بود. آدم نیروی خودش را نمیزند؛ این چه حرفی است که شما میزنید! بعد هم گفتیم اگر این حرفها را بزنید برای ما قابل تحمل نیست. شما هر روز مخالفتی میکنید. دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ما است فکر نکن همیشه میتوانی این حرف را بزنی ما هم سکوت کنیم.»
سردار حاجی زاده در پاسخ به این پرسش که آیا حاج قاسم هم همین تحلیل را داشت؟ گفته: «بله، عین جمله حاج قاسم این بود که گفت: آقای روحانی! میخواهی مسیر احمدینژاد را بروی؟ تو هم میخواهی مثل او بشوی؟ مردم به تو رأی دادهاند و رئیسجمهور شدی بیا دست به دست هم دهیم کمک کنیم کشور را درست کنیم. برای چه خودزنی میکنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله میکنی؟ بیا مشکلات را حل کنیم.»
بیشتر بخوانید :
موضع سردار سلیمانی درباره برجام چه بود؟ / معاون منطقه ای «حاج قاسم » پاسخ داد
روحانی: هیچ جریانی نمی تواند سردار سلیمانی را در انحصار خود بگیرد
برگزاری رزمایش پیامبر اکرم(ص) وسط مذاکرات برجام
سردار حاجی زاده در پاسخ به این سوال که با تحلیل شما میتوانیم بگوییم گفتمان حاج قاسم و اساساًً گفتمان نیروهای سپاه در قبال مذاکرات این بود که ما قدرت مقاومت در برابر نظام سلطه را افزایش دادیم. چون مسئله موشکی داریم دست برتر را داریم.
– هر سال رزمایش انجام میدهیم. در وسط مذاکرات رزمایش اخیر پیامبر اعظم(ص) را انجام دادیم. این یا کمک میکند یا نمیکند ولی چیزی هست که به هر حال در کشور برای حفظ قدرت و نظام لازم است. ارتش و سپاه باید تمرینات خود را انجام دهند در عین حال که اعتقاد داریم کمک هم میکند. برای چه تحلیل سیاسی میکردند؟ میگفتند آمدهاند تا برجام را بهم بزنند! برای چه این حرف را میزدند؟ در روابط بینالملل یکی از مؤلفههای اقتدار، ارتش یا نیروی نظامی گسترده و وسیع است.
با توجه به شهادت حاج قاسم سلیمانی، تنها فردی که در آن دیدار شش نفره حضور داشته و سخنی نگفته حسن روحانی است. هرچند بعید به نظر می رسد روحانی به این زودی درباره آن دیدار لب به سخن بگشاید.
21213
محتوای منتشر شده به صورت خودکار از رسانه ی معتبر خبرگزاری خبر آنلاین جمع اوری شده است و معرفت نیوز در قبال محتوای منتشر شده هیچ مسئولیتی ندارد