تعهد خدمت پزشکان در مناطق محروم کاهش یافت
عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به حضور خود و طراحان طرح برقراری عدالت آموزشی در کمیسیون آموزش برای تصویب طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی، گفت: با تصویب این طرح شرایط بهتری برای دانش آموختگان حوزه سلامت ایجاد خواهد شد.
به گزارش بهداشت نیوز، فاطمه محمدبیگی با اشاره به نشست کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی و تخصصی، با اشاره به تصویب این طرح در کمیسیون آموزش، عنوان کرد: با توجه به ضرورت اصلاح نسخه اصلی این قانون که مصوب سال 1389 بود، کمیسیون آموزش طی چندین جلسه کارشناسی نسبت به اصلاح این قانون اقدام کرد.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با یادآوری اینکه فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده نیز در جریان بررسی این طرح پیشنهادات مهمی را ارائه کرد، افزود: ایجاد عدالت بین متخصصان سلامت به ویژه برای پزشکان مناطق محروم و ارتقای وضعیت نخبگان حوزه سلامت و همچنین تسهیل طرح تعهد خدمت برای دانش آموختگان حوزه سلامت از جمله اهداف مهم این طرح است.
وی افزود: بنا به پیشنهادی که مطرح کردیم نقایص ماده 27 قانون جوانی جمعیت در طرح برقراری عدالت آموزشی جبران شد به این ترتیب که با تصویب این پیشنهاد، در راستای سیاستهای جمعیتی کشور، به ازای تولد هر فرزند، 6 ماه از مدت خدمت مادران متعهد به خدمت در مناطق محروم کسر شود که این موضوع با تأیید کمیسیون آموزش رأی آورد.
محمدبیگی اضافه کرد: همچنین پیشنهاد دیگری مبنی بر اینکه مادران باردار بتوانند شروع تعهدات خدمت خود را تا 2 سال به تعویق بیندازند، مطرح شد که این پیشنهاد در کمیسیون رأی نیاورد ولی در ماده 27 قانون جوانی جمعیت دیده شده است، هرچند که این پیشنهاد میتواند در صحن مجلس نیز مجددا مطرح شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: به همت کمیسیون آموزش مجلس، مدت سه برابری تعهد خدمت پزشکان در رشتههای داخلی، جراحی عمومی، داخلی اطفال، جراحی زنان، طب اورژانس و بیهوشی و تخصص عفونی به 1.7 برابر و برای سایر رشتههای تخصصی پزشکی به 2.2 برابر مدت تحصیل با اعمال ضرایب منطقهای اعمال خواهد شد تا شاهد وضعیت بهتر طرح تعهد خدمت در حوزه سلامت باشیم.
منبع: خانه ملت